10x het beste hondenlampje van 2023

Een hondenlampje is super verstandig als het om de veiligheid van je hond gaat.

Het uitlaten van je hond kan in de herfst en wintermaanden een stuk uitdagender zijn dan in de zomer. De temperatuur daalt, het regent vaak wat meer en daarnaast is het ook een stuk eerder donker.

Wanneer het eerder donker wordt is het lastiger om je hond op een veilige manier uit te laten, want je hond kan zo door een fietser, scooter of auto over het hoofd gezien worden. Daarnaast kun je zelf jouw hond wellicht ook minder goed zijn wanneer je je hond loslaat lopen. Dit zal zeker het geval zijn wanneer je hond een donkere vacht heeft.

Met behulp van een veiligheidslamp voor honden kun je ervoor zorgen dat jouw hond voor iedereen goed zichtbaar is, waardoor je op een veilige manier met jouw hond over straat kan.

Het beste hondenlampje van 2023

Bekijk hieronder een top 10 met de beste hondenlampjes. In de lijst wordt alles gesorteerd op prijs. Het goedkoopste hondenlampje staat bovenaan en de duurste onderaan.

Dit zegt echter niet altijd iets over de kwaliteit. Probeer daarom altijd goed te bekijken van wat voor materiaal een hondenlampje gemaakt is, hoe je de hondenlamp kunt opladen, hoe zwaar het is en andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

Mocht je een hondenverlichting tegenkomen die je interessant vindt, dan kun je op de knop “Bekijk product” klikken voor meer informatie.

Waarom is het moeilijker om je hond in de nacht uit te laten?

In de nacht of als het in de herfst of winter al vroeg donker is, dan is zichtbaarheid het grootste probleem. Het kan om verschillende redenen lastig zijn.

Zo begint het met dat jij je hond wellicht niet goed kunt zien. En wat dacht je van andere potentiële gevaren zoals auto’s, scooters en fietsers. Als je hond ergens loopt en je viervoeter wordt niet gezien, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Dit is niet iets wat iemand ooit wil meemaken.

Het is dan ook verstandig om je hond alleen maar los te laten lopen in gebieden waar het geen gevaar kan opleveren. Heb je ook een pup mee tijdens je lange wandeling? Naast een hondenlamp kun je dan ook een puppy draagzak overwegen voor als je pup moe is en je nog langer door wil lopen omdat je bijvoorbeeld nog een hond hebt.

Kan ik mijn hond veilig uitlaten in het donker?

Het is uiteraard mogelijk om op een veilige manier je hond uit te laten in het donker. Het is echter ook van belang dat jouw hond niet bang is in het donker. Zeker als pup zie je nog weleens dat een hond bang kan zijn in het donker of een stuk alerter is en bij harde geluiden direct naar huis wil gaan.

Vaak groeien puppy’s hier wel overheen als jezelf geduldig bent en je hond niet dwingt om te lopen als hij heel bang is. Wanneer je hond bang is in het donker is het verstandig om kleine wandelingen te maken en dit langzaam uit te breiden wanneer je hond meer op zijn gemak is. Wees altijd geduldig en straf de hond nooit wanneer hij bang is.

Zorg ervoor dat je jouw hond in zijn eigen tempo traint, zodat hij vertrouwd kan raken met het lopen in het donker. Houdt de hond ook altijd aangelijnd als je weet dat je viervoeter bang is. Een bange hond die plotseling over straat rent naar huis kan tenslotte erg gevaarlijk zijn.

Een super handig hulpmiddel om ervoor te zorgen dat het veiliger is om met je hond te lopen in het donker is een veiligheidslampje voor honden. Hiermee zorg je ervoor dat je hond te allen tijde zichtbaar is voor jou en ook voor andere mensen en weggebruikers. Je kunt dit hondenlampje aan de halsband bevestigen om ervoor te zorgen dat iedereen jouw hond goed kan zien.

Onze top 5 hondenlampjes

Hierboven heb je de top 10 beste hondenlampjes al kunnen bekijken. Ik kan mij echter goed voorstellen dat je wat meer informatie over de verschillende hondenlampjes zou willen hebben.

Hieronder beschrijf ik daarom nog een 5-tal lampjes voor je hond met extra informatie en meer uitleg over de eventuele functionaliteiten.

Orbiloc Dog Dual Veiligheidslicht

Orbiloc Dog Dual Veiligheidslicht

Het hondlampje Orbolic Dog Dual is een goed zichtbare LED-lamp die je aan halsbanden, harnassen en hondenjassen kunt bevestigen. Het hondenlampje zorgt ervoor dat je hond in het donker goed zichtbaar is voor jezelf en bestuurders van auto’s, scooters en fietsen.

De Orbiloc Dog Dual is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Heb je meerdere honden? Dan kun je iedere hond een andere kleur geven om ze van een afstand in het donker goed van elkaar te onderscheiden.

Het licht van het hondenlampje is zichtbaar tot wel 5km en daarnaast is het ook 100% waterdicht. Bij deze lamp heb je 2 lichtopties. Je kunt het laten knipperen (batterijduur: 250 uur) en je kunt het licht nonstop laten schijnen (batterijduur: 100 uur). Wanneer de batterij leeg is kun je deze vervangen door de onderkant los te halen.

Apace Vision LED-Veiligheidslampje hond

Apace Vision hondenlampje voor veiligheid

Het Apace Vision veiligheidslampje is te gebruiken voor honden, maar eventueel ook voor jezelf als je gaat hardlopen, fietsen of iets anders. We focussen echter op het gebruik als hondenlampje.

Deze veiligheidslamp kun je gemakkelijk met twee korte klittenbandjes bevestigen aan een hondenhalsband of hondenriem. Eenmaal vastgezet heb je drie lichtstanden. Je kunt het lampje constant laten schijnen en laten knipperen. De knipperstand kan traag of snel. Het is dus maar net wat jezelf prettig vindt. De batterijduur is meer dan 100 uur.

Het lampje kan gebruikt worden tijdens alle weersomstandigheden en is dus ook waterbestendig. Deze hondenlamp krijgt een score van 4.6/5 gebaseerd op meer dan 6490 beoordelingen op Amazon, wat aangeeft dat het een fijne lamp is.

Trixie Flasher Veiligheidslampje Hond

Trixie Flasher Veiligheidslampje Hond

Het merk Trixie ken je vermoedelijk wel als hondeneigenaar, aangezien het Duitse Trixie ontzettend veel verschillende hondenproducten heeft. Het Trixie Flasher veiligheidslampje is ook zo’n product.

Dit lampje heeft de vorm van een bot en ziet er leuk uit. Dit is echter zeker niet het belangrijkst. Het lampje zorgt ervoor dat jouw hond goed zichtbaar is in het donker. Je kunt het lampje met een musketonhaak vastkoppelen aan de halsband van jouw hond.

Het lampje heeft twee lichtstanden. Je kunt het lampje continu laten branden of je kunt ervoor kiezen om het lampje te laten knipperen. De knop die je hiervoor kunt gebruiken zit onderop het bot. De batterijduur van deze hondenlamp is ongeveer 50 uur bij continu branden en 100 uur als je het lampje laat knipperen.

Bellobox – Hondenverlichting

Bellobox hondenverlichting

Met hondenverlichting van Bellobox is jouw hond goed zichtbaar als het buiten donker is. Je kunt het lampje met behulp van een karabijnhaak bevestigen aan de halsband of tuigje van jouw hond

Net als eigenlijk alle lampjes heb je meerdere standen die je kunt gebruiken. In dit geval gaat het om de standen continu, knipperend en snel knipperend. De batterijduur hangt af van de stand waar je gebruik van maakt, maar zal ongeveer zo’n 70 uur meegaan, waarna je de batterij zal moeten vervangen.

De hondenverlichting van Bellobox weegt inclusief batterij zo’n 16 gram, waardoor je hond niet veel extra gewicht hoeft te dragen om goed zichtbaar te zijn.

Ruffwear The Beacon™ Dog Safety Light

Ruffwear The Beacon™ Dog Safety Light

Het hondenlampje van Ruffwear, The Beacon™ Dog safety light, is de duurste op de lijst, dus wat maakt deze hondenlamp dan zo speciaal? Ruffwear is een bekend merk als je als het om performance producten gaat voor honden. Dit lampje is dan ook uitstekend geschikt voor ochtend- en nachtwandelingen of in onverlichte gebieden.

In tegenstelling tot de andere lampjes kun je de batterij van het Ruffwear hondenlampje opladen via USB, zodat je niet iedere keer nieuwe batterijen hoeft te kopen. Zodra de batterij bijna leeg is zal een indicator lampje gaan branden om je dit te vertellen.

Los van 3 verschillende lichtstanden (knipperend langzaam of snel en continu) zijn er ook 3 kleurinstellingen. Zo kun je het lampje rood, groen of blauw maken. Het licht is daarnaast vanaf alle kanten goed te zien. Met een stevige metalen clip kun je dit lampje eenvoudig bevestigen aan de meeste honden halsbanden, harnassen, jassen en reddingsvesten.

Uiteraard is deze veiligheidslamp voor honden gemaakt van sterk materiaal, zodat het erg robuust is en waterdicht.

Koopgids: Tips bij het kopen van een hondenlampje

Wil je een hondenlampje kopen? Het is een super handig hulpmiddel om je hond zichtbaar te houden tijdens donkere dagen. Bij het uitkiezen van een lampje kan het heel goed zijn dat je niet precies weet waar je op moet letten. Hieronder zal ik daarom meerdere punten met je behandelen om ervoor te zorgen dat jij een goede keuze kunt maken tussen alle verschillende hondenlampjes. Ik ga hieronder het volgende met je behandelen:

  • Hondenlampjes: Wat kost het?
  • Hoe bevestig je het hondenlampje?
  • Wat is de batterijduur en is de batterij oplaadbaar?
  • Wat voor lichtstanden heeft de hondenlamp?
  • Welke kleur heeft het hondenlampje?
  • Kan het lampje tegen water en schokken?

Hondenlampjes: Wat kost het?

Laten we eerlijk wezen, de prijs is bij alles van belang voordat we iets kopen. Het is dan ook fijn om vooraf te weten hoeveel een hondenlampje ongeveer kost. Nu zou je het wellicht niet verwachten bij een simpel lampje, maar er kunnen best grote verschillen zitten tussen de prijs van de lampjes.

Wanneer je puur naar de prijs kijkt kun je hondenlampjes vinden tussen een prijs van €5 en €48. Het grote verschil zit hem met name in de mogelijkheden van het lampje en of het een oplaadbare batterij heeft of vervangende batterijen nodig heeft. Laten we daarom maar snel verder gaan met waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van hondenverlichting.

Hoe bevestig je een hondenlampje?

Bij het uitkiezen van een hondenlamp is het natuurlijk super belangrijk om te weten hoe je het lampje kunt bevestigen aan een halsband, hondentuigje of hondenharnas.

In veel gevallen kun je het hondenlampje vastzetten met behulp van een haakje. Het kan echter ook zijn dat er klittenband aan te pas komt of dat er een gleuf zit bij de lamp waar je een halsband doorheen kunt halen. Is het laatste het geval, dan moet je goed opletten of de halsband van jouw hond ook daadwerkelijk past. Een puppy halsband zal vaak het probleem niet zijn.

Bepaal dus voor jezelf welke manier van bevestigen je prettig vindt. Heb je liever niets te bevestigen? Dan kun je ook voor een lichtgevende halsband voor honden gaan.

Wat is de batterijduur en is de batterij oplaadbaar?

Iedere hondenlamp heeft een batterij die vervangen of opgeladen moet worden. De grote vraag is alleen hoelang de batterij mee kan gaan, want hier kan best wel een groot verschil in zitten.

Controleer dus altijd bij iedere hondenlamp wat de batterijduur is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en al snel een lampje heeft dat leeg is.

Wat je vaak wel ziet is dat het natuurlijk afhankelijk is van welke lichtstand je gebruikt van de lamp. Continu de lamp laten schijnen vraagt tenslotte meer energie dan de lamp langzaam laten knipperen.

Wat je vaak wel ziet is dat oplaadbare hondenlampjes een minder lange batterijduur hebben. Aan de andere kant heeft bijvoorbeeld de Ruffwear “The Beacon” een indicatorlampje wanneer de lamp bijna leeg is. Op deze manier kun je de lamp op tijd opladen voor de volgende ronde met je hond.

Wat voor lichtstanden heeft de hondenlamp?

Bijna alle hondenlampen hebben meerdere lichtstanden die je kunt gebruiken. Zo heb je vaak de lichtstanden continu, snel knipperen en langzaam knipperen.

Gaan we naar het duurdere segment, dan heb je soms ook de mogelijkheid om de kleur van het licht aan te passen. Mocht je meerdere honden hebben, dan kun je door de verschillende kleuren jouw honden van elkaar onderscheiden in het donker.

Om de verschillende standen te gebruiken is het vaak een kwestie van simpel op een knopje drukken. Standaard zullen alle hondenlampjes continu kunnen branden. Mocht je echter een andere lichtstand willen gebruiken, dan zal je moeten controleren of je gekozen hondenlampje deze ook tot zijn beschikking heeft.

Welke kleur heeft het hondenlampje?

Verlichting voor je hond heeft natuurlijk altijd een kleur, maar welke kleur wil je gaan gebruiken? Veel hondenverlichting is in meerdere kleuren verkrijgbaar of in te stellen in meerdere kleuren, dus dat zal het probleem niet zijn.

Verschillende kleuren hebben verschillende betekenissen voor mensen. Rood zien we als gevaar of dat we ergens voor moeten stoppen, blauw herkennen we als belangrijk (politie, ambulance, etc) en zo is er voor alle kleuren wel iets te verzinnen.

Hondenlampjes zijn vaak in kleuren als rood, blauw, geel, groen, wit, oranje en nog wel een aantal kleuren. Wat je niet moet vergeten is de functie van het hondenlampje. Ik zou daarom altijd aanraden om voor een goed opvallende kleur te gaan. Het hondenlampje is tenslotte voor de veiligheid van jouw hond.

Kan het lampje tegen water en schokken?

Een hond met een lampje, dat is natuurlijk vragen om problemen zou je zeggen. Het hondenlampje moet dan ook wel tegen water en schokken kunnen. Je kunt tenslotte niet altijd droog je hond uitlaten of misschien heb je wel een echte waterhond die altijd het water induikt als het in de buurt is. In dit soort gevallen is het fijn als je hondenlampje waterbestendig/waterdicht is. Gelukkig is dit bij bijna alle hondenlampjes het geval.

Daarnaast kan het altijd voorkomen dat je hond ergens tegenaan loopt of fanatiek speelt met een andere hond waardoor de lamp een aantal stoten te verwerken krijgt. Het is dan wel zo prettig om een lampje van degelijke kwaliteit te hebben dat het tegen een stootje kan en al deze schokken kan doorstaan.

Hoe kun je hondenverlichting onderhouden?

We weten ondertussen maar al te goed dat hondenverlichting een super handig hulpmiddel is om onze hond zichtbaar te houden in het donker. Om je hond zo zichtbaar mogelijk te houden is het wel verstandig om het hondenlampje ook goed te onderhouden. Veel mensen slaan dit helaas over. Hieronder volgen een aantal tips als het om de onderhoud van je lampje gaat.

  1. Batterijniveau controleren: Wanneer het batterijniveau van je lampje laag is, dan kan het zijn dat de verlichting minder fel is of langzaam begint te haperen. Het is daarom verstandig om regelmatig het batterijniveau van het hondenlampje te controleren en het lampje op te laden of de batterijen indien het bijna leeg is.
  2. Lampje schoonmaken: Net als alles kan ook een hondenlamp vuil worden. Je hond rent wellicht lekker door de modder wanneer het net geregend heeft. Controleer daarom regelmatig of het lampje nog schoon is, want dan weet je zeker dat het ook voldoende licht geeft voor de zichtbaarheid. Om de hondenlamp schoon te maken kun je een vochtige doek gebruiken.
  3. Slijtage of beschadiging: Je hond loopt door de bossen of stoot wellicht tegen van alles aan, waardoor de kans bestaat de het lampje wat je viervoeter draagt beschadigd raakt. Controleer het lampje regelmatig en vervang de hondenverlichting indien het nodig is.

Met behulp van bovenstaande tips zal je niet snel in de problemen komen met de hondenverlichting van je hond. Er komt echter altijd weer een moment dat het langer licht is en je het lampje wellicht een tijd niet meer gaat gebruiken. Ik wil het geen onderhoud noemen, maar het is in dat geval belangrijk om het hondenlampje op een veilige plaats te bewaren. Op deze manier kun je het makkelijk terugvinden en de volgende donkere periode weer gebruiken.

Veelgestelde vragen over hondenlampjes

Hopelijk heb je hierboven al voldoende informatie gehad om de beste hondenlamp voor jouw situatie te vinden. Het kan echter altijd voorkomen dat je met nog wat vragen zitten. Hieronder beantwoord ik daarom graag een aantal veelgestelde vragen.

Wat is een hondenlamp?

Een hondenlamp is simpelweg een klein lampje om aan een hondenhalsband, riem, tuigje of harnas vast te maken. Het lampje zorgt ervoor dat jouw hond altijd goed zichtbaar is in het donker, waardoor je veiliger over straat kan met je hond.

Is een hondenlamp veilig?

Hondenlampen zijn gemaakt om de veiligheid van je hond te verbeteren en niet om het juist onveilig te maken. Een goede hondenlamp zal dus geen problemen veroorzaken. Wel zorgt het ervoor dat je hond goed zichtbaar is in het donker. Het enige waar je verder op moet letten is dat je het hondenlampje wel goed vastmaakt en dat de hond er niet bij kan om erop te kauwen.

Wat is de beste hondenlamp?

Dat hangt maar net van je eisen af. Er zit redelijk wat verschil tussen de beschikbare hondenlampjes op de markt. Bekijk daarom zeker alle 10 de hondenlampjes op deze pagina, dan zal je ongetwijfeld de beste hondenlamp voor jouw situatie vinden.

Hoe snel moet ik een hondenlamp vervangen?

Als het goed is zal je een hondenlamp niet snel hoven te vervangen, hoogstens de batterij als je geen oplaadbare hondenlamp hebt uitgekozen. Een exacte tijd kunnen wij je helaas niet geven. Het liefst zeggen we dat een hondenlamp oneindig mee kan gaan, maar vroeg of laat zal de lamp een keer kapot gaan. Let daarom bij het uitkiezen van een lamp ook op de robuustheid.

Foto bovenaan artikel via Ruffwear