Medisch Handboek honden

Het “Medisch Handboek honden” is een compleet naslagwerk over ziekten, aandoeningen en de optimale verzorging en gezondheid van de hond gedurende zijn hele leven, van pup tot hond op hoge leeftijd.

Het boek is geschreven door de bekende Engelse dierenarts Dr. Bruce Fogle met aanvullingen door de Nederlandse dierenarts Robert van der Molen.

Het boek is een goed leesbaar, rijk geïllustreerd en veelomvattend over de gezondheid en welzijn van je hond.

Dit boek onderscheidt zich van de vele andere boeken over honden omdat het erg veelzijdig en compleet is.

Wie is Dr. Bruce Fogle

Dr. Bruce Fogle (1944) is geboren in Toronto (Canada) en is na zijn afstuderen naar Londen gegaan.

Hij heeft daar eerst als dierenarts gewerkt op de “Zoological Society of London’s Regent’s Park Zoo”.

Daarna heeft hij in een dierenartsenpraktijk gewerkt in Knightsbridge en in 1973 heeft hij zijn eigen praktijk opgezet in het centrum van Londen.

Naast zijn werk als dierenarts schrijft hij boeken over vooral honden en katten op het gebied van verzorging, training e.d. Ook heeft hij een paar reisverhalen geschreven.

Hij is mede-oprichter en vice voorzitter van “Hearing Dogs for Deaf People”, een instelling die honden traint voor slechthorende en dove mensen.

Dr. Bruce Fogle is tevens voorzitter van “Humane Society International”, een internationale liefdadigheidsinstelling die wereldwijd dieren beschermt.

Over “Medisch Handboek Honden”

Dr. Bruce Fogle schrijft in dit boek niet alleen over ziekte en aandoeningen, maar ook andere onderwerpen komen aan bod.

Hij schrijft bijvoorbeeld over puppy training, hondengedrag, voedingsadviezen, het fokken met honden, de natuurlijke afweer, alternatieve pijnbestrijding, verschillende rassen enz..

Hij legt in dit boek ook zeer duidelijk uit hoe je de juiste diagnose kunt stellen als je hond niet fit is en wanneer je beslist professionele hulp moet zoeken.

Dr. Bruce Fogle geeft advies voor de verzorging van de hond in iedere fase van zijn leven, de opvoeding van de pup, de actieve volwassen hond en de verzorging van de hond op hoge leeftijd.

Alle fasen worden besproken om te kunnen zorgen dat je een geweldige tijd met je hond kunt hebben.

Grootste deel van boek gaat over ziekten en aandoeningen

Het grootste deel van het boek gaat natuurlijk wel over ziekten en aandoeningen.

De aard van de ziekte, de behandeling en de prognose worden in begrijpelijke taal uitgelegd en beschreven, ter verduidelijking zijn er ook foto’s, diagnoseschema’s en anatomische illustraties gebruikt.

Door deze duidelijke uitleg is het voor jou als hondenbezitter mogelijk om als je hond ziek is te weten waar je op moet letten en aan de hand van de symptomen te bepalen hoe te handelen en wanneer het nodig is om een dierenarts te raadplegen.

Voedingsadvies en preventie voor veel voorkomende aandoeningen en gezondheidsklachten worden ook beschreven in dit boek.

Eerste hulp bij honden

Diverse toepassingen van eerste hulp bij je huisdier, die net als bij mensen, heel belangrijk kan zijn om je hond uit bijvoorbeeld een levensbedreigende situaties te redden, worden ook beschreven in dit boek.

Je kunt alles vinden over essentiële EHBO-technieken voor allerlei noodsituaties, van brandwonden tot hoe te handelen bij vergiftiging.

Je kunt in dit boek ook lezen over simpele dingen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om giftige planten te herkennen zodat je het voor kunt blijven dat je hond daarvan zal eten en ziek kan worden.

Meer informatie over het boek

Medisch Handboek HondenOngeacht het ras of leeftijd van je hond, in het “Medisch Handboek honden” kun je alles vinden.

Het 447 pagina’s tellende boek is rijk geïllustreerd met speciaal voor dit boek gemaakte foto’s, diagnoseschema’s en anatomische illustraties, waardoor je in staat wordt gesteld snel symptomen te herkennen.

Er is niet alleen een inhoudsopgave, maar voor in het boek zijn een aantal pagina’s met als titel “Symptomen snel opzoeken”, waarin een onderwerp snel gevonden kan worden door de alfabetische opsomming van lichaamsdelen, lichaamsfuncties met symptomen e.d.

Kortom dit Medisch handboek voor de hond is een must voor iedere hondeneigenaar, maar ook een aanrader voor diegene die hobby- of beroepsmatig met honden te maken heeft. Op de omslag van het boek staat “Aanbevolen door Martin Gaus”.

In de recensies wordt ook lovend over dit boek gesproken door diegene die een opleiding tot dierenartsassistent volgen.

Kortom het is een boeiend, compleet en toegankelijk naslagwerk!

Klik hier voor de prijs, meer informatie en reviews op bol.com