Pup zindelijk maken: Wanneer moet de pup naar buiten?

puppyHet is belangrijk om te beginnen met het zindelijk maken van je puppy zodra de pup bij je thuis is. Zorg dat je voldoende tijd vrij maakt, een nieuwe pup kost veel tijd en energie om goed op te voeden.

Als de pup thuis is zal hij eerst het huis gaan onderzoeken, laat de pup eerst nog even plassen voordat je het huis binnen gaat om het eerste plasje binnen te voorkomen. Een puppy heeft nog een zwakke blaas en kan het nog niet zo lang ophouden. Om een puppy zindelijk te maken is het belangrijk dat je gaat herkennen wanneer je pup een plasje wilt doen zodat je snel naar buiten kan voordat het ook echt gebeurd.

Wanneer moet de pup naar buiten worden gebracht

Er zijn bepaalde situaties wanneer het verstandig is om de pup naar buiten de brengen omdat puppies over het algemeen in deze situaties een plasje doen:
– Als de pup net wakker is;
– Voordat de pup gaat slapen;
– Wanneer hij iets gegeten of gedronken heeft;
– Wanneer je een tijdje hebt gespeeld;
– Als de pup al een paar uur zijn plasje heeft opgehouden.

Herken wanneer je puppy moet plassen

Als je je pup goed observeert leer je vanzelf het gedrag te herkennen wat de pup doet voordat hij gaat plassen. Hij kan bijvoorbeeld gaan snuffelen op de grond, heen en weer lopen of de plaats verlaten waar hij op dat moment aan het spelen of aan het slapen was. Iedere hond heeft zo zijn eigen manier en zodra je dit begint te herkennen, weet je precies wanneer je de pup mee naar buiten moet nemen om te voorkomen dat hij in huis plast.

Beloon en blijf consequent

Het is belangrijk dat je puppy weet dat buiten plassen goed gedrag is. Je kunt dit doen door hem een beloningssnoepje te geven of door hem de hemel in te prijzen met je stem. Wees vrolijk en opgewekt als de pup buiten plast.

Vergeet niet consequent te blijven en de pup steeds naar buiten te brengen, doe je dit niet dan duurt het alleen maar langer om de pup goed zindelijk te krijgen.