12x Het beste hondenzwembad van 2023

Het beste hondenzwembad zal jouw hond helpen om koel te blijven wanneer het erg warm is buiten. Sterker nog, het is waarschijnlijk de snelste manier om jouw hond goed te laten afkoelen wanneer hij het erg warm heeft.

Het is voor honden namelijk ontzettend lastig om hitte kwijt te raken. Een hond zweet niet zoals wij mensen doen, maar kan alleen verkoelen door te hijgen en warmte via zijn poten kwijt te raken.

Los van dat een hondenzwembad verkoeling kan geven, is het natuurlijk heel erg leuk voor jouw hond om in een zwembad te spelen. In dit artikel zal ik behandelen welke hondenzwembaden het best zijn en waar je op moet letten bij het kopen van een zwembad. Je hebt tenslotte geen zin om een zwembad te vullen die vervolgens binnen no-time lek is.

De 12 beste hondenzwembaden van 2023

Hieronder kun je een lijst met de beste hondenzwembaden van 2023 bekijken. De gehele lijst is gesorteerd op prijs. De goedkoopste staat bovenaan en daarna loopt de prijs langzaam op naar het duurste hondenzwembad.

Vergis je echter niet en kijk niet enkel naar de prijs. De afmetingen van de verschillende zwembadjes kunnen wisselen, waardoor vaak ook de prijs hoger of lager is. Daarnaast kunnen er ook nog handige accessoires bij inbegrepen zitten.

Wanneer je meer informatie over een hondenzwembad uit deze lijst wil hebben, dan kun je altijd op de knop “Bekijk product” klikken. Het komt regelmatig voor dat de hondenzwembaden uit deze lijst in verschillende maten en soms ook kleuren verkrijgbaar zijn. Vergeet dit dus zeker niet te controleren als een bepaalde type hondenzwembad je wat lijkt.

Mijn top 5 Hondenzwembaden

Hierboven kun je al een goede lijst vinden met de beste hondenzwembaden die er op dit moment te vinden zijn. Het is voor mij heel logisch dat je graag meer informatie wil hebben over de verschillende hondenzwembaden.

Jouw hond is op warme dagen op zoek naar verkoeling en een hondenzwembad kan hier goed bij helpen. Ik zal daarom hieronder nog wat meer vertellen over de wat mij betreft top 5 hondenzwembaden.

Pecute Hondenzwembad

Pecute hondenzwembad

Het Pecute hondenzwembad is gemaakt van PVC-materiaal. Dankzij de ingebouwde 0,5 dikke gecomprimeerde plank staat het hele zwembad stabiel en zal het niet zomaar instorten. Het is echter wel belangrijk om het zwembad ten minste 60% tot 80% te vullen.

Het fijne aan dit zwembad is dat het er direct kan staan omdat je het in- en uit kan klappen. Je hoeft helemaal niks op te blazen als je het zwembad wil opzetten. Wat goed is om te weten is dat het Pecute hondenzwembad in 3 verschillende maten verkrijgbaar is, namelijk 160, 120 en 80 centimeter x 30 centimeter. De rand is dus bij alle varianten 30 centimeter hoog, wat afhankelijk van de grootte van je hond een prima hoogte is om in het bad te komen.

De bodem van dit zwembad heeft een antisliplaag, waardoor jouw hond (of kinderen) niet snel zullen uitglijden. Om krassen te voorkomen is het wel aan te raden om de nagels van je hond te knippen voor het zwemmen.

Wanneer je het zwembad leeg wil laten lopen, dan kun je aan de zijkant de afvoerdop opendraaien. Vervolgens kun je het zwembad eenvoudig opvouwen en als het eenmaal goed droog is opbergen in de opbergtas en verplaatsen naar de plek waar je het zwembad zou willen bewaren.

Met wereldwijd meer dan 1750 reviews en een gemiddelde score van 4,3/5 kun je ook makkelijk zelf aan de hand van reviews van ander hondeneigenaren ontdekken of dit hondenzwembad ook een goede optie voor jou is.

Fuzly Hondenzwembad

Fuzly hondenzwembad

Het Fuzly hondenzwembad is heerlijk voor je hond om in af te koelen op een hete zomerdag. Waar de meeste hondenzwembaden een PVC-rand hebben, is het Fuzly hondenzwembad bekleed met MDF-materiaal wat voor extra stevigheid zorgt, een langere levensduur en een betere bescherming tegen krassen.

Het Fuzly hondenzwembad hoeft niet opgeblazen te worden. Het is een kwestie van uitklappen en je kunt het water erin doen. Heerlijk praktisch dus. Het Fuzly zwembad is in drie formaten verkrijgbaar. Het kleinste formaat is 80 x 20 centimeter, daarna volgt 120 x 30 centimeter en het grootste formaat zwembad is 160 x 30 centimeter. Het maakt dus niet uit of je een grote of kleine hond hebt, er is altijd een geschikt formaat verkrijgbaar.

Het is aan te raden om het bad ongeveer 60% met water te vullen. Wil je het bad leeg laten lopen, dan kan dit met het ventiel aan de onderkant van het zwembad. Eenmaal leeg kun je het laten opdrogen, schoonmaken en vervolgens weer opvouwen en in de bijbehorende opbergtas doen.

Naast het Fuzly hondenzwembad krijg je ook een borstel voor het schoonmaken en een repair kit mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan in het bad. Ondanks dat het stevig materiaal is, is het net als bij ieder ander zwembad aan te raden om de nagels van je hond te knippen voordat je viervoeter het zwembad ingaat.

Dutchwide watersproeier zwembad voor honden

Dutchwide Watersproeier hond

Wanneer jouw hond helemaal gek is op sproeiers of de tuinslang, dan is deze variant van een hondenzwembad echt een must-have voor jou! Het is een watersproeier en bad in één gemaakt van hoogwaardig verdikt PVC-materiaal.

Het bad is met 10 centimeter zeker niet hoog, maar zorgt wel voor de nodige verkoeling. Daarnaast zorgt de watersproeier voor optimaal speelplezier. Het Dutchwide hondenzwembad is in 2 verschillende maten verkrijgbaar, namelijk met een diameter van 150 of 170 centimeter. Dit is groot genoeg voor kleine en grote honden.

Het Dutchwide hondenzwembad is eenvoudig in elkaar te zetten en te installeren. Het is een kwestie van de tuinslang en koppeling aansluiten. De bodem van het hondenzwembadje is antislip, waardoor uitglijden niet snel zal gebeuren.

Vanwege het verdikte PVC-materiaal is het redelijk moeilijk om krassen te veroorzaken. Ondanks dat is het toch aan te raden om de nagels van je honden te knippen voor gebruik, dit zorgt voor een nog kleinere kans op schade. Heb je een hond die overal in bijt, dan is het niet verstandig om dit hondenzwembadje met watersproeier te nemen.

Het zwembad is tot slot erg gemakkelijk op te ruimen aangezien het opvouwbaar is. Het gewicht is 980 gram, dus het is ook niet zwaar om het op te tillen.

Alcott Mariner Hondenzwembad

Alcott Mariner hondenzwembad

Het Alcott Mariner Hondenzwembad heeft een doorsnede van zo’n 122 centimeter. Het is in één enkele maat verkrijgbaar, maar het is zeker groot genoeg voor de meeste honden.

Dit is een hondenzwembad van dik PVC met een opblaasbare rand van 40 centimeter hoog. Het is dus anders dan de meeste andere zwembaden die ik hierboven heb beschreven, aangezien dit een opblaasbaar hondenzwembad is. Wanneer het bad is leeggelopen weegt het nog maar 1.8 kilogram en is het klein genoeg om eenvoudig op te bergen. De dop om het bad leeg te laten lopen zit overigens op de bodem van dit zwembad.

De randen kunnen iets inzakken wanneer er druk op gezet wordt, dit is handig wanneer je hond in of uit het hondenzwembad wil gaan. Zeker voor oudere honden die er niet in of uit kunnen springen is het handig.

Ik kan mij heel goed voorstellen als je naar dit hondenzwembad kijkt dat je je afvraagt hoe goed dit gaat met je hond, aangezien je hond toch echt nagels heeft. Dankzij het dikke PVC-materiaal is het echter wel degelijk duurzaam en daarnaast helpt de golvende rand dat je hond er vrij eenvoudig uit kan springen. Desalniettemin is het wel altijd raadzaam om de nagels van je hond te knippen voordat jouw viervoeter het zwembad induikt. Wanneer je hond graag in spullen bijt, dan is deze hondenzwembad niet aan te raden.

V-HANVER Hondenzwembad

V-HANVER hondenzwembad

Het V-HANVER hondenzwembad is de duurste optie uit onze lijst, maar staat er uiteraard niet voor niks in. Het gaat om een hondenzwembad met een diameter van 160 centimeter en een diepte van 30 centimeter. Overigens is dit zwembad ook verkrijgbaar in de maten 80 x 20 centimeter en 120 x 30 centimeter. Voor alle kleine en grote honden is dus wel een goed formaat te vinden.

Het V-HANVER hondenzwembad is gemaakt van extra stevig PVC-materiaal en MDF-platen. Daarnaast is op de bodem ook een antisliplaag, zodat het niet glad is. Jouw hond zal het dus niet snel kapot kunnen maken, hoewel het altijd aan te raden is om de hondennagels te knippen voor gebruik. De kans op schade wordt daarmee nog kleiner.

Je kunt dit hondenzwembad overal plaatsen waar het plat is en waar geen puin ligt. Zowel het in elkaar zetten als het uit elkaar halen is heel eenvoudig dankzij het opvouwbaar ontwerp. Je hoeft het zwembad ook niet op te pompen, het is al direct klaar voor gebruik.

Het is aan te raden om het water tot maximaal 80% te vullen. Om dit extra te verduidelijken staat er ook een streep op de binnenkant van het bad, zodat je goed kunt zien wat de maximale hoeveelheid is. Wanneer je het bad wil laten leeglopen heb je twee opties. Je kunt de afsluitdop opendraaien of je kunt je tuinslang op de extra meegeleverde slangadapter plaatsen, waardoor je met het water eventueel de tuin nog zou kunnen besproeien.

Eenmaal al het water uit het hondenzwembad? Je kunt het nu laten opdrogen en schoonmaken. Vervolgens kun je het zwembad weer in elkaar vouwen en opruimen in de meegeleverde opbergtas. Voor extra speelplezier voor je hond krijg je ook nog een piepende bal waarmee je kunt spelen in het zwembad. Tot slot krijg je ook nog een jaar garantie op het V-HANVER hondenzwembad.

Wat is een hondenzwembad?

De naam en de producten hierboven zullen eigenlijk al genoeg zeggen. Een hondenzwembad is een zwembad speciaal ontworpen voor honden, makkelijk op te zetten en je te vullen met een tuinslang.

Een hondenzwembad is handig om twee redenen. Het is een heerlijke plek voor je hond om te zwemmen en om af te koelen tijdens warme zomerse dagen. Daarnaast is een hondenzwembad vaak ook steviger dan bijvoorbeeld een kinderzwembad en dit is wel zo prettig aangezien je hond scherpe nagels kan hebben en het anders eerder kapot kan maken.

Los van dat het super prettig is voor je hond om af te koelen, is het ook nog eens super leuk voor je hond om in het water te spelen. Mocht je overigens nog een andere manier zoeken om je hond (binnenshuis) af te laten koelen in de zomer, dan is het ook zeker de moeite waard om naar een honden koelmat te kijken. Mijn hond gaat hier vaak op liggen bij warm weer. Een andere optie voor tijdens een wandeling met warm weer is een koelvest voor honden of een speciale honden koelband.

Wil je echt nog een stap verder gaan en je hond volledig vertroetelen en dat is wat je trouwe viervoeter zeker mag overkomen, dan kun je jouw hond ook nog een hondenijsje geven.

Heb ik een hondenzwembad nodig?

Hond zwemt in zwembad met speeltje

Niets is fijner voor een hond dan een heerlijke duik in een hondenzwembad op een warme dag. Maar bepaal gerust voor jezelf of je ook echt een hondenzwembad nodig hebt. Ik zal je een aantal voordelen geven van het hebben van een hondenzwembad.

De meeste honden vinden de activiteit leuk

Er zijn diverse redenen te noemen waarom je jouw hond een zwembad zou kunnen geven, maar het allerfijnst is natuurlijk als je ziet dat jouw trouwe viervoeter van het zwembad geniet.

Spelen in het water werkt mentaal stimuleren

Wij verwennen onze honden ontzettend veel in het leven. Het kan daarom zomaar zijn dat jouw hond last heeft van verveling en misschien wel de bijbehorende gedragsproblemen.

Wanneer je hond water super leuk vindt, dan kan een leuke tijd in zijn eigen hondenzwembad zijn hersenen prikkelen. Het is tenslotte weer eens iets anders en ongebruikelijks, waardoor hij geprikkeld wordt

Water zorgt voor de nodige verkoeling

Honden kunnen het op warme zomerse dagen super warm krijgen. Een snelle duik in het hondenzwembad kan ervoor zorgen dat hij weer goed afkoelt. Wanneer je hond uitgespeeld is in het water, zal de vacht van je harige vriend ook nog een tijdje het lichaam koeler houden totdat je hond droog is.

Zwemmen is goede beweging voor je hond

Laten we eerlijk wezen. Je zal vermoedelijk geen hondenzwembad vinden die groot en diep genoeg is om grote honden de kans te geven om erin te zwemmen. Er zijn echter wel genoeg zwembaden die groot genoeg zijn voor kleine en middelgrote honden een beetje te laten pootjebaden. Zwemmen is een activiteit met weinig impact en een hoge intensiteit. Het is een goede manier om te bewegen en je hond fit te houden. Wil je jouw hond leren zwemmen? Een hondenzwembad kan de perfecte eerste stap zijn om je hond kennis te laten maken met water

Koopgids: Tips bij het uitkiezen van het beste hondenzwembad

Wil je een hondenzwembad kopen? Het is helemaal niet gek dat je niet direct alles over de verschillende hondenzwembaden die er zijn weet. Ik heb daarom voor jou mijn onderzoek gedaan en zal hieronder de belangrijkste punten voor je op een rijtje zetten. Je kunt dan vervolgens zelf bepalen welke hondenzwembad het best bij jou en je hond past.

Zoals ik al zei zijn er diverse belangrijke punten waar je op kunt letten als het gaat om het uitzoeken van een goede hondenzwembad. Ik ga hieronder het volgende met je behandelen:

  • Wat kost een hondenzwembad?
  • Kies wat voor soort hondenzwembad je wil hebben
  • Formaat zwembad en grootte van je hond
  • Bepaal wat voor materiaal je zou willen hebben
  • Veiligheid voor alles

Wat kost een hondenzwembad?

Wanneer je een hondenzwembad wil kopen zal je voor jezelf moeten bepalen hoeveel geld je maximaal kwijt wil zijn. Afhankelijk van de grootte van je hond kun je een formaat hondenzwembad bepalen. Heb je een grote hond, dan zal je meer geld kwijt zijn dan wanneer je een kleine hond hebt.

Daarnaast zijn er ook verschillende soorten hondenzwembaden, waar natuurlijk ook weer een ander prijskaartje aan kan hangen. Voor hetzelfde formaat kan je per type een ander bedrag betalen.

Hondenzwembaden zijn er in verschillende prijsklasse. Zo is een goedkopere hondenzwembad verkrijgbaar voor rond de €30,-. Kijken we naar de duurdere varianten, dan ben je rond de €160,- kwijt.

Bekijken we de gemiddelde prijs, dan zien we dat €160 meer een uitschieter is. De meeste hondenzwembaden kosten tussen de €30 en €75 afhankelijk van het type en het formaat dat je neemt. Bepaal vooraf goed wat je maximaal wil uitgeven en waar het hondenzwembad aan moet voldoen. Hieronder zal ik je meer vertellen over de punten waar je op kunt letten.

Kies wat voor soort hondenzwembad je wil hebben

Een hondenzwembad kan van verschillend materiaal gemaakt worden en er zijn ook verschillende vormen en groottes. Wanneer je globaal naar alle hondenzwembaden kijkt, dan zijn er drie verschillende types die de markt domineren. Alle types hebben voor- en nadelen en kunnen voor bepaalde situaties handig zijn. Bekijk dus voor jezelf wat voor soort hondenzwembad je voor jou het best is. De volgende types bestaan:

Opblaasbaar hondenzwembad

Een opblaasbaar hondenzwembad is het minst zware zwembad. Dit is ideaal wanneer je veel op reis gaat en een hondenzwembad mee wil nemen. Zelfs de grotere opblaasbare modellen kun je erg compact opvouwen en wegen heel weinig als ze leeg zijn.

Door de zachte wanden die opblaasbare hondenzwembaden hebben, zal de kans op verwonding van je hond bij het in en uit de zwembad gaan ook erg klein zijn.

Opblaasbare hondenzwembaden zijn over het algemeen gemaakt van relatief sterk plastic. Helaas kunnen sommige honden dit wel kapot maken. Ik heb het dan niet alleen over grote honden, maar ook kleine honden zouden met scherpe nagels na een tijdje de zijwanden kapot kunnen krijgen. Vaak kun je dit nog wel oplossen door het weer te dichten, maar dit is natuurlijk nooit een leuke taak.

Wanneer je voor een opblaasbare hondenzwembad kiest, moet je niet vergeten dat het dus ook echt opgeblazen moet worden. Het is vermoeiend om een groot zwembad met je eigen longen op te blazen. Ik adviseer daarom altijd om een zwembad te kiezen die ook werkt met een pomp, dat maakt het opblazen een stuk makkelijker.

Opvouwbaar hondenzwembad

Een opvouwbaar hondenzwembad is een andere draagbare en eenvoudig op te bergen optie als het gaat om zwembaden. Daarnaast lost een opvouwbaar zwembad een aantal nadelen op die een opblaasbaar zwembad heeft.

Opvouwbare hondenzwembaden zijn vaak gemaakt van dik PVC met halfstijve panelen. Wanneer het zwembad leeg is kun je daarom heel het zwembad opvouwen en inpakken. Zit er echter water in het zwembad, dan worden de wanden naar buiten geduwd en zal het zwembad de juiste vorm behouden.

Een heel fijn voordeel van een opvouwbaar zwembad is dat deze niet hoeft te worden opgeblazen. Het is dus eenvoudiger op te zetten. Omdat de panelen stijf zijn en niet gevuld zijn met lucht, is het ook een stuk duurzamer en minder kwetsbaar voor de nagels van je hond. Tot slot heeft een opvouwbaar zwembad vaak een afvoer zitten in de zijwand. Hierdoor kun je het zwembad zonder moeite leeg laten lopen en inpakken als de zwemtijd van je hond erop zit.

Hondenzwembad met ingebouwde sproeiers

Een zwembad met ingebouwde sproeiers is een totaal ander type hondenzwembad. Dit is leuk als jouw hond helemaal gek is op water en je dit bijvoorbeeld al merkt als je buiten met de tuinslang water geeft aan de planten in je tuin.

Dit type zwembad is vaak gemaakt van verdikt PVC-materiaal om ervoor te zorgen dat het niet snel kapot zal gaan. Dit is ook wel nodig, want met de sproeiers zal je hond aardig wat heen en weer bewegen en wellicht ook springen.

Een potentiële nadeel van dit zwembad is dat het helemaal niet diep is. Wanneer je dus een hond hebt die ook graag een beetje wil zwemmen, dan is dit bad niet geschikt. Het gaat echt puur om het spelen met water. Dit type zwembad is verder wel altijd weer makkelijk op te bergen, wat wel zo prettig is.

Kunststof hondenzwembad

Een kunststof hondenzwembad zie je vaak in schelpvorm. Het is beter bekend als een kinderzwembad of zandbak voor kinderen. Een hondenzwembad schelp is vaak goed bestand tegen de nagels en tanden van je hond. Mocht er toch een kras inkomen, dan zal het zwembad ook niet direct lek zijn. Dit is daarom het stevigst en meest duurzaam.

De stevigheid van dit zwembad is een voor- en nadeel. Hoewel het dus uitermate fijn is dat je hond het niet zomaar kapot kan maken, neemt een kunststof zwembad aardig wat ruimte in beslag. Je kunt het niet opvouwen of kleiner maken, waardoor het moeilijk op te bergen of te verplaatsen is. Sommige kunststof zwembaden zijn ook aardig zwaar. Het is dus zeker niet voor iedere situatie ideaal.

Formaat zwembad en grootte van je hond

Hoe groot of klein is jouw hond? Is het zwembad alleen voor je hond of wil je er zelf ook in spetteren? De meeste zwembaden voor honden zijn in meerdere formaten verkrijgbaar, dit maakt het uitzoeken in ieder geval prettiger.

De meeste hondenzwembaden hebben een diameter van zo’n 120 tot 160 centimeter. Kijken we naar de diepte, dan is 20 tot 30 centimeter het meest voorkomen met soms een uitschieter naar boven of beneden.

Het is onwijs belangrijk dat het zwembad dat je uitkiest past bij de grootte van jouw hond. Een te klein en te ondiep zwembad zorgt ervoor dat het niet zo comfortabel is voor je hond en dat niet heel het lichaam ondergedompeld kan worden. Een te groot zwembad die veel te diep is kan gevaarlijke situaties opleveren als je hond vermoeid raakt en er daardoor niet uit komt met verdrinkingsgevaar tot gevolg.

Nog iets om te overwegen is hoe fijn jouw hond water vindt en hoe goed de hond kan zwemmen. Een labrador die vaak zwemt kan een groter zwembad meer waarderen dan een jack russell die moeite heeft met zwemmen en een ondieper zwembad nodig heeft.

Bepaal wat voor materiaal je zou willen hebben

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat voor type zwembad je wil hebben en wat voor materiaal dit zwembad moet hebben. Wanneer je voor een opblaasbaar zwembad gaat weet je dat je met zwakker materiaal te maken hebt dan wanneer je voor een opvouwbaar zwembad voor honden gaat.

Het is ook belangrijk om te weten hoe je hond zelf met spullen omgaat. Bijt hij graag in dingen, dan is een opblaasbaar zwembad van sterk plastic niet aan te raden, want het is niet zo sterk dat het tanden kan weerstaan. Een opvouwbaar zwembad is wat dat betreft steviger en meer duurzaam. Wil je nog een stap verder, dan is een kunststof zwembad de oplossing, hoewel dit ook weer nadelen kan hebben.

Veiligheid voor alles

Zwembaden zijn van zichzelf altijd altijd gevaarlijk aangezien het verdrinkingsgevaar kan opleveren. Een hondenzwembad kun je daarom beter zien als een bad om te verkoelen. Het is voor de veiligheid niet verstandig om een hondenzwembad te kopen waar je hond niet op een eenvoudige manier zijn kop boven water kan houden omdat het te diep is. Wil je juist wel dat jouw hond in het zwembad kan zwemmen, doe dit dan enkel en alleen onder toezicht en haal je hond op tijd uit het bad.

Hondenzwembaden voor kleine honden hebben over het algemeen wanden van zo’n 20 centimeter hoog. Voor grotere honden zijn er zwembaden met wanden van 30 centimeter. Het is altijd van belang om bij het uitzoeken van een hondenzwembad te controleren of er voldoende lage wanden zijn zodat je hond gemakkelijk in en uit het zwembad kan gaan. Verder is een antisliplaag ook heel fijn bij een hondenzwembad, zodat de hond niet zomaar kan uitglijden en verwondingen kan oplopen.

Hoe kun je het hondenzwembad schoonhouden?

Nadat je hond klaar is met spelen in het water, is het noodzakelijk en verstandig om het zwembad schoon te maken. Het is tenslotte moeilijk te zeggen wat voor soort vuil in het zwembad terecht gaat komen als je het laat staan. Stilstaand water is sowieso nooit fijn. Verder kunnen insecten zichzelf verdrinken, er bladeren in het water komen, algen gaan groeien en ga zo maar door.

Zwembad schepnet

Wanneer je het water meerdere dagen wil laten staan, dan kun je extra bezoekers, bladeren en andere natuurlijke elementen eruit halen met een zwembad schepnet. Aangezien een hondenzwembad niet zo heel erg groot is, is het prima om een kleine zwembad schepnet te gebruiken.

Maak gebruik van de afvoerfunctie

Diverse hondenzwembaden hebben een afvoerfunctie. Je kunt hiermee eenvoudig het water eruit laten lopen en het zwembad opbergen. Het is ontzettend belangrijk om het hondenzwembad om de paar dagen te legen. Nog beter is om het direct te doen. Een zwembad is namelijk al snel een broedplaats voor bacteriën waarna de muggen ook gezellig met zijn allen komen.

Vergeet de hondenspeeltjes niet

Vergeet niet om de hondenspeeltjes die je hond het zwembad in heeft meegenomen ook af te spoelen en schoon te maken. Probeer voordat het speeltje in het zwembad is ook op te letten of het daadwerkelijk waterbestendig is, zodat het geen bacteriën opneemt of schimmels laat groeien.

Schoonmaken als het bad leeg is

Wanneer je het zwembad leeg hebt laten lopen is het ook verstandig om het bad nog even goed schoon te maken. Spuit met een tuinslang al het zand en andere vuil weg. Vervolgens kun je als het droog is ook nog even erover heengaan met een nat doekje.

Waterspeelgoed voor honden

Een zwembad zal je hond al onwijs leuk vinden, maar hoe leuk is het om daar ook nog waterspeelgoed voor honden in te hebben? Je hond zal je dankbaar zijn. Er zijn echt heel veel verschillende opties als het om water speelgoed gaat. Hieronder volgen 5 leuke opties.

Veelgestelde vragen over hondenzwembaden

Met zoveel opties kan ik mij voorstellen dat er ongetwijfeld nog wat vragen in je hoofd opduiken als je op zoek bent naar een hondenzwembad of er gebruik van maakt. Hoe diep moet bijvoorbeeld het bad zijn, kun je chloor toevoegen of hoe vul je überhaupt een zwembad? Hieronder zal ik een aantal veelgestelde vragen voor je behandelen.

Tot zover dit artikel boordevol informatie over zwembaden voor honden. Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om het beste hondenzwembad van 2023 voor jouw situatie te vinden.

Wat is het voordeel van een hondenzwembad?

Het grootste voordeel van een hondenzwembad is dat je hond tijdens warme zomerse dagen zichzelf goed kan verkoelen met behulp van een hondenzwembad. Daarnaast kan je hond het ook gewoon onwijs leuk vinden om te spelen met water in zijn eigen zwembad.

Kan iedere hond leren zwemmen in een hondenzwembad?

Nee, niet alle honden hebben interesse in water en sommige zijn er wellicht wat bang voor. Met behulp van een zwembad voor honden kun je jouw hond wellicht wel verleiden en aan het water laten wennen. Andere honden kunnen echter wel direct helemaal fan zijn en direct leren zwemmen. Afhankelijk van de grootte van je hond kan het ook zijn dat je hond enkel een beetje kan pootje baden, wat natuurlijk alsnog lekker verkoelend is in de zomer. Wil je jouw hond echt leren zwemmen? Bekijk dan het artikel hond leren zwemmen voor meer informatie.

Hoe diep moet een zwembad voor mijn hond zijn?

Dit hangt af van hoe groot je hond is. Een hondenzwembad moet diep genoeg zijn zodat de hond zichzelf kan onderdompelen in het water. Het moet echter niet zo diep zijn dat de hond het hoofd niet boven water kan houden als je viervoeter normaal staat.

Kan ik chloor toevoegen aan een hondenzwembad?

Ja, het is mogelijk om chloor toe te voegen aan een hondenzwembad om bacteriën en schimmels te doden in stilstaan water. Wel moet erbij gezegd worden dat te veel chloor schadelijk is voor je hond. Bekijk dus goed van tevoren hoeveel je maximaal in kunt gooien zonder dat het schade toebrengt. Het is ook raadzaam om je hond af te spoelen met normaal water als hij uit een hondenzwembad met chloor komt.

Hoe vul je een hondenzwembad?

Je kunt een hondenzwembad simpel vullen met behulp van een tuinslang. Heb je geen tuinslang, dan is het een kwestie van op en neer lopen met emmers totdat het zwembad gevuld is. Over het algemeen wordt aangeraden om de hondenzwembad te vullen met water tot 60-80%. Bekijk hiervoor altijd de handleiding van jouw zwembad. Het kan ook zijn dat er een streep staat in het zwembad waarmee aangegeven wordt tot hoe hoog je het bad maximaal mag vullen met water.

Is het veilig om mijn hond in een hondenzwembad te laten zwemmen?

Het is belangrijk om je hond nooit alleen te laten wanneer je hond in een hondenzwembad zwemt. Je weet tenslotte nooit wat er kan gebeuren en wat dat betreft kan water wel degelijk gevaarlijk zijn, net als dit voor kinderen het geval is. Afhankelijk van de grootte van je hond en het type zwembad is het slechts pootje baden en zal er niet snel gevaar dreigen. Heb je echter een kleine hond in een groot zwembad, dan kan het zijn dat je hond vermoeid raakt en wellicht het zwembad niet uit kan komen. Dit is wel gevaarlijk. Zodoende het advies: Laat je hond nooit alleen in een hondenzwembad.