Puppy ophalen

pup ophalenHet juiste moment om de pup bij het nest vandaan te halen is wanneer hij moe is van het spelen. Als de pup slaapt wordt er afscheid genomen van de fokker (en misschien andere puppy mensen) en daarna gaat je met de puppy de auto in. Nu de pup slaapt, zal hij minder gauw angstig zijn tijdens de autorit. Vraag ook altijd iets uit het nest mee zodat de pup zich vertrouwder voelt.

Het is verstandig (maar dat ligt aan de fokker) om de puppies geen eten te geven voor de autorit, dit om eventuele ongelukjes te voorkomen.

Een puppy het juiste gedrag met autorijden aanleren begint al tijdens de eerste rit. Is de pup niet op zijn gemak in de auto? Ga hem dan niet troosten. Daarmee bevestigd u alleen maar het feit dat het reizen met de auto niet leuk is. Laat de pup weten dat je er bent, maar negeer de pup verder. Als de pup weer rustig is beloon je hem met enthousiaste woordjes. Als de pup meteen doorheeft dat autoritten leuk zijn, is de kans later groter dat de hond zonder problemen de auto ingaat.

Eenmaal thuis aangekomen kun je de pup weer belonen, nu met wat lekkers. Zo gaat hij de volgende keer weer graag met je mee.

Extra tips voor latere autoritjes

– Geef de hond 2 à 3 uur voor de reis niets te eten en laat de hond voor de rit nog een plasje doen, zodat de kans op een ongelukje in de auto kleiner wordt.
– Maak een autorit zo leuk en ontspannen mogelijk.
– Begin met korte ritjes van 5-10 minuten en verhoog de lengte geleidelijk totdat het voor uw hond niks meer uitmaakt hoelang de rit duurt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: