10x Beste lichtgevende halsband hond (LED) 2023

Een lichtgevende hondenhalsband, ook wel LED halsband hond genoemd, zorgt ervoor dat jouw hond in donkere omstandigheden goed zichtbaar blijft. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar het is goed voor de veiligheid van je hond. Auto’s, scooters en andere weggebruikers kunnen de hond tenslotte hierdoor ook goed zien.

Iedere hondeneigenaar weet dat een hond extra toebehoren met zich meeneemt om je hond gelukkig, veilig en gezond te houden. Een lichtgevende halsband voor honden is hier een goed voorbeeld van, terwijl lang niet iedereen dit direct beseft. Het zorgt er echter voor dat je hond uit de problemen gehouden wordt.

Wanneer je vaak wandelt als het donker is kan het daarom een heel goed idee zijn om in een lichtgevende halsband te investeren, zodat jouw hond vrij kan lopen en goed zichtbaar blijft. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de beste lichtgevende hondenhalsbanden en waar je op kunt letten.

Beste lichtgevende halsband hond van 2023

Hieronder kun je de top 10 beste lichtgevende hondenhalsbanden van dit moment bekijken. Alle LED halsbanden worden in het overzicht gesorteerd op prijs. De goedkoopste lichtgevende hondenhalsband staat bovenaan en de duurste onderaan.

Dit zegt overigens zeker niet altijd iets over de kwaliteit. Sterker nog, in het geval van halsbanden kan het prijsverschil ook simpelweg door het formaat komen. Klik daarom altijd op een product om het juiste formaat van de halsband te selecteren die nodig hebt. Pas dan zie je echt de daadwerkelijke prijs voor de LED halsband voor jouw hond.

Mocht je dus een lichtgevende halsband tegenkomen die je wel wat lijkt, dan kun je op de knop “Bekijk product” klikken voor meer informatie.

De voordelen van een lichtgevende halsband hond

Lichtgevende halsbanden voor honden zijn om meerdere redenen handig om te gebruiken als je wandelingen in het donker gaat maken. Ik zal een aantal redenen voor je opsommen.

Je kunt jouw hond goed zien
LED hondenhalsbanden zijn een super handige manier om te allen tijde je hond goed te zien als het donker is. Nu zal dit niet direct nodig zijn als je hond in je achtertuin speelt, maar het is super handig wanneer je jouw hond in de avond uitlaat, los laat lopen in een losloopgebied of in het bos. In plaats van je hond roepen om je hond weer dichtbij je te krijgen kun je met een lichtgevende halsband gewoon kijken waar het licht is, terwijl je hond lekker zijn ding kan doen.

Weggebruikers zien je hond niet over het hoofd
Het is voor weggebruikers een stuk moeilijker om je hond te zien lopen wanneer het donker is. Zeker als het ook nog eens regens. Met behulp van een LED halsband maak je het voor weggebruikers makkelijker om veilig langs je hond te rijden en voorkom je op een eenvoudige manier ongelukken waar je niet op zit te wachten.

Het verlicht je looppad
Je zal er wellicht niet direct aan denken, maar wanneer je jouw hond aangelijnd naast je hebt lopen in het donker, dan zal het donkere looppad waar je overheen loopt ook direct verlicht worden. In plaats van zelf je smartphone als zaklamp te gebruiken, en dus in je hand te moeten houden, profiteer je nu direct van de LED halsband van je hond die ervoor zorgt dat je eventuele obstakels op de grond kunt zien.

Je kunt makkelijker hondenpoep opruimen
Niet het leukste taakje, maar wanneer je op een plek loopt waar je hondenpoep moet opruimen, dan is het niet handig om je smartphone als zaklamp te gebruiken, je hond vast te houden en het op te ruimen. Doordat de LED halsband van je hond voldoende licht geeft heb je een extra hand vrij en zal het opruimen wat makkelijker worden (niet leuker helaas).

Onze top 5 verlichtende hondenhalsbanden

Eerder in dit artikel heb je de top 10 beste verlichtende hondenhalsbanden al kunnen bekijken. Het is logisch dat je graag wat meer informatie zou willen hebben over de verschillende halsbanden.

Voor mij reden genoeg om hieronder 5 van de beste LED hondenhalsbanden wat uitgebreider voor je te beschrijven, zodat je een betere keuze kunt maken.

MASBRILL Lichtgevende Hondenhalsband LED

MASBRILL Lichtgevende Hondenhalsband LED

De Masbrill lichtgevende hondenhalsband LED is super populair met wereldwijd al meer dan 7760 reviews op Amazon. Deze halsband is super handig tijdens de korte dagen van het jaar wanneer het vaak donker is.

De Masbrill hondenhalsband met led verlichting heeft een zichtbaarheidsbereik van zo’n 300 meter. Het fijne aan deze halsband is dat het gemaakt is van comfortabel materiaal (nylon) en verstelbaar is, zodat het goed om de hals van je hond past.

De LED lampjes kun je in verschillende standen gebruiken. Zo kun je de lampjes continue laten branden, langzaam later knipperen of snel laten knipperen. Mochten de lampjes leeg zijn, ongeveer na 6 uur bij continu branden, dan kun je de LED hondenhalsband opladen via USB.

Deze halsband is erg populair en is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren en 7 verschillende maten. Kortom, er is voor alle honden wel een lichtgevende halsband van Masbrill beschikbaar.

USB LED Halsband voor Honden van PcEoTllar

USB LED Halsband voor Honden van PcEoTllar

Deze USB LED halsband voor honden is gemaakt van polyester en heeft een hoge zichtbaarheid om ervoor te zorgen dat je hond goed gezien wordt in het donker en veilig blijft. Je hebt 4 kleuren en 3 verschillende maten om uit te kiezen.

Wanneer je hond van een nachtelijke zwempartij houdt heb je geluk met deze LED hondenhalsband, want de halsband is waterdicht en oplaadbaar via elk USB-apparaat.

De USB LED halsband voor honden van PcEoTllar heeft 3 verschillende lichtstanden. Zo kun je de halsband continu laten branden, snel laten knipperen en traag laten knipperen. Bij continu branden gaat de batterij 10 uur mee en bij langzaam knipperen 16 uur. Wanneer de halsband leeg is duurt het 2 uur om de halsband volledig op te laden.

Trixie Halsband Usb Flash Light

Trixie Halsband Usb Flash Light

Trixie is een merk die je van allerlei verschillende hondenproducten kunt kennen. Als het om een lichtgevende halsband hond gaat is dit niet anders.

In tegenstelling tot de vorige twee lichtgevende halsbanden heeft de Trixie halsband 2 verschillende standen: Continu branden en knipperend. De batterij kan dit 2 uur bij continu en 4,5 uur bij knipperend volhouden. Opladen kan met de bijgeleverde USB-kabel.

Deze lichtgevende halsband is spatwaterbestendig. Het is dus geen enkel probleem als je met jouw hond in de regen loopt. Het is echter niet handig om je hond ook daadwerkelijk te laten zwemmen met deze halsband.

Smartphonica LED lichtgevende halsband hond

De Smartphonica LED lichtgevende halsband is een andere type dan de andere halsbanden. Er zit namelijk een batterij bij deze halsband die niet op te laden is en vervangen moet worden. De halsband is dus wel goedkoper, maar op de lange termijn met vervangen van batterijen hoeft dit niet het geval te zijn.

Ondanks dit kleine minpuntje werkt de halsband uitstekend en geeft het goed licht, waardoor je hond een veilig over straat kan lopen. De halsband is in 5 verschillende maten en meerdere kleuren verkrijgbaar.

Een beetje regen zal voor deze halsband niet zo erg zijn, maar het is niet de bedoeling dat je hond het water induikt met deze halsband om.

Oladwolf Lichthalsband voor honden

Oladwolf Lichthalsband voor honden

De Oladwolf lichthalsband voor honden is zichtbaar tot wel 500 meter afstand, waardoor jouw hond erg goed zichtbaar is voor omstanders. De LED halsband van Oladwolf heeft een lengte van 55 cm. Het mooie is echter dat je dit eenvoudig kunt inkorten met een schaar voor als je een hond hebt waar dit te groot voor is.

Er zijn drie verschillende verlichtingsstanden. Continu licht, snel kipperen en langzaam knipperen. Dit is allemaal in te stellen met een eenvoudige druk op de knop.

De batterij is verder oplaadbaar via USB. Met 40 minuten opladen gaat de batterij 4 uur mee. De halsband kan prima overweg met regen en sneeuw, maar kan niet ondergedompeld worden in water. Het is dus enkel spatwaterdicht en niet volledig waterdicht.

Koopgids: Tips voor het uitkiezen van een LED halsband hond

Voordat je een LED hondenhalsband koopt is het verstandig om je goed te verdiepen in lichtgevende hondenhalsbanden. Er zijn namelijk allerlei verschillende punten waar je rekening mee kunt houden. De volgende punten ga ik hieronder met je behandelen:

  • Lichtgevende halsband hond: Wat kost het?
  • Formaat van de LED halsband
  • Is de lichtgevende halsband goed zichtbaar?
  • Type batterij en batterijduur
  • Is de LED hondenhalsband Waterdicht?
  • Wat voor kleur kun je instellen?
  • LED halsband hond: Stijl en design

Lichtgevende halsband hond: Wat kost het?

Voordat we iets aanschaffen is het altijd fijn om te weten met wat voor prijs we rekening moeten houden. Het is dan ook fijn om te weten hoeveel een lichtgevende halsband voor honden kost. Nu kan de prijs deels afhankelijk zijn van de grootte van de halsband, maar ook omdat er gebruik gemaakt wordt van andere type lampjes of oplaadmogelijkheden.

Wanneer je enkel naar de prijs kijkt kun je lichtgevende hondenhalsbanden vinden voor 9 tot zo’n 40 euro. Wanneer je echter boven de 30 euro zit is mijn mening dat je er niet perse meer voor terugkrijgt en dat je eerder teveel betaald. Het grote verschil in prijs zit hem verder met name in of je normale batterijen moet gebruiken of oplaadbare batterijen hebt en wat voor materiaal er is gebruikt.

Formaat van de LED halsband

LED hondenhalsbanden zijn er in allerlei verschillende formaten en soms heb je zelfs nog een hele ‘aparte’ mogelijkheid om de halsband op maat te krijgen. Veel halsbanden zijn van nylon of polyester gemaakt en kun je vrij eenvoudig verstellen om het groter of kleiner te maken, net zoals dit bij een puppy halsband vaak het geval is. Uiteraard zijn er vaak ook verschillende maten beschikbaar, dus bekijk dit altijd goed voordat je een LED halsband koopt.

Er zijn echter ook andere type halsbanden wat eigenlijk een LED band is. Deze kun je op maat knippen zonder dat de LED verlichting kapot zal gaan.

Is de lichtgevende halsband goed zichtbaar?

Het is belangrijk dat een lichtgevende halsband voor je hond goed zichtbaar is. Het is daarom verstandig om goed te testen hoe fel de lamp is en of je dit in het donker goed kunt zien. Je hebt niks aan een lichtgevende halsband als het maar een heel klein beetje oplicht.

Type batterij en batterijduur

De meeste honden lichtgevende halsbanden kun je opladen via USB. Er zijn echter ook nog halsbanden waarbij gebruik gemaakt wordt van batterijen. De halsbanden met batterijen zijn over het algemeen in eerste instantie goedkoper, maar je moet wel zorgen dat je nieuwe batterijen in huis hebt en het is minder milieuvriendelijk.

De batterijduur van halsbanden met batterij is langer dan een halsband die je via USB kunt opladen. Het opladen via USB hoeft echter niet mega lang te duren, waardoor USB LED halsbanden binnen no-time weer gereed zijn.

Bepaal voor jezelf wat je het prettigst vindt werken: Opladen via USB of batterijen vervangen.

Is de LED hondenhalsband waterdicht?

Het regent in Nederland vaak genoeg, dus het is wel prettig als LED hondenhalsband spatwaterdicht of zelfs helemaal waterdicht is. Over het algemeen zijn de meeste halsbanden spatwaterdicht, maar een duik in het water zal veel halsbanden geen goed doen.

Controleer dus altijd in hoeverre de lichtgevende halsband voor je hond tegen water kan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een hondenlampje die je kunt bevestigen aan een halsband is over het algemeen nog beter bestand tegen water (maar ook zeker niet allemaal).

Wat voor kleur heeft de lichtgevende halsband?

Lichtgevende halsbanden voor je hond zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De vraag is dus eigenlijk welke kleur je wil gaan gebruiken. De reden dat er verschillende kleuren zijn is niet zozeer alleen voor ‘de leuk’. Kleuren hebben namelijk verschillende betekenissen voor mensen. Bij gevaar zal je waarschijnlijk aan rood denken. Zoeft er iets belangrijks voorbij je, dan zal je de kleur blauw zien. Over de andere kleuren is ook altijd wel iets te zeggen over de betekenis.

Het belangrijkste is in ieder geval niet de kleur, maar hoe zichtbaar de kleur is. Het is daarom aan te raden om altijd voor een felle opvallende kleur te gaan.

LED halsband hond: Stijl en design

Dit is zeker niet het belangrijkst, want het gaat erom dat een LED halsband voor extra veiligheid zorgt voor je hond, maar als je het kunt combineren is het natuurlijk extra mooi.

Halsbanden komen in verschillende stijlen. Sommige lichtgevende halsbanden hebben een LED strip die volledig om heel de halsband heengaat. Andere halsbanden hebben weer LED lampjes op verschillende plekken op de halsband. Hierdoor is de stijl en design totaal anders.

Wat is het verschil tussen lichtgevende en reflecterende halsbanden?

Mensen verwarren zich weleens tussen lichtgevende halsbanden en reflecterende halsbanden voor honden. Bij een reflecterende hondenhalsband moet eerst licht schijnen op het reflecterende gedeelte. Dit is prima wanneer je in een stad loopt of wanneer je hond opeens losschiet en de weg over rent, want autolampen en straatlantaarnpalen zullen op het reflecterende gedeelte schijnen waardoor het gezien wordt.

Wanneer je echter niet afhankelijk wil zijn van andere lampen, dan kun je veel beter voor een lichtgevende hondenhalsband gaan. Deze halsband kan namelijk continu licht geven (of knipperend) zonder externe factoren. Je kunt jouw hond hierdoor altijd zien en weggebruikers en ander gevaar voor je hond ook. Kortom, een lichtgevende halsband is wat dat betreft veiliger.

Idealiter zou het helemaal mooi zijn als je een hondenhalsband kunt vinden die zowel reflecterend is als LED verlichting heeft. Wanneer de batterij een keer onverhoopt op is, dan kun je altijd nog terugvallen op het reflecterende gedeelte van de halsband, waardoor je hond nog steeds zichtbaar kan zijn in bepaalde gevaarlijke situaties.

Lichtgevende halsband hond: Trend of noodzakelijk hulpmiddel?

Er zijn nogal wat trends als het gaat om hondenspullen. Wellicht vraag je je daarom af of een lichtgevende halsband ook een trend is of dat het een noodzakelijk hulpmiddel is.

Een lichtgevende halsband dient ervoor te zorgen dat je hond extra zichtbaar wordt in het donker, wat ervoor zorgt dat ongelukken voorkomen worden. In diverse gevallen is een lichtgevende halsband ook zeker noodzakelijk en super functioneel is.

Denk aan mensen die altijd laat op de avond of vroeg in de ochtend met de hond op pad gaan. Het is dan altijd donker en als je hond dan ook nog een donkere vacht heeft kun je jouw hond wellicht moeilijk zien en auto’s en andere weggebruikers dus ook niet. Het kan ook zijn dat je ergens woont waar weinig straatverlichting is. Het is dan helemaal moeilijk om je hond goed zichtbaar te houden voor iedereen. Met een lichtgevende halsband heb je dit probleem niet meer.

Ik denk dat je het idee snapt waarom het noodzakelijk kan zijn. In een aantal gevallen is een lichtgevende halsband echter niet altijd noodzakelijk. Wanneer je in een stad woont waar overal goede verlichting is, dan is het niet direct noodzakelijk omdat je hond ook gewoon al zichtbaar blijft dankzij de straatverlichting. Je kunt het dan wellicht meer zien als een trend, zeker als je het alleen om doet bij je hond om op te vallen voor de aandacht, maar over het algemeen zijn er genoeg situaties waarin het gewoonweg noodzakelijk kan zijn.

Veelgestelde vragen over lichtgevende halsband hond

Ik hoop dat dit je artikel al goed op weg heeft geholpen om de beste lichtgevende halsband hond te vinden. Ik kan mij echter heel goed voorstellen dat je nog altijd met wat vragen zit. Hieronder beantwoord ik daarom graag nog een aantal veelgestelde vragen voor je.

Heb ik een lichtgevende hondenhalsband nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom je een lichtgevende hondenhalsband nodig kunt hebben. De belangrijkste reden is natuurlijk de veiligheid van je hond. Wanneer je in het donker jouw hond uitlaat zorgt een lichtgevende halsband ervoor dat jij altijd goed kunt zien waar je hond is en daarnaast kunnen ook weggebruikers zoals auto’s scooters en fietsers jouw hond goed zien, waardoor er minder snel een ongeluk gebeurd.

Kan een LED halsband een normale hondenhalsband vervangen?

In principe kunnen de meeste LED hondenhalsbanden ook prima functioneren als een alledaagse halsband. Wanneer het bijvoorbeeld gemaakt is van nylon, makkelijk groter en kleiner gemaakt kan worden en er makkelijk een riem aan vastgemaakt kan worden, dan is het prima mogelijk om het ook als normale halsband te gebruiken. Let er echter wel op dat sommige LED halsbanden helemaal niet zo stevig zijn, waardoor je die beter niet altijd kunt gebruiken. Om de batterijduur zo lang mogelijk te houden zou ik overdag in ieder geval de LED lampjes niet inschakelen.

Kan ik een lichtgevende halsband wassen?

Ik zou een LED hondenhalsband nooit in de wasmachine doen om de halsband schoon te maken. Dit zal de halsband in de meeste gevallen geen goed doen. Het beste kun je de handleiding doornemen om te bekijken of je halsband waterdicht is. Is dit het geval, dan kun je de halsband beter zelf met de hand onder de kraan schoonmaken. Een betere optie is wellicht om een handdoek iets nat te maken en de halsband schoon te maken. Dit is de veiligste methode om alles goed werkend te houden.

Wat is beter: LED halsband continu branden of laten knipperen?

Dit is puur je eigen voorkeur. De LED halsband laten knipperen kan in sommige gevallen net wat meer opvallen, maar dit is ook weer niet in alle situaties. Qua batterijduur gaat de LED halsband wel langer mee als je voor knipperen kiest in plaats van continu branden. Wanneer je meerdere honden hebt zou je eventueel ook 2 verschillende lichtstanden kunnen gebruiken. Op deze manier kun je jouw honden van een afstand van elkaar onderscheiden ook al is het donker.

Hoe werkt een lichtgevende hondenhalsband?

Een lichtgevende hondenhalsband werkt erg eenvoudig. Het is vaak een kwestie van op een knopje drukken om de verlichting aan of uit te zetten. Meestal heb je ook nog de mogelijkheid om verschillende standen te gebruiken. Denk aan continu branden, snel knipperend en langzaam knipperend licht. De halsband kun je verder om doen net zoals ieder andere halsband. Wanneer de batterij leeg is kun je deze vaak via USB opladen of je zal de batterijen moeten vervangen.

Is een lichtgevende halsband veilig voor mijn hond?

Wanneer je een lichtgevende halsband voor honden hebt, dan heb je een halsband die speciaal is ontworpen met de veiligheid van je hond in gedachten. Ten eerste natuurlijk omdat het licht geeft en verder bevat het geen schadelijke stoffen en zal de lamp niet warm worden, waardoor je hond het probleemloos kan dragen.

Kan een lichtgevende halsband en een normale halsband tegelijkertijd gedragen worden?

Ja, het is geen enkel probleem om een lichtgevende halsband en een normale halsband te gebruiken. Wanneer je een favoriete halsband hebt kun je deze dus ook gewoon blijven gebruiken.