Hoe voed ik mijn Chihuahua puppy op

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld en draagt de naam van de grootste staat van de Mexicaanse Republiek – Chihuahua.

Er zijn zowel langharige als kortharige Chihuahua’s. De langharige Chihuahua moet regelmatig worden doorgekamd.

De reutjes en teefjes zijn ongeveer 20 cm groot en het ideale gewicht is tussen de 1,5 en 3 kg.

De Chihuahua is een zelfbewust, levendig, leergierig, intelligent, temperamentvol en nieuwsgierig, maar ook aanhankelijk.

Onderschat de Chihuahua niet

Al is hij klein, je moet hem niet onderschatten. Een goed gebouwde Chihuahua kan meer aan dan je denkt, hij zal graag mee gaan op flinke wandelingen en houdt dit goed vol.

Verder is hij waaks en niet bang uitgevallen. Hij is zeer gesteld op zijn baasje en andere gezinsleden, maar kan tegenover vreemde afstandelijk zijn.

Populariteit Chihuahua

De laatste jaren is de Chihuahua in populariteit gestegen. Bij de aanschaf van de Chihuahua moet je je goed laten informeren.

Hij is aanhankelijk en heeft dus veel aandacht nodig. De opvoeding wordt wel eens vergeten.

Opvoeding Chihuahua

Het is belangrijk dat je de Chihuahua van pups af aan de juiste opvoeding geeft om te voorkomen dat het een bang, agressief en ongelukkig hondje wordt.

Voor een pup is het niet goed om van hand tot hand te gaan, dit is voor hem verwarrend. Het kleine hondje is gevoelig voor stress, je moet het van jongs af aan goed aanpakken om een lieve sociale hond te krijgen.

Zeker in het begin heeft een Chihuahua een consequente baas nodig die hem beloont voor goed gedrag. Een Chihuahua is gevoelig voor de stem, met een zware boze stem straffen werkt averechts.

Socialisatie is belangrijk voor iedere hond, zo ook bij de Chihuahua. Door hun natuurlijke achterdocht voor vreemden, is het belangrijk dat hij aan verschillende ‘vreemde’ mensen gewend raakt. Neem hem dus regelmatig mee.

De wereld van de Chihuahua

In het e-book “Het complete handboek voor de Chihuahua” staat het hele proces van de Chihuahua opvoeding van pup tot volwassen hond.

Naast de opvoeding van de pup komt ook trainen, voorkomen van gedragsproblemen, verzorging en gezondheid aan de orde. Wil je hulp bij de opvoeding van je Chihuahua, wellicht kan het e-book je hierbij helpen.

Vorig artikel:

Volgend artikel: