Vaccinaties (inentingen) puppy

Infectieziekten kunnen de gezondheid van puppies bedreigen. De mogelijkheid om tegen bepaalde ziekten te vaccineren is er, maak hier dan ook gebruik van. Voorkomen is beter dan genezen.

Elk puppy hoort gevaccineerd te worden tegen een aantal ziekten: Parvo, Ziekte van Weil en hondenziekte. Puppies krijgen meerdere vaccinaties achter elkaar, dit is omdat voor een aantal aandoeningen een enkele injectie nog niet voldoende is.

Voor de pup in huis komt

Als het goed is heeft je puppy al de eerste puppy vaccinatie gekregen bij de fokker. De eerste vaccinatie moet worden gegeven als de pup 6 weken oud is. Indien je niet zeker weet of je puppy de vaccinatie heeft gehad kun je het controleren in het vaccinatieboekje welke je hebt meegekregen van de fokker. Heb je helemaal niks gekregen van de fokker, bel de fokker op voor het vaccinatie boekje? Als de fokker zegt dat het allemaal onzin is of je een ander smoesje heeft, zal je pup nog geen vaccinatie gehad hebben. Ga zo snel mogelijk naar de dierenarts om een afspraak te maken voor de vaccinatie en een controle van je pup.

Gaat je puppy mee op vakantie, naar de hondenshow of in een pension?

Ga je met de pup naar het buitenland? Dan is de vaccinatie tegen rabiës verplicht. De rabiës vaccinatie dien je minimaal 1 maand van tevoren te geven. Deze vaccinatie mag een pup pas krijgen als de leeftijd van 3 maanden is bereikt. Verder moet je altijd controleren welke vaccinaties er in het buitenland verder verplicht zijn.

Als de pup naar een pension, hondenshow of cursus gaat is het verstandig een vaccinatie tegen kennelhoest te halen.

Puppy vaccinatie (inenting) schema

puppy inentingen

Vorig artikel:

Volgend artikel: