Pup bijt in handen

puppy bijt in strikPuppies laten nog weleens tandafdrukken achter op je hand tijdens het spelen. Dit komt omdat de pup met jou net zo wil spelen als met andere puppies/honden.

In een nest gebruiken puppies ook heel vaak hun bek om met elkaar te spelen. Als de pup een keer te hard bijt, piept de ander pup uit protest, zodat de pup hiervan leert.

De les die de andere pup dus geeft is dat hij voorzichtiger met zijn tanden moet omgaan.

Hoe leer ik het bijten in handen af?

Het beste wat je kunt doen om bijten af te leren is je net zo gedragen als een pup in een nest. Als je puppy begint te happen of te bijten in je handen, verbied je dit met het commando “Nee”.

Als de pup je dan toch even later raakt met zijn tanden, gebruik je een woord als “Auw” en stop je direct met spelen en loop je weg zonder hem nog een beetje aandacht te geven.

Als je nog verder wilt spelen is het verstandig om een paar minuten te wachten, omdat de pup anders geen waarde hecht aan wat je hiervoor gedaan hebt.

Indien de hond al meteen stopt als je het commando “Nee” hebt gegeven kun je hem belonen met een stuk speelgoed om wel in te happen. Zorg ervoor dat je de leukste spelletjes doet als de hond niet aan het happen is.

Voor meer informatie over het afleren van bijten kun je het vernieuwde en uitgebreidere artikel “Puppy bijten afleren” lezen.