Spelen met je puppy: Voorwerpen uit het water pakken

Puppy pakt bal uit waterDit spelletje zorgt ervoor dat je puppy drijvende of gezonken voorwerpen uit het water kan pakken en het is ook nog eens leuk om te doen. Dit spelletje is gebaseerd op het mensenspelletje dat je een appel uit het water moet pakken met je mond.

Het eerste wat je moet doen is wat lekkers pakken of als je pup een ballengek is kun je ook een bal gebruiken of een ander speeltje wat nat mag worden. Probeer twee dingen te vinden, iets wat drijft en iets wat zinkt. Pak vervolgens een grote kom met water.

Met een speeltje
Nu je alles hebt klaarstaan moet je het interessant maken voor de pup. Als je een speeltje gebruikt speel dan eerst met de pup om hem enthousiast te maken. Vervolgens laat je het speeltje “per ongeluk” in de bak met water komen en wilt de pup het speeltje eruit halen.

Met wat lekkers

Als je dit voor het eerst doet met wat lekkers kun je het best eerst het hondensnoepje aan de pup gegeven en laat je de volgende vallen in de bak met water.

Wedstrijdje
Je kunt van dit spelletje ook een wedstrijd maken met meerdere honden. Verzamel zoveel mogelijk ballen en plaats de ballen in een kinderbadje. Kijk nu hoeveel ballen de hond kan pakken en naar de baas brengt in een minuut. De hond die de meeste ballen heeft verzameld is de winnaar.