Puppy benodigdheden: Wat is er nodig voor een puppy?

De pup is geboren, je bent al een keertje wezen kijken bij de fokker en je mag de pup binnenkort op gaan halen. Het is handig om al de nodige voorbereidingen te treffen en alvast wat basis spullen die je nodig hebt voor de pup te kopen voor je de pup gaat halen.

Vraag je fokker ook alvast wat voor voer je voor jouw puppy in huis kunt halen, zodat je dat ook alvast kunt kopen en in huis hebt voor als de pup er is.

De belangrijkste dingen die je voor de pup nodig hebt zijn eet- en drinkbakken, een fijne slaapplek, leuke variatie aan speeltjes, een halsband en riem en natuurlijk voer voor je pup.

Hieronder kun je meer informatie lezen over de artikelen die handig zijn om in huis te hebben voordat je de pup ophaalt.

Voer- en waterbak

Één van de belangrijkste benodigdheden is natuurlijk een water- en voerbak. Iedere hond moet tenslotte eten en drinken hebben, waardoor een goede voer- en waterbak onmisbaar is.

Voer- en waterbakken zijn te krijgen in alle soorten en maten. Zo heb je roestvrij stalen bakken, kunststof bakken, bakken van keramiek, antischrokbakken, drinkfonteinen, drinkbakken op standaard, lage drinkbakken, likbakken en meer.

Dat sommige bakken er mooier uitzien dan de andere is mooi meegenomen, maar het is zeker niet het belangrijkst. Een bak moet praktisch en goed zijn. Koop dus niet een te kleine bak omdat die er mooier uitziet.

Als je een puppy hebt die later groot wordt, groeit hij in een behoorlijk snel tempo. Heb je een te kleine bak dan heeft de pup daar last van omdat hij niet goed bij zijn eten en drinken kan komen. Hieronder zal ik diverse soorten bakken beschrijven, zodat je zelf een goede keuze kunt maken.

Bak van Roestvrij staal: Rogz slurp bowl

Rogz Slurp Bowl

De Rogz slurp bowl is een voer- en drinkbak gemaakt van roestvrij staal.

Een voordeel bij deze bak is dat aan de onderkant van de bak een anti-sliplaag zit, daardoor blijft de bak tijdens het eten of drinken stevig staan.

De bak is verkrijgbaar in 4 verschillende maten, small heeft een inhoud van 550 ml, medium een inhoud van 1050 ml, large een inhoud van 1700 ml en extra large een inhoud van 3700 ml.

Voor de kleinere hond: Beeztees dubbele voerbak

Beeztees dubbele voerbak voor honden

De Beeztees dubbele voerbak is geschikt voor de kleinere hond. De 2 voerbakjes met een inhoud van 500 ml staan in een siliconenvorm.

Deze siliconen vorm heeft een anti-morsrandje en je kunt de voerbakjes gemakkelijk uit de vorm halen. Zowel de voerbakjes als de vorm mogen in de vaatwasser.

Aardewerk bak: BLOND Amsterdam voerbak

Blond Amsterdam hondenvoerbak

Ben je helemaal weg van het aardewerk servies van BLOND Amsterdam? Deze voerbak is dan een leuke toevoeging voor je.

BLOND Amsterdam heeft ook voor jouw hond een leuke kleurrijke vrolijke voerbak van aardewerk gemaakt waar jouw viervoeter geheel in stijl uit kan eten en drinken.

Op de buitenkant staan vrolijke tekeningen van honden en aan de binnenkant de tekst: “Home is where my dog is”.

De bak is er in 2 verschillende uitvoeringen welke afhankelijk is van de maat. De bak kan in de vaatwasser en magnetron.

Voer- en drinkbak op standaard (verhoging)

Een standaard voor je water- en voerbak kan handig zijn. Als de water- en voerbak op een goede hoogte staat kan het voer perfect naar de buik. Een standaard kan ook verslikken of de neiging tot verslikken voorkomen.

Als pup hoeft de standaard niet zo hoog te staan als voor een volwassen hond. Er zijn speciale standaards voor water- en voerbakken te koop die je eenvoudig kunt verstellen. Bij de meeste standaards zitten de water- en voerbakken bijgeleverd.

Duvo voer- en drinkbak op 1 standaard

Duvo Voederstandaard

De Duvo voer- en drinkbak heeft een H-poot waarin de meegeleverde twee bakken aan kunnen worden bevestigd.

Deze voer- en drinkbakken zijn in hoogte verstelbaar. Hierdoor heeft uw hond altijd een comfortabele houding tijdens het eten of drinken. De hoogte van de bakken is af te stellen tot 52 cm.

Door de H-poot en de antislipnoppen staat het frame stabiel.

De 2 meegeleverde drinkbakken zijn van roestvrijstaal, dus makkelijk schoon te maken. De bakken zijn er in 3 verschillende maten, te weten 21 cm, 24 cm of 27 cm.

Drinkfonteinen

Voor je pup hoef je niet direct een drinkfontein te kopen, maar ik wil hem hier wel noemen zodat je weet dat er ook drinkfonteinen bestaan. Veel drinkfonteinen hebben een circulatie- en filtersysteem die het water schoon houden. Je hoeft het water minder snel te verversen. Het stromende water bevat meer zuurstof. Een drinkfontein zorgt er voor dat jouw hond meer gaat drinken, dit is heel gezond voor je hond.

Het merk PetSafe heeft verschillende drinkfonteinen.

PetSafe Drinkwell

PetSafe Drinkwell

De Drinkwell 360 van PetSafe is een roestvrijstalen drinkfontein. Het water wordt gefilterd en belucht waardoor jouw hond op ieder moment vers water kan drinken. Het water in de fontein draait continue 360 graden rond.

Stromend water bevat meer zuurstof en omdat de Drinkwel het water filtert en belucht wordt bacteriegroei in het water geremd. Uw huisdier wordt gestimuleerd om meer water te drinken, wat de gezondheid van je viervoeter bevordert.

Er past maximaal 3,8 liter water in de Drinkwell 360. Door middel van de meegeleverde verwisselbare tuitringen creëert u tot 5 afzonderlijke waterstromen. De waterfontein werkt op stroom en is voorzien van een adapter.

De Drinkwell 360 kan, met uitzondering van de pomp, gereinigd worden in de vaatwasser. Het koolstoffilter in de Drinkwell 360 is los verkrijgbaar en dient iedere twee tot vier weken vervangen te worden. Het schuimfilter kan iedere vier tot zes werken vervangen worden of grondig schoongespoeld worden met water.

Anti-schrokbakken

Sommige honden schrokken hun eten naar binnen. Schrokken noemen we het als je pup of volwassen hond te snel zijn voer op eet zonder zijn eten goed te kauwen. Je wilt niet dat jouw pup zich aanleert om zijn eten naar binnen te schrokken.

In het nest eten meerdere pups uit één bak. Ze zullen dan snel eten want ze willen niet dat hun broertjes of zusjes hun eten voor hun neus opeten. Het is dan ook belangrijk dat je pup bij jouw thuis op een rustige en vaste plaats kan eten. Laat je pup als je meerdere honden of andere huisdieren hebt niet naast hen eten. Door externe factoren of andere honden kan de pup sneller gaan eten.

Schrokt jouw hond, dan is het lastig af te leren, daarom wil je schrokken het liefste voorkomen.

Een anti-schrok bak kan een oplossing zijn als jouw pup of volwassen hond schrokt.

Anti-schrokbakken zijn er speciaal voor gemaakt om te voorkomen dat je hond snel kan eten. Door verhogingen in de bak, of een soort doolhofvorm wordt het voor de hond een “puzzel” om zijn eten uit de bak te krijgen. De hond kan niet gelijk heel veel brokken in één keer in zijn bek pakken. Het resultaat is dat jouw hond langer erover doet om zijn eten op te krijgen en je viervoeter is ook bewuster aan het eten.

Een andere optie om je pup gedoseerd te laten eten is vulbaar speelgoed zoals een Kong of een voerbal te gebruiken om daar zijn voer in te doen. Gedoseerd komt tijdens spel het voer uit de Kong of voerbal.

Voorbeelden van anti schrokbakken:

Outward Hound – Fun Feeder

Outward Hound Fun Feeder - Anti schrokbak voor honden

De Outward Hound Fun Feeder is een anti-schrokbak. Het is onnatuurlijk en niet goed voor de gezondheid als honden te snel eten.

Schrokken kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld overgewicht en (met name bij grote honden) kans op een maagkanteling (maagtorsie).

Als jouw hond zijn eten te snel op eet kun je er voor kiezen om een anti-schrokbak te kopen.

De Outward Hound fun feeder is er in verschillende varianten in de vorm van een puzzel. Door deze vorm moet jouw hond meer moeite doen om zijn brokken op te eten hij zal er dus langer over doen om zijn eten op te eten.

Een anti-schrokbak stimuleert de natuurlijke eetgewoonte, waardoor de voeding beter zal verteren.

De bak is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, voedselveilig sterk ABS kunststof, vrij van schadelijke kunststoffen, aan de onderkant voorzien van anti-slip rubber en vaatwasmachine bestendig.

De bak is er in 2 maten en 3 verschillende kleuren en puzzels.

Voor de grote hond:

De Outward Hound Fun Feeder, in de afmeting lengte 29 cm, breedte 29 cm en diepte 6 cm.

Voor de kleine hond:

De Outward Hound Mini Fun Feeder, in de afmeting lengte 22 cm, breedte 22 cm en diepte 5 cm.

Green Slow Dog Feeder

Green slow dog feeder

De Green Slow Dog is een anti-schrok bak voor droog en nat voer.

De brokken of het natte voer kun je tussen de ‘grassprieten” verdelen. Jouw hond zal meer moeite moeten doen om zijn eten te pakken en daarom rustiger eten.

De bak is er in 2 maten en kan in de vaatwasser worden gewassen.

LickiMat Wobble

Lickimat Wobble

De LickiMat Wobble is een slowfeeder voor honden die te snel hun eten opeten.

Hij is geschikt voor puppy’s, kleine tot middelgrote honden.

Het natvoer kan in de Wobble ingesmeerd worden, je kunt ervoor zorgen dat de hele binnenkant bedekt is. De hond beleeft veel plezier en zal langer over zijn eten doen mede door het wiebelen van de Wobble tijdens het eten.

De afmeting van de Wobble heeft een doorsnede van 16,5 cm x H 8 cm en mag in de vaatwasser gewassen worden.

Placemat voor onder de voer- en drinbakken

Popware Pet Bowl Grippmat

Popware Pet Grippmat

Blijft de voer- of drinkbak niet goed op zijn plaats staan of is de vloer er omheen altijd nat en vuil? Er zijn speciale van anti-slip rubber gemaakte placemats te koop.

De Popware Pet Grippmat is daar een voorbeeld van. De placemat is van flexibel anti-slip rubber voor onder de voer- en drinkbak van jouw hond.

De placemat beschikt over opstaande randen zodat de vloer er omheen schoon blijft en is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren (blauw, roze, paars en groen) en in 2 verschillende maten (33 x 48 cm en 43 x 59 cm).

Hondenbench, hondenmand of hondenkussen

Een puppy heeft een eigen plekje nodig waar hij zich veilig kan voelen en waar hij goed kan rusten. Je kunt voor zijn plekje voor een hondenbench, handenmand of hondenkussen kiezen.

Hondenbench

Een hondenbench geeft je hond een veilig en rustig plekje waar hij zich even terug kan trekken en kan slapen. De bench is ook ideaal als je even niet op je pup kunt letten of als hij overprikkeld is.

De bench moet je nooit gebruiken als straf. Het is belangrijk dat de pup de bench echt als rustige en veilige plek gaat zien.

Besluit je om een bench te gaan kopen, dan moet je op verschillende dingen letten. Een hondenbench is er in verschillende maten, materialen en functies. Vooral de maat die je wilt kiezen is belangrijk. Bedenk bij de keuze hoe groot de pup wordt en hoelang je de bench vermoedelijk wilt gaan gebruiken.

Verder is het handig om een benchmat te kopen voor in de bench en eventueel een benchdoek voor over de bench.

Let bij pups en kleine honden altijd goed op of het hoofdje niet door de tralies kan, want dan kunnen ze vast komen te zitten. Verwijder voor het in de bench doen altijd de halsband of tuigje van je hond.

Adori Bench 2 deurs de luxe

Adori Bench voor honden

De Adori Bench is 2-deurs, gemakkelijk op te zetten en weer in te klappen, heeft een losse lade (onderkant) die je er makkelijk uit kunt halen om schoon te maken.

Er zit een deurtje aan de lange zijde en een deurtje aan de korte zijde. De dubbel poeder coated toplaag beschermt de bench tegen roestvorming.

De bench is verkrijgbaar in vijf verschillende maten:

 • 61 x 45 x 53 cm.
 • 76 x 48 x 55 cm.
 • 91 x 58 x 66 cm.
 • 107 x 71 x 78 cm.
 • 123 x 77 x 83 cm.

Wooff Benchmat All Weather Zwart

Wooff Benchmat

Wooff Benchmat All Weather is een ideale mat voor in de bench.

Het is gemaakt van 600D, een slijtvaste waterproof polyester stof. Deze benchmat is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

De benchmat is verkrijgbaar in 5 verschillende maten:

 • 60 x 44 cm.
 • 75 x 48 cm.
 • 91 x 56 cm.
 • 106 x 70 cm.
 • 118 x 75 cm.

Adori Bench Hoes Zwart

Adori Bench hoes

De Adori Bench Hoes Zwart is een hoes doek die je eenvoudig over de bench kunt doen. Sommige pups of volwassen honden hebben net iets meer privacy nodig om tot rust te komen, daarbij kan deze hoes helpen.

Je kunt afhankelijk van de situatie de bench aan meer of mindere kanten afschermen door bepaalde zijdes van de hoes op of af te rollen.

De Bench hoes is verkrijgbaar in 5 verschillende maten:

 • 62 x 46 x 51 cm.
 • 78 x 50 x 54 cm.
 • 93,5 x 59 x 67 cm.
 • 109 x 72 x 77 cm.
 • 125 x 77 x 82,5 cm.

Puppyren

Wil je niet dat je pup of jonge hond in heel de ruimte van je kamer of in heel je tuin komt? Je kunt met een puppyren een groot deel van je kamer of tuin afzetten.

Adori 8-hoekige Puppyren

Adori 8-hoekige puppyren

De achthoekige ren van Adori is een stevige ren van hoogwaardige kwaliteit.

De pup kan zich in deze ren vrij bewegen zonder dat je hem constant is de gaten hoeft te houden.

De 8-hoekige puppyren bestaat uit acht panelen, waarvan 1 met deurtje, die je aan elkaar kunt koppelen. Je kunt de ren in een vorm die voor jou handig is neerzetten: rechthoekig (76 x 81 cm), vierkant, cirkelvormig (diameter 210 cm).

Benieuwd naar de beste puppyren? Bekijk dan zeker ook het artikel beste puppyren in 2022.

Hondenmanden en kussens

Bij de aanschaf van een hondenmand of kussen moet je ook weer letten op de grootte van de mand of het kussen en hoe groot jouw pup wordt. Wil je eerst een lekker klein mandje of kussen of wil je gelijk al een mand of kussen aanschaffen waar je pup straks ook nog op past.

Het is ook belangrijk om erop te letten dat de mand of het kussen makkelijk schoon te maken zijn.

Vaak wordt aangegeven of de mand of het kussen voor binnen- of buitengebruik is.

KONG Lounger Bed (zwart / rood)

Kong Lounger Bed

Het Kong Louncher Bed is een mooie neutrale mand van sterk duurzaam waterproof materiaal.

Door het “3-kamer” systeem behoudt deze mand zijn vorm. De hoes kun je door middel van de rits die aan de onderkant zit, eraf halen en mag op 30 graden gewassen worden.

Deze mand is verkrijgbaar in vier maten.

Beeztees knuffelkussen Snuggy

Beeztees knuffelkussen snuggy

Zoals de naam van dit kussen al aangeeft is dit een echt knuffelkussen voor de pup.

Het is gemaakt in de vorm van een schaapje en is door de nopjes bovenop de Snuggy erg zacht voor je pup om op te liggen en er lekker op te slapen.

Het kussen is in de kleur groen met wit in de afmeting is 40 x 40 x 16 cm.

Bia Bed Original

Bia Bed Original

Het Original Bia Bed is een fijn bed met opstaande rand waardoor jouw pup minder op de tocht ligt.

Het bed is van schuimrubber gemaakt en heeft een hoes van kunstleer en daarom eenvoudig met een vochtige doek met eventueel groene zeep te reinigen.

Wil je toch liever stof om het bed? Er zijn ook hoezen te koop van fleece, katoen en fluweel, dus als dat je voorkeur heeft kun je daarvoor kiezen.   

Het Bia Bed Original is verkrijgbaar in 6 verschillende maten.

Beeztees Yali Pluche Donutmand – voor kleine hondenrassen

Yali Pluche Donutmand

Deze pluche mand is een zachte pluche mand en zeer geschikt voor de kleinere hondenrassen.

De mand is aan de onderkant voorzien van antislip stof. De opstaande rand zorgt ervoor dat je viervoeter extra ondersteuning aan de kop en nek heeft.

De hele mand kan in de wasmachine en mag op 30 graden gewassen worden. De mand is er in de kleuren beige, grijs en lichtgrijs en is er in drie verschillende maten.

Ferplast Sofa Grijs

Ferplast Hondenmand Grijs

De Ferplast hondenmand is gemaakt van hoogwaardig sterk plastic en heeft een lekker zacht kussen met een hoes van katoen.

De hondenmand heeft ventilatiegaatjes in de bodem, waardoor er luchtstroom is en het kussen niet nat zal blijven. Aan de onderkant is een anti-sliplaag om verschuiven tegen te gaan.

De plastic mand is makkelijk schoon te maken met een sopje of vochtige doek en de bijbehorende katoenen hoes kan worden gewassen op 30 graden.

De hondenmand is verkrijgbaar in 6 verschillende maten.

Halsband, riem en rollijnen

Voor het wandelen en trainen met je puppy heb je een goede halsband en riem nodig. Je kunt halsbanden en riemen in verschillende soorten en maten kopen.

Puppy halsband

Doe een pup in eerste instantie een leren of nylon halsband om. Aan de riem lopen moet leuk zijn. Een puppy heeft absoluut geen slipketting of andere corrigerende halsband nodig.

Het makkelijkste is om samen met de pup naar een dierenspeciaalzaak te gaan om halsbandjes te passen, zo weet je in ieder geval zeker dat je niet een te grote of te kleine halsband koopt. Als je een halsband online wilt kopen, dan kun je voor een goed passende halsband de nekomvang van de pup opmeten. Bekijk ook ons overzicht van de beste puppy halsband.

Over het algemeen kun je nylon- en leren halsbanden verstellen, dus je hoeft niet om de drie weken een nieuwe te kopen.

Puppy riem

Je kunt het best beginnen met een eenvoudige leren of nylon riem van zo’n 1 à 1,5 meter lang. Dit is praktisch gezien een erg goede lengte om te wandelen en te trainen. Zorg wel dat er een goede musketonhaak aan zit zodat de riem niet los schiet.

Hunter Set: halsband Ecco Sport + Hondenriem

Hunter Set: halsband Ecco Sport + Hondenriem

De Hunter halsband Ecco Sport halsband en riem zijn van hoogwaardig nylon / polyamide en zijn zacht en soepel, waardoor het aangenaam dragen is voor de pup en geschikt voor alle weersomstandigheden.

De halsband is verstelbaar en heeft een praktische steeksluiting. De halsband is verkrijgbaar in 4 maten. De riem is verkrijgbaar in 2 maten, lengte 110 cm of 200 cm, de breedte is 15 mm. Je kunt dus kiezen uit 8 verschillende sets.

Hunter halsband Diamond Petit zwart

Hunter Hondenhalsband Diamond Petit Zwart

De Hunter halsband Diamond Petit zwart is een zachte en soepele nappalederen halsband speciaal voor puppy’s en kleine honden.

De halsband is versierd met fonkelende strass steentjes, die voor een glamoureuze look zorgen. De halsband is verstelbaar waardoor hij enige tijd met de pup mee kan groeien.

De halsband is verkrijgbaar in 6 verschillende maten.

Leren hondenlooplijn (zwart)

Leren Hondenlooplijn (zwart)

Deze leren looplijn is gemaakt van soepel vetleer en ligt lekker in de hand. Deze looplijn is in verschillende lengtes en breedtes verkrijgbaar.

De Looplijn is gemaakt van extra dikke kwaliteit leer. Deze hondenlijn ligt erg fijn in de hand, doordat hij soepel en toch stevig aanvoelt.

Rollijnen

Wil je de pup toch meer vrijheid geven, dan is dat mogelijk met een uitrollijn. Met een uitrollijn leer je de pup alleen niet dat hij niet mag trekken aan de riem. Puppy’s willen over het algemeen namelijk graag aan het uiteinde van de uitrollijn lopen en als je niet oppast gaat de pup ook nog eens aan de uitrollijn trekken.

Het beste is dus om de pup eerst netjes te leren lopen met een normale vaste riem, zonder te trekken. Als de pup netjes kan lopen kun je aan de uitrollijn beginnen. Met een normale riem heb je echter veel meer controle over de hond.

Flexi hondenlijn

Flexi hondenlijn

De flexilijn is een rollijn die het mogelijk maakt om jouw hond de ruimte te geven op plaatsen waar hij niet los mag lopen.

Flexi heeft diverse rollijnen op de markt gebracht. Een van deze lijnen is de Flexi Black Design Tape hondenlijn.

De flexi Black Design Tape hondenlijn is een stevige rollijn van 5 meter met een ergonomische handgreep. Een flexilijn geeft de hond meer bewegingsvrijheid op plaatsen waar hij aangelijnd moet lopen.

De riem heeft een stevige platte musketonhaak en een remsysteem waarmee je de riem tijdelijk of permanent op een bepaalde stand vast kunt zetten. De riem rolt soepel op en af.

De lijn is beschikbaar is 3 maten. Maat S is te gebruiken voor honden tot 15 kg, maat M voor honden tot 25 kg en maat L voor honden tot 50 kg.

Hondenvoer

Tegenwoordig is er een grote keuze aan hondenvoer. Er is speciaal op ras gericht hondenvoer, er is granen en glutenvrij hondenvoer, droog voer, nat voer en nog veel meer.

Als het je eerste hond is is het best moeilijk om een keuze te maken tussen de vele merken en soorten. Laat je vooraf informeren door de fokker wat zij de puppy’s te eten geeft en wat zij haar eigen honden geeft. Je kunt ook altijd advies aan je dierenarts, bevriende hondeneigenaar of in de dierenwinkel vragen.

Let wel op dat je de pup altijd het speciaal voor een pup samengesteld hondenvoer geeft. Dit voer is optimaal afgesteld op de behoefte van de pup, zoals ondersteuning van kraakbeen en gewrichten. De aangeraden hoeveelheid die je pup per dag mag hebben staat op de verpakking. Maar net zoals mensen is niet iedere pup hetzelfde, dus let ook altijd zelf op je pup of hij niet te mager of te dik wordt en pas zo nodig de hoeveelheid voer per dag aan.

Na het puppyvoer volgt het voer voor de junior. Als je gekozen hebt voor een bepaald soort voer kun je op de verpakkingen terugvinden tot welke leeftijd je het puppyvoer kunt geven en wanneer je over kunt gaan op junior. Na junior komt dan het voer voor de adult.

Als je op onderstaande knop klikt kom je op een overzichtspagina voor voer uit.

Speelgoed voor een puppy

Speelgoed heeft een belangrijke functie voor de pup. Je hond heeft hondenspeelgoed nodig om mee te spelen en in te bijten als hij last van zijn tandjes krijgt. Tevens kun je met een leuk speeltje de aandacht van je hond trekken. Samen spelen versterkt de band met je pup en hij leert met speeltjes zichzelf bezighouden.

Er is voor de pup heel veel speelgoed te koop met allerlei verschillende doelen. Zo heb je knuffels die je pup geborgenheid geven, knuffels om mee te spelen en van te leren, speelgoed om op te kauwen, apporteerspeelgoed, hondenballen, flostouwen, vulbaar speelgoed, interactief speelgoed en nog heel veel soorten meer.

Hieronder vind je een aantal suggesties van de verschillende soorten speelgoed die een pup leuk vindt.

Knuffels

Knuffels zijn er in vele soorten en maten, er is dus altijd wel een geschikte knuffel voor jouw pup te vinden. Er zijn grote knuffels waar de pup lekker tegenaan kan kruipen en hem geborgenheid geeft. Er zijn kleine knuffels waar hij lekker mee kan spelen omdat het kraakt of omdat er een piepertje in zit.

Snuggle Puppy

Snuggle puppy knuffel

De Snuggle Puppy is special voor de jonge pup die net bij de moeder weg is. Honden zijn van nature roedeldieren.

Ze trekken van jongs af aan instinctief naar de moeder en de rest van roedel. Wanneer jij de pup mee neemt naar huis is hij alleen.

De Snuggle Puppy kan helpen om de intimiteit van de moeder door middel van warmte en een gesimuleerde hartslag te creëren. De jonge pup kan er heerlijk tegenaan gaan liggen. De Snuggle Puppy heeft een rustgevende werking op de pup, hij zal zich minder snel alleen voelen, minder angstig zijn. Als je de pup in de bench laat slapen dan kun je de Snuggle Puppy in de bench leggen.

Om de Snuggle Puppy de vertrouwde nestgeur te laten aannemen zou je de knuffel eerst bij de fokker in het nest kunnen leggen. Dit alles zal de pup helpen om snel aan zijn nieuwe thuis te laten wennen. De afmeting van de Snuggle Puppy is 30 x 20 x 8 cm.

Kong Scrunch Knots

Kong Scrunch Knots

De Kong Scrunch Knots is er in de varianten Vos en Wasbeer. Het is een ideale knuffel voor de pup.

In de knuffel zit een minimale hoeveelheid vulling voor zo min mogelijk rommel. Van Binnen een geknoopt touw en van buiten een elastische vacht.

De Scrunch Knots heeft ook een piep, wat het speelgedrag van de pup nog meer zal stimuleren.

Kong Jumbo Strechezz

Kong Jumbo Strechezz

De Kong Jumbo Strechezz is een multifunctionele knuffel en is er in de varianten tijger en sneeuwluipaard.

De Strechezz is gemaakt van zacht materiaal. De tijger of sneeuwluipaard kan opgerekt worden tot 75 cm. Over de gehele lengte van het lijf zijn 3 piep en kraakpapiertjes aangebracht. Hierdoor wordt de pup nog meer gestimuleerd om te spelen.

Kauwspeeltjes

Puppy’s kauwen graag op iets, vooral als ze last van hun tanden of kiezen krijgen. Het kauwen op de speeltjes is ook een goede kaak- en mond oefening voor de pup. Van nature heeft de hond ook de behoefte om zijn tanden ergens in te zetten of ergens aan te kluiven. Op deze manier houden ze hun tanden schoon en tijdens het kauwen wordt er in de hersenen endorfine gemaakt, waardoor de hond rustig wordt.

Het is dus heel belangrijk om kauwspeeltjes voor de pup te hebben. Er zijn allerlei kauwspeeltjes die je pup uren bezig houden, zoals rubber speelgoed, maar ook kauwspeeltje in de vorm van een natuurlijk product.

Beeztees Puppy Dental Bot

Beeztees Puppy Dental Bot

Het puppy dental bot is een multifunctioneel kauwbot van rubber. De pup zal het bij het doorkomen van zijn tanden of kiezen heerlijk vinden om op dit bot te kauwen. Het zal de pijn wat verzachten.

Door de vanillegeur die dit bot heeft zal je pup nog meer gestimuleerd worden om met het bot te spelen en erop te kauwen.

De afmeting van het bot is 10 x 5,5 cm en het bot is verkrijgbaar in de kleuren groen en roze.

Kong Puppy traxx

Kong Puppy Traxx

De puppy traxx is een ring van zacht flexibele rubber voor de pup tot 9 maanden.

Bij het kauwen op de ring wordt het tandvlees van je pup “gemasseerd” wat een verlichtende werking zal geven bij het wisselen van de tandjes. Het is tevens een leuk speeltje die je ook kunt vullen met lekkere snacks voor jouw pup.

De puppy traxx is er in 2 maten:

 • Small: 9 cm. Geschikt voor honden tot 13 kg.
 • Medium/Large: 11 cm. Geschikt voor pups van 13 tot 30 kg.

Farm Food Easy Antlers Hertengewei

Farm Food Easy Antlers Hertengewei

Het Antlers Hertengewei is uitermate geschikt voor puppy’s.

Het gewei is een 100% zuiver natuurlijk product en rijk aan mineralen. Het gewei is in de lengte doorgesneden, waardoor het merg direct zichtbaar is. De pup kan gelijk aan het merg in het gewei beginnen en wennen aan de smaak.

Met zijn milde, maar lekkere natuurlijke geur is het hertengewei zeer aantrekkelijk voor de pup.

Tijdens het kluiven schrapen de tanden en kiezen van de hond langs het gewei en wordt de tandplak verwijderd.

Deze hertengeweien zijn duurzaam en diervriendelijk. In het voorjaar, net na de paartijd van herten, valt het hertengewei van het mannelijke hert op de grond. De geweien die door Farm Food Antlers worden gebruikt, worden in de Europese bossen verzameld. Dadat ze op kwaliteit zijn gecontroleerd, worden ze geborsteld en in de juiste maten gezaagd.

Antlers hertengewei is geschikt voor honden van alle leeftijden, dus ook voor de jonge hond die hun tanden wisselen en voor de oudere hond die een minder stevig gebit heeft. Ook kunnen ze zonder problemen aan honden met een allergie of gevoelige spijsvertering worden gegeven.

Ze zijn rijk aan calcium en andere mineralen, stevig en hard en splintert niet en ze zijn hypo-allergeen en glutenvrij.

Apporteerspeelgoed

Het echte apporteerwerk is voor de pup natuurlijk nog wat te veel gevraagd. Je gaat niet gelijk een speeltje heel ver weg gooien. Dat is slecht voor de gewrichten van je pup. Maar spelenderwijs kun je in kleine stapjes toch al de voorbereiding maken om je pup te leren speeltjes naar jou toe te brengen en aan jou af te geven.

Je kunt beginnen met hem aan te leren dat hij een speeltje in zijn bek neemt en dat hij dit speeltje bij jou brengt. Vervolgens kun je de pup leren dat hij het speeltje los laat. Dit kun je het makkelijkste aanleren door je pup iets anders voor te houden wat hij graag heeft, bijvoorbeeld een brokje of kleine hondensnack.

Beeztees Sumo Mini Fit

Beeztees Sumo Mini Fit

Beeztees Sumo Mini Fit is gemaakt van zacht rubber met daarin een flostouw met knopen.

Je kunt dit speeltje als apporteerspeeltje gebruiken, maar het is door het flostouw erin ook te gebruiken als trekspeeltje.

De afmeting van het speeltje is 4,5 x 4,5 x 11 cm.

Kong Safestix

Kong Safestix

De Kong Safestix is een leuk gooi- en apporteerspeeltje om samen met je pup mee te spelen.

Het is gemaakt van duurzaam kunststof materiaal. Het is een veilig speeltje waar je zowel binnen als buiten mee kunt spelen. Wat ook handig is, is dat als de safestix in het water komt, dat hij blijft drijven.

De Safestix is verkrijgbaar in 3 maten, namelijk: 29,21 cm, 50,80 cm en 68,58 cm. 

Kong Wubba Weaves

Kong Wubba Weaves

De Kong Wubba Weaves is leuk een vrolijk gekleurd speeltje.

De Wubba Weaves heeft een duurzame geknoopte katoenen bol van touw en de karakteristieke nylon staart en een piep.

Het is een heel leuk speeltje om de pup te laten apporteren, gooien en trekspelletjes mee te doen. Het touw helpt weer bij het reinigen van het gebit.

De Kong Wubba Weave is verkrijgbaar in 3 verschillende maten en kleuren.

Flostouw

Met een flostouw* kun je een trekspelletje spelen en apporteren en het gaat lang mee.

Boon Floss-Toy

Boon Floss-toy

De Floss-Toy is te gebruiken als kauwspeelgoed, wat zorgt voor de reiniging van het gebit. Verder kun je de floss-toy gebruiken als trek-  of apporteerspeelgoed.

Het flosstouw is gemaakt van stevig katoen en is verkrijgbaar 5 verschillende maten. Let bij het kopen goed op dat je het juiste formaat flosstouw voor jouw pup koopt.

Het flosstouw kan in de wasmachine gewassen worden.

Latex speelgoed

Latex speeltjes zijn makkelijk in de mond te pakken voor de pup.  De meeste latex speeltjes maken ook een piepgeluid als de hond er in bijt. Je kunt er ook prima mee apporteren, maar het is vooral populair voor puppy’s omdat er een leuke “piep” in zit.

Adori Latex Eend

Adori Latex Eens

Deze Latex eend is flexibel en zacht speelgoed waardoor de pup het makkelijk in zijn bek kan pakken.

De pieper in het speeltje prikkelt de pup extra om met het speeltje te spelen.

De eend is verkrijgbaar in 2 maten, 25 cm en 32 cm.

Beeztees Puppy Latex Konijn Bula

Beeztees Latex Konijn Bula

Konijn Bula is voor jouw puppy een uitstekend geschikt speeltje waar veel plezier aan beleefd kan worden.

Het speeltje is van latex materiaal en is hierdoor erg flexibel. Om het extra leuk te maken zit er ook nog een pieper in het speeltje.

Het is gemaakt van latex en is 14 x 5 x 5 cm. groot.

Ballen

Met een bal spelen vindt een pup natuurlijk altijd leuk, maar je moet het spel met de bal klein houden. De pup moet er rustig achteraan kunnen lopen, het moet voor je viervoeten overzichtelijk zijn en geen onbeheerst spel worden.

Chuckit! Ultra Ball

Chuckit Ultra Ball

De Chuckit Ultra ball is een fijne bal voor buiten.

Hij is gemaakt van duurzaam materiaal, is door zijn kleur goed zichtbaar, blijft in water drijven, is goed schoon te maken en te koop in 5 maten (van 5 cm doorsnede tot 10 cm doorsnede).

Het is een ideale bal voor apporteerspelletjes en spel in het water.

Vulbaar speelgoed, interactief speelgoed en hondenpuzzels

Er zijn tegenwoordig veel speeltjes te koop waar je voer in kunt verstoppen. Deze verschillende hondenpuzzels zijn goed voor de geestelijke training van de hond. De pup zal het lekkers gaan zoeken. De puzzels kunnen je pup erg lang zoet houden en ze zullen moe en voldaan zijn na hun speurspelletje. Een hondenpuzzel is geen speelgoed voor iedere dag, je moet het leuk houden voor de pup.

Hondenpuzzels zijn verkrijgbaar in verschillende niveaus. Voor de pup moet je niet direct met een te moeilijk speeltje beginnen, het is leuk om eerst met een snuffelmat, snuffelkleed of een te vullen speeltje beginnen. Je kunt dan ook beter inschatten hoe goed je hond er in is. Als hij het heel leuk vindt kun je een moeilijker interactief spel voor hem kopen.

Lief snuffelmat

Lief snuffelmat

Met een snuffelmat gaat jouw pup zijn neus gebruiken. Tussen de lange slierten van de snuffelmat kun je brokjes of kleine brokjes verstoppen.

De pup zal het een grote uitdaging vinden om alle brokjes tussen de fleece slierten van de mat op te zoeken en te vinden.

De snuffelmat is niet om op te kauwen of in te bijten, daarom moet er wel iemand bij de pup blijven om erop toe te zien dat hij dit niet doet.

De afmeting van de mat is 20 x 20 cm.

Trixie dog activity snuffeldeken

Trixie dog activity snuffeldeken

De dog activity deken is een deken met allemaal verschillende vakjes en zakjes waar je brokjes, speeltjes of snacks in kunt verstoppen.

De pup zal het leuk vinden om alles wat jij verstopt hebt op te zoeken, hierbij stimuleer je het gebruik van zijn neus (speuren). Als je het na verloop van tijd moeilijker voor je pup wilt maken dan kun je de deken vouwen of een beetje verfrommelen.

De afmeting van de snuffeldeken is 70 x 70 cm.

Zogoflex Toppl – Treat Toy

Zogoflex Toppl – Treat Toy

Toppl kun je vullen met snacks of brokjes voor je hond.

Om de snacks uit de Toppl te krijgen moet de hond een oplossing bedenken.

Je kunt het moeilijker maken voor de pup door de snacks vast te zetten tussen de ribbels aan de binnenzijde van de Toppl. Je kunt ook de kleine en grote Toppl in elkaar draaien, hierdoor wordt het ook een extra uitdaging. Deze zijn apart te verkrijgen.

De Toppl is van flexibel materiaal waardoor de tandjes van de pup niet beschadigen.

De Toppl is er in 3 kleuren (oranje, geel en blauw) en in 2 maten, small 7,5 cm en Large 10 cm.

KONG Classic

Kong Classic

De Kong Classic is een ijzersterk rubber robuust speeltje wat er al heel lang is. Het heeft een unieke vorm en er bestaat ook een Kong Puppy variant.

De Kong Classic kan stuiteren en je kunt het vullen met voer of kleine beloningsbrokjes.  De pup zal er veel speelplezier van hebben.

De Kong Classic is verkrijgbaar in 6 maten.

Op pad met je hond

Als je wilt lezen welke handige hulpmiddelen er zijn als je met jouw pup of volwassen hond op pad wilt gaan, dan raad ik je aan om onderstaande artikelen te lezen.

 • Wil je weten wat je mee kunt nemen voor een (te) lange wandeling? Bekijk het artikel Wandelen met de hond.
 • Wil je met de hond op pad in de auto? Het is altijd verstandig om dit op een veilige manier te doen. Meer hierover lees je in het artikel Hond vervoeren in de auto.
 • Fietsen is ook altijd heerlijk met de hond om te doen. Met een puppy moet je nog even wachten, maar er zijn altijd mogelijkheden om op de fiets weg te gaan en je hond mee te nemen. Ik vertel je er alles over in het artikel Op de fiets weg met je hond.