De juiste voeding voor je pup

Hondenvoer

Wanneer je een puppy koopt kun je het best hetzelfde voer nemen dat de fokker voert. Als de pup met jou mee naar huis gaat is er al zoveel verandering voor de pup, dan is dit tenminste een stabiele factor zoals hij het gewend is.

Na verloop van tijd kun je overstappen naar ander voer. Als je overstapt naar ander voer kun je het best een aantal dagen het oude en nieuwe voer door elkaar mengen. Dit voorkomt buikpijn en diarree.

Wat voor voer kan ik mijn pup geven

Er zijn genoeg verschillende soorten hondenvoeding, voor ieder is er tegenwoordig wel wat wils. Je hebt bijvoorbeeld voer voor verschillende rassen, voer voor hele actieve honden en voor elke kwaal is er ook weer speciaal hondenvoer verkrijgbaar. Het is om van in de war te raken.

Goed hondenvoer is voer wat bij je hond past en waar voldoende ingrediënten voor je hond inzitten.

Er zijn verschillende soorten voer die je kunt geven, je hebt droogvoer, diner, nat voer, diepvriesvoer en vers/rauw vlees. Voor alles is wel een voor- en nadeel te bedenken, het is aan jou de keus wat voor voer het best bij jouw hond past.

Hoeveel voer mag je geven?

De hoeveelheid voeding die je aan jouw pup kan geven hangt van verschillende factoren af. Wat voor voer geef je? Hoe groot is je pup en hoe groot kan hij worden? Is het een hele actieve pup of is hij rustig? Als een hond wat ouder is en gecastreerd of gesteriliseerd is heeft hij/zij ook minder voer nodig hebben.

Puppies eten in het begin zo’n 4 keer per dag, naarmate de tijd vordert kun je dit afbouwen naar 3 keer en als hij volwassen is kun je overstappen naar 2 keer.

Puppypakketten

Verschillende fabrikanten geven een gratis puppypakket weg aan mensen met een puppy. In deze puppypakketten zit ook altijd een proefzakje voer of een bon voor een klein zakje voer, dit is handig omdat je zo kunt uitproberen wat je puppy ook lekker vind.