Puppy tablet toedienen

Het geven van tabletten aan puppies is niet altijd even makkelijk. Het kan een hele worsteling zijn om te zorgen dat de pup zijn tablet daadwerkelijk doorslikt. Om het makkelijker te maken heb ik een aantal manieren die je kunt gebruiken om je pup een tablet te geven.

Stop de tablet in wat lekkers

De meeste puppies kun je voor de gek houden door een tablet in wat lekkers te doen. Dit kan bijvoorbeeld een stukje brood, kaas of worst zijn.

Je kunt het beste 3 stukjes klaar houden. Geef eerst een stukje zonder tablet. Daarna geef je de pup een stukje met tablet en tenslotte eindig je weer met een stukje zonder tablet, die je direct na de tweede geeft zodat hij snel het tweede stukje doorslikt.

Easypill

De Easypill is een kneedbaar koekje waarin je tabletten kunt (ver)stoppen. De Easypill kun je bij de dierenarts kopen. (Niet alle puppies vinden dit lekker)
Zelf in de bek brengen
Indien het bovenstaande niet werkt kun je de tablet zelf inbrengen. Open de bek van je pup en stop de tablet zover mogelijk achter in de keel. Het is daarna verstandig om de bek eventjes dicht te houden met de kop licht omhoog. Wacht tot de pup slikt voordat je de hond weer los laat.

Hondentablet

Er bestaan voor een aantal medicijnen een lekkere (honden)tablet. De hond kan dit zien als een koekje en eet het geheel probleemloos op.

Sommige puppies zijn heel slim. Let daarom altijd op dat je puppy de tablet niet 2 minuten later ergens anders weer uitspuugt.