KONG puppy, het ideale speeltje voor jouw pup

Het KONG puppy kauwspeeltje is razendpopulair onder hondenliefhebbers. Zelf heb ik ook altijd meerdere speeltjes van KONG in huis voor mijn hond en ook de KONG puppy is veelvoudig gebruikt. Zelfs nu de hond groter is.

Het speciale puppy KONG hondenspeeltje is gemaakt van een speciaal volledig natuurlijk rubberformule dat gericht is op de babytanden van jouw geliefde puppy. Iedere hond heeft een behoefte om ergens aan te kauwen. Je meubels wil je heel laten, dus daarom is dit speeltje ook zo fijn om in huis te hebben.

In dit artikel vertel ik je waar het puppy KONG hondenspeeltje voor is, waarmee je het speeltje eventueel mee zou kunnen vullen, hoe je het schoon kunt maken en waar je het speeltje het goedkoopst kunt kopen.

Waar is het KONG puppy kauwspeeltje voor?

Puppy’s hebben de behoefte om te kauwen en het liefst met alle babytanden die de pup heeft. Het is niet de bedoeling dat jouw stoelpoten aan de beurt zijn, dus het is daarom verstandig om kauwspeeltjes in huis te halen. Het KONG puppy kauwspeeltje is wat mij betreft het beste speeltje wat in je huis kan halen.

De pup kan namelijk heerlijk kauwen op KONG. Het kauwen zal je pup helpen om ontspannen te worden en zal er ook voor zorgen dat hij zich niet snel zal vervelen.

Je kunt de KONG puppy ook gebruiken om mee te spelen. Wanneer je de kong voor de puppy uitgooit zal je pup er met plezier achteraan rennen en dankzij het rubberen materiaal kan die lekker stuiteren en alle kanten opgaan.

Tot slot kun je de puppy KONG ook nog vullen en dat is waar het het vaakst voor gebruikt wordt. Er zit een opening in de KONG waar je lekkers in kunt stoppen voor je hond. Zo kun je hier brokjes in doen of om het moeilijker te maken om het eruit te krijgen kun je er ook een beetje pindakaas bij doen.

Kortom een KONG is een ontzettend leuk hondenspeeltje voor jouw puppy. Wanneer je jouw hond op termijn goed bezig wil houden met zijn hoofd, dan kun je ook zeker kijken naar denkspelletjes voor honden voor extra uitdaging.

Waar is KONG puppy het goedkoopst?

Het hondenspeeltje KONG puppy kun je verkrijgen bij zo goed als alle dierenspeciaalzaken en ook online kun je het eigenlijk op vrijwel alle websites vinden. Toch kan er best een verschil zitten in prijs, waardoor het de moeite kan zijn om op meerdere webshops rond te kijken.

Om het voor jou makkelijker te maken om te zien waar KONG puppy te koop is en het voordeligst geprijsd, heb ik hieronder een overzicht voor je gemaakt. Ik heb de medium variant uitgekozen om de prijzen tussen de verschillende webshops te vergelijken. De prijzen van kleinere of grotere varianten kunnen lager of hoger liggen.

Welke maat KONG voor een puppy?

De vier verschillende puppy KONG maten die er zijn.

Laten we starten met dat je het best voor een KONG puppy kunt gaan en niet voor de classic, extreme of senior variant. Er zijn vier verschillende maten als het om de puppy variant van het KONG hondenspeeltje gaat. Je hebt XS, S, M en L.

  • Extra small voor pups tot 2 kg: 5,72 cm
  • Small voor pups tot 7 kg: 7,62 cm
  • Medium voor pups 7-16 kg: 8,64 cm
  • Large voor pups 16- 30 kg: 10,16 cm

Ik ben het alleen zelf niet helemaal eens om het altijd op het aantal kilogram te baseren. Vaak werkt dit wel hoor, alleen het gaat ook echt om de grootte van het hoofd van je hond. Je hebt tenslotte smalle grote honden en hele brede kleinere honden, waardoor het hoofd kleiner of groter dan gemiddeld kan zijn. Het is daarom verstandig om te kijken of jouw hond de KONG in zijn bek past en dat de kong niet te groot of te klein is.

Wat kun je in een KONG doen voor een puppy?

Puppy kong

Wanneer je een KONG in huis hebt gehaald voor jouw puppy, dan stel je jezelf wellicht de vraag “Waarmee kan ik een puppy KONG vullen?”.

Ik heb wat dat betreft heel goed nieuws, want eigenlijk kun je in een KONG alles doen wat veilig is om te eten voor je puppy. Het kunnen normale brokjes zijn, komkommer, banaan, pindakaas (zonder xylitol) of iets anders lekkers. Door lekker af te wisselen met wat je erin doet kun je het uitdagend en leuk voor de pup houden. Wel zou ik altijd starten met de normale voeding van je hond en het er losjes in te doen, zodat de pup snel doorheeft hoe de KONG werkt.

KONG heeft overigens zelf een aantal dingen gemaakt die je makkelijk in de KONG kunt doen voor jouw puppy. Het gaat om de volgende producten:

Kong Easy Treat is een pasta die je in de KONG van je puppy kan doen om het op te vullen. De variant met kippenleversmaak is speciaal voor puppy’s, dus met die zit je sowieso goed.

De KONG Puppy Snacks zijn traktaties met de smaak kippenlever. Deze snacks passen precies in de KONG speeltjes. De small variant van deze snacks passen in de small producten van KONG en de large variant van de snacks passen zowel in de medium als in de large KONG.

Mocht je nog op zoek zijn naar speciale recepten die je in een KONG kunt doen, dan kun je de officiële website van KONG bekijken.

Hoe kun je de KONG vullen?

Wanneer je aan de slag wil gaan met je KONG, dan vraag je je wellicht af wat de beste manier is om de KONG te vullen. In bovenstaande video geven de makers van KONG zelf advies hoe je bepaalde dingen zou kunnen doen. Hieronder heb ik voor het gemak ook nog het een en ander voor je uitgelegd.

Voor de beginnende KONG puppy

Laten we beginnen met als je een puppy hebt die nieuw is met een KONG, dan wil je natuurlijk dat de pup het leuk gaat vinden en doorkrijgt dat er eten uit de KONG te halen valt. Ik zou daarom altijd starten met simpelweg de brokjes of andere voeding van jouw hond in de KONG te doen. Het zal er makkelijk uitvallen, maar dit is juist goed om de hond te leren wennen aan een KONG.

Voor de gemiddelde KONG-gebruiker

Wanneer jouw puppy het door begint te krijgen kun je jouw slimme pup het wat moeilijker maken. Zo kun je de Kong Easy Treat pasta of pindakaas gebruiken om de KONG dicht te maken, zodat er iets meer moeite gedaan moet worden om er iets uit te krijgen.

Voor de expert KONG-gebruiker

Snapt jouw puppy de KONG helemaal en is alles er zo uit? Het is dan tijd dat je de KONG helemaal vult met van alles en nog wat en het zo moeilijk mogelijk maken. Zo kun je de binnenkant ook insmeren met de Kong Easy Treat, pindakaas of iets anders, zodat de ingrediënten die je erin hebt gedaan er nog wat moeilijker uitkomen.

Wanneer je uiteindelijk nog een stap verder wil gaan kun je de KONG ook invriezen. Dit is ook heel fijn voor de hond op een warme zomerse dag. Zo kan je jouw jonge hond leren zwemmen en vervolgens als beloning na het zwemmen krijgt je trouwe viervoeter ook nog eens een heerlijk verkoelende maaltijd in de KONG.

Hoe kun je een KONG schoonmaken?

Wanneer jouw hond een KONG gebruikt heeft, zal de binnenkant er niet meer helemaal schoon uitzien. Aangezien het om restjes voedsel gaat is het belangrijk om een KONG goed schoon te houden om te voorkomen dat je hond ziek wordt.

Ik kan je gelukkig vertellen dat je de KONG in de vaatwasser (bovenste rek) kunt plaatsen. Wat dat betreft lijkt reinigen dus heel eenvoudig. Het kan echter zijn dat je jouw KONG in de vaatwasser hebt gehad en dat de binnenkant nog steeds niet helemaal schoon is.

Wat je dan nog kunt doen om de puppy KONG weer helemaal schoon te krijgen is de KONG laten weken in warm water met een beetje afwasmiddel. Op deze manier kun je de restjes losweken. Vervolgens kun je een flessenborstel of oude tandenborstel gebruiken om de laatste hardnekkige deeltjes in de KONG te verwijderen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het nog even naspoelen met water en je KONG is weer helemaal klaar voor gebruik voor je puppy.

Meer KONG Puppy speeltjes

Naast de standaard KONG zijn er nog meer speeltjes van KONG speciaal voor puppy’s. Zo heb je ook nog ballen, kauwbotten, knuffels en veel meer leuke hondenspeeltjes.

Veelgestelde vragen over een puppy KONG

Hopelijk heeft dit artikel al een hoop voor je duidelijk gemaakt, maar ik kan mij goed voorstellen dat je misschien toch nog wat vragen hebt. Hieronder zal ik daarom een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoorden.

Is een puppy KONG gevaarlijk?

Een KONG is gemaakt van materiaal dat niet giftig is voor honden. Wat dat betreft is het veilig. Verder is het net als bij alle hondenspeeltjes altijd opletten wat je hond ermee doet.

Hoe vaak kun je een puppy een KONG geven?

Het is maar net hoe je het gebruikt. Vul je een KONG met het voer van jouw puppy, dan kun je dit prima vaker op een dag geven. Gaat het echter om extraatjes voor je hond, dan zou ik eerder voor 2 keer per week gaan. Je kunt echter altijd voor jezelf het best bepalen hoe vaak je de KONG kunt geven, want jij weet wat hoeveel jouw hond te eten krijgt.

Vanaf welke leeftijd kun je de puppy KONG geven?

De KONG puppy is speciaal gemaakt voor puppy’s. Je kunt het dus eigenlijk direct gaan gebruiken wanneer je pup in huis is. Naarmate je hond ouder wordt en zijn tanden heeft gewisseld kun je overschakelen op de KONG classic.