Vier zomertips voor je hond

Zomertips voor je hondWanneer het weer warmer wordt breng je al gauw veel tijd buiten door samen met de hond. De zon brengt echter wel gevaren met zich mee en een hond is zich daar niet van bewust.

Zonnen

Je hond kan het heerlijk vinden om in de zon te liggen, maar let er wel op dat hij niet oververhit of verbrandt raakt, de hond kan een zonnesteek oplopen als hij te lang in de zon blijft liggen. Leg de hond op het heetst van de dag in de schaduw of zorg dat de hond binnen blijft. Zorg er altijd voor dat je hond met warm weer gelegenheid heeft tot een plek met schaduw. Sommige honden vinden het ook heerlijk om op een koelmat te liggen.

Drinken in de zomer

Honden verliezen met warm weer meer vocht dan normaal, dit komt omdat de hond meer aan het hijgen is. Zorg dat er fris water in de bak van je hond zit en zet eventueel een extra drinkbak buiten zodat de hond voldoende vocht binnen kan krijgen.

Wandelen

Neem met een lange wandeling water en een drinkbak mee. Stop regelmatig en laat je hond drinken om af te koelen. Honden kunnen door de hitte bevangen worden en dit moet ten alle tijden voorkomen worden. Als je denkt dat de hond door de hitte bevangen is koel hem dan meteen af met koel water en bel direct je dierenarts. Geef de hond tijdens een lange wandeling niet teveel water, maar een normale hoeveelheid. Dit is belangrijk om de kans op een maagtorsie (maagdraaiing) niet te vergroten.

Insecten

In de zomer zijn er veel meer insecten dan in de winter, let daarom goed op vlooien en teken. Controleer de vacht van je hond regelmatig om te kijken of hij geen teken, vlooien of andere beestjes op hem heeft zitten.