Speelgoed voor een puppy

puppy met speeltjes

Speelgoed kiezen voor een puppy is niet altijd makkelijk. Er zijn hartstikke veel verschillende soorten speeltjes, maar iedere pup vindt een ander speeltje het leukst. Het kan daarom even duren voordat je het perfecte speeltje voor je pup hebt gevonden. Hieronder staat een overzicht met verschillende soorten speeltjes.

Knuffels

Knuffels gemaakt van fleece, pluche stof behouden de geur van de pup zodat de puppy langer speelt, het is dus echt leuke puppy speelgoed. Sommige knuffels hebben ook nog eens een piepgeluid wat sommige puppies helemaal geweldig vinden. Knuffels zijn er in vele soorten en maten, er is dus altijd wel een geschikte knuffel voor je pup te vinden.

Rubberen speeltjes

Puppies die graag kauwen, wat vooral voorkomt als de pup tanden wisselt, hebben veel aan een rubberen speeltje. Dit is een goede kaak- en mond oefening voor de pup. Het houdt hen uren bezig voor plezier of niet-interactieve spel. Rubberen speeltjes gaan lang mee en zijn dus goed voor de echte kauwers.

Er zijn ook rubberen speeltjes die hol zijn van binnen. Hier kunt u wat lekkers in doen om het interessant te maken voor je puppy. Een Kong puppy is hier een goed voorbeeld van.

Touw/flostouw

Met een flostouw kun je een trekspelletje spelen en apporteren en het gaat lang mee.

Vinyl speelgoed

Vinyl speeltjes zijn makkelijk in de mond te pakken voor elke middelgrote hond. De meeste vinyl speeltjes maken ook een piepgeluid als de hond er in bijt, je kunt er ook prima mee apporteren, maar het is vooral populair voor puppies omdat er een leuke “piep” in zit.

Hondenpuzzels

Er zijn tegenwoordig verschillende denkspelletjes voor honden op de markt voor de geestelijke training van de hond. Je kunt er wat lekkers in doen en de puzzels kunnen je pup erg lang zoet houden. Een hondenpuzzel is geen speelgoed voor iedere dag. Hondenpuzzels zijn verkrijgbaar op verschillende niveaus.