10x De beste hondenschoenen van 2023

Hondenschoenen zijn speciaal ontworpen schoenen voor honden. Ze zijn gemaakt van duurzaam materiaal en zijn bedoeld om de poten van je hond te beschermen tegen scherpe objecten en verschillende weersomstandigheden.

Zo zijn er hondenschoenen op de markt die voor wandelingen in de sneeuw zijn en de poten van je hond warm houdt. Tevens zijn er hondenschoenen die juist de poten van je hond beschermen bij het lopen op heet zand of asfalt wat aan het smelten is. Op deze manier voorkom je dus verbranding.

In dit artikel zal ik je helpen met het vinden van de beste hondenschoenen van 2022 voor jouw hond. Het is dus helemaal situatie afhankelijk welke het beste zal zijn voor jou.

Top 10 beste hondenschoenen van 2023

Hieronder staan 10 van de beste hondenschoenen van 2023. Alle schoenen staan gesorteerd op prijs. De goedkoopste schoentjes staan bovenaan en de duurste schoenen staan bovenaan.

De prijs zegt overigens zeker niet altijd iets over welke echt het best is. Zo krijg je soms 4 schoentjes voor de prijs die genoemd wordt en een andere keer krijg je 2 schoenen. Verder hangt de prijs vaak ook af van de grootte van de schoen. Controleer dus altijd de juiste prijs voor de maat hondenschoen die jouw hond nodig heeft.

Mocht je een hondenschoen in de lijst zien staan die je wel wil hebben voor jouw hond, dan kun je op de knop “Bekijk product” klikken voor meer informatie over de schoen.

Heeft mijn hond hondenschoenen nodig?

Er zijn verschillende soorten hondenschoenen die geschikt zijn voor verschillende situaties en doeleinden. Zo zijn er hondenschoenen die speciaal zijn ontworpen om de poten van jouw hond te beschermen bij koud weer en een lading sneeuw. Andere hondenschoentjes zijn juist weer ontworpen om de poten van je hond te beschermen tegen hitte, zand of scherpe objecten. Verder zijn er ook hondenschoenen om te gebruiken tijdens het wandelen, rennen of andere fysieke activiteiten.

Veel hondenschoenen kunnen al deze dingen aan, maar vaak kun je net op een aantal kleine dingen letten om ervoor te zorgen dat een hondenschoen in de zomer of winter zo comfortabel mogelijk is voor je hond.

Daarnaast kan een hondenschoen kan ook voor medische aandoeningen gebruikt worden zoals artritis of andere aandoening die de poten van je hond kunnen beschadigen. Het kan ook handig zijn wanneer je hond niet aan zijn poot mag zitten na bijvoorbeeld een operatie. Wel moet je dan weer letten op een schoen die goed ademend is.

Tot slot kunnen alle hondenschoenen ook je hond beschermen tegen scherpe voorwerpen en steken van bijvoorbeeld een wesp of bij die op de straat ligt.

De vraag of je hond een hondenschoen nodig heeft is hopelijk beantwoord met de redenen die hierboven zijn genoemd. Ik zal het hieronder nog wat uitgebreider met je behandelen.

Hondenschoenen voor in de sneeuw

Hondenschoenen voor in de sneeuw zijn gemaakt van waterdichte materialen zoals rubber of neopreen en hebben een rubberen zool die extra grip en tractie biedt op gladde, besneeuwde oppervlakken. Het is dus eigenlijk ook handig als je hond over een gladde vloer moet lopen, hoewel een hond hier meestal wel aan zal wennen als je dit in je woning hebt liggen.

Hondenschoentjes voor in de sneeuw zijn ideaal wanneer het een keer sneeuwt in Nederland of als je hond mee mag op je wintersportvakantie. Naast dat hondenschoenen meer grip geven, zorgt een hondenschoen voor sneeuw er ook voor dat de poten van je hond warm en droog blijven. Het is dus een mooie extra isolatielaag tijdens de koude wintermaanden voor je hond wat het leven van je trouwe viervoeter weer comfortabeler maakt.

Hondenschoenen voor in de zomer tegen hitte

Zomer hondenschoenen zijn speciaal gemaakt voor als de temperaturen erg hoog worden. Denk vooral aan asfalt wat kan smelten, heet zand en dat soort dingen. Een te hete ondergrond kan ertoe leiden dat je hond pijn aan de poten krijgt of zelfs iets verbrand. Natuurlijk willen we dit te allen tijde voorkomen voor onze trouwe viervoeter en een hondenschoen is een goede optie om de poten van je hond te beschermen.

Wanneer je een hondenschoen zoekt voor in de zomer kun je erop letten of een hondenschoen gemaakt is van een ademend materiaal, zoals mesh of een andere luchtige stof. Dit is het fijnst voor je hond, maar alles is natuurlijk beter dan op te heet asfalt lopen.

Hondenschoenen ter bescherming bij een gewonde poot

Het kan heel goed een keer voorkomen dat je hond helaas een keer per ongeluk in een stuk glas staat en de poot van je hond gewond raakt of dat je hond op een andere manier zijn pootje bezeerd.

Het dragen van hondenschoenen kan je hond helpen om de poot goed te laten genezen en te beschermen tijdens dit proces, omdat je hond niet in allerlei vuil hoeft te staan wat weer slecht kan zijn voor de wond.

Wanneer je een hondenschoen zoekt ter bescherming van een gewonde poot is het handig om op te letten of de hondenschoen goed ademend is. Voor advies kun je ook altijd je dierenarts raadplegen.

Onze top 5 hondenschoenen

Eerder in dit artikel heb ik je al een lijst voorgeschoteld met de 10 beste hondenschoenen van 2022. Ik kan mij echter goed voorstellen dat je graag wat meer informatie wil hebben over de verschillende schoenen.

Hieronder behandel ik daarom onze top 5 hondenschoenen nog wat uitgebreider, zodat je een betere keuze kunt maken.

MOKCCI Truelove hondenschoenen

MOKCCI Truelove hondenschoenen

De MOKCCI Truelove hondenschoenen zijn met maar liefst meer dan 4300 reviews op Amazon wel erg populair te noemen. Dit komt vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding. Het zijn één van de goedkopere hondenschoenen, maar toch is de kwaliteit goed.

De Truelove hondenschoenen zijn waterdicht en hebben antislip zolen, zodat je hond voldoende grip heeft. De schoenen beschermen je hond tegen scherpe voorwerpen en koud of warm weer.

Op de schoenen zitten reflecterende strepen voor een goede zichtbaarheid. Deze hondenschoentjes zijn verkrijgbaar in 8 verschillende maten en 5 verschillende kleuren.

Ruffwear Polar Trex

Ruffwear Polar Trex hondenschoenen

De Ruffwear Polar Trex hondenschoenen zijn speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden. Deze schoenen bieden warmte, tractie, grip en bescherming, zodat je hond lekker mee kan lopen in winters weer of op wintersport.

De Polar Trex hondenschoen van Ruffwear is geïsoleerd met een zachte bovenstof voor ademende, weerbestendige warmte in erg koud weer. De door Ruffwear ontworpen Vibram Icetrek™-schoenzool geef je hond grip op bevroren oppervlakken en weert kou en beschermt je hond tegen diverse chemicaliën die in in de sneeuw smelten.

Bij de schoen zit een klittenband sluiting bij het smalste gedeelte van de poot van je hond, zodat je een stevige pasvorm hebt en de schoen niet snel zal afvallen. Verder zit er ook nog een elastische stof met ritssluiting omheen, zodat de klittenband beschermt is tegen sneeuwophoping en je hond net een beetje extra warmte krijgt.

Deze hondenschoenen zijn verkrijgbaar in 6 verschillende maten en zitten per 2 stuks verpakt. Het zijn veruit de duurste hondenschoenen op deze lijst, maar wanneer je op wintersport gaat met je hond en veel op pad bent zijn deze hondenschoenen erg fijn voor je hond.

Trixie Walker Active

Trixie Walker Active hondenschoentjes

De Trixie Walker Active hondenschoen is zowel geschikt voor binnen als buiten. Met behulp van deze schoenen kan jouw hond veilig over steenachtige grond, asfalt, heet zand of sneeuw lopen. Daarnaast geven deze schoenen in de winter jouw hond ook bescherming tegen strooizout.

Deze hondenschoenen zijn gemaakt van ademend materiaal (polyester) en bevatten een klittenband sluiting. Er zijn van dit type hondenschoen 5 verschillende maten beschikbaar. Wat ook goed is om te weten is dat de schoenen per 2 stuks verpakt zitten. Mocht je dus voor alle poten een schoen willen hebben, dan zal je 2x 2 stuks moeten bestellen of een bundel met 4 stuks.

Ruffwear Summit Trex

Ruffwear Summit Trex hondenschoenen

De Ruffwear Summit Trex hondenschoenen zijn ideaal voor alledaags gebruikt. Het geeft je hond voldoende bescherming en grip bij verschillende weersomstandigheden en oppervlakken.

De zool van de schoen geeft je hond een flexibele grip, terwijl de bovenlaag van de schoen weerbestendig is en water en vuil tegenhoudt. Met behulp van een klittenbandsluiting kun je de schoen dichtmaken. De sluiting zit op het smalste deel van de poot van je hond, zodat de pasvorm comfortabel is en de schoen niet snel kan uitvallen.

De Summit Trex hondenschoenen zijn verkrijgbaar in een set van 2 of 4 stuks. Verder zijn er 8 verschillende maten om uit te kiezen, zodat er voor iedere hond wel een geschikte maat tussenstaat.

Laatste prijsupdate: 5 december 2023 11:32
Amazon.nl

Rukka Pets Hondenschoenen

Rukka Pets Hondenschoenen

Het Finse Rukka Pets heeft zoals je aan het land kunt verwachten ook een paar mooie hondenschoenen in het assortiment. Het is een hondenschoen met hoogwaardige zolen met voldoende grip voor intensief gebruik en in allerlei omstandigheden.

De schoenen zijn gemaakt van polyester en hebben een erg duurzame flexibele zool die voldoende grip biedt bij iedere stap. Je kunt de schoen sluiten met behulp van klittenband, zodat de schoenen niet uitgaan en er niet snel vuil of water in de schoen komt.

Voor extra zichtbaarheid in donkere omstandigheden zijn de stiksels en bandjes ook reflecterend. De schoenen zitten per 2 stuks verpakt en zijn in 7 maten beschikbaar.

Koopgids: Tips bij het uitzoeken van de beste hondenschoen

Er zijn een meerdere punten waar je op kunt letten wanneer je een hondenschoen uitkiest voor jouw hond. Zo is het belangrijk om te kijken naar de juiste maat schoen voor je hond. Een hondenschoen die te klein is zit tenslotte oncomfortabel voor je hond en kan daarnaast ook blessures veroorzaken. Een te grote schoen kan weer afzakken waardoor de poot uit de schoon kan gaan.

Verder is het altijd belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de schoen. Kies een schoen die gemaakt is van duurzame materialen en die comfortabel zit en probeer (goedkope) slecht gemaakte hondenschoenen te vermijden. Deze zullen namelijk minder lang meegaan. Dit waren slechts een aantal punten waar je op kunt letten, hieronder zal ik alles wat uitgebreider voor je beschrijven. Zo gaan we het hebben over:

  • Prijs
  • Gewicht
  • Materiaal
  • Eenvoudig in gebruik
  • Pasvorm
  • Grip

Prijs

Laten we eerlijk wezen. De prijs is van alles belangrijk en dan hoeft het niet altijd te gaan om hoe duur iets is, maar we willen een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Gelukkig hoef je de bank niet leeg te trekken wanneer je een set hondenschoenen voor je hond wil kopen, maar vaak kan het geen kwaad om net iets meer uit te geven voor schoenen die langer meegaan en een betere grip hebben voor je hond.

De prijs van een hondenschoen kan variëren afhankelijk van het merk, het aantal schoenen dat je krijgt (2 of 4), het materiaal en de stijl van de schoen. Wanneer we een beetje naar het gemiddelde kijken zit je tussen de 20 en 50 euro. Het kan echter altijd voorkomen dat sommige hondenschoenen duurder zijn. Zo zijn de duurste schoenen op onze lijst rond de 80 euro, maar hier kun je dan ook wel goede kwaliteit van verwachten.

Gewicht

Extra gewicht aan de poten van je hond zal ervoor zorgen dat je hond meer energie moet verbruiken tijdens het wandelen. De meeste hondenschoenen zijn daarom gelukkig erg licht als het om het gewicht gaat. Wanneer je hond last heeft van gewrichtspijn of nog in de groei zit zou ik altijd voor zo licht mogelijk gaan. Te zware hondenschoenen kunnen anders mogelijk leiden tot blessures.

Materiaal

Hondenschoenen kunnen gemaakt zijn van diverse soorten materialen. De meest voorkomende materialen zijn, nylon en polyester en aan de onderkant voor de grip rubber. Wanneer je hondenschoenen voor de hitte zoekt wil je ademend materiaal. Je gaat dan het liefst voor nylon of nylon mesh aan de bovenkant van de schoen. Wil je schoenen voor in de winter als er sneeuw is, dan kun je voor warmer materiaal gaan zoals polyester.

Eenvoudig in gebruik

Gelukkig zijn de meeste hondenschoenen over het algemeen eenvoudig in gebruik. Wanneer je echter een hond hebt die er beweeglijk is, dan kan het een uitdaging zijn om hondenschoenen aan- en uit te trekken. Het is in dat geval geen slecht idee om te zoeken naar een hondenschoen met een brede opening en waar wat stretch in zit, want dit maakt het net iets makkelijker om aan en uit te trekken.

Verder is het vastmaken van een hondenschoenen nooit echt een probleem. Je kunt dit vaak met klittenband of een ritssluiting doen.

Pasvorm

Voor de juiste pasvorm is het belangrijk dat je de poten van je hond opmeet. Een te klein hondenschoentje kan namelijk blessures veroorzaken en een te grote hondenschoen kan afzakken wat ook niet de bedoeling is.

Meestal zal je de breedte van de poot moeten opmeten en soms ook nog de lengte. Wanneer je dit hebt opgemeten kun je aan de hand van de maattabel van de fabrikant bekijken welke maat je nodig hebt voor jouw hond. Meet overigens zowel de voor als achterpoten op. Het kan heel voorkomen dat je verschillende maten voor de voor- en achterpoten nodig hebt.

Grip

Afhankelijk waarvoor je de hondenschoenen wil gebruiken, heeft je hond wel voldoende grip nodig. Tractie is belangrijk op gladde oppervlakken zoals tegels, maar ook op een oneffen ondergrond zoals stenen en zand en sneeuw. Het is daarom verstandig om te kijken naar hoeveel grip je hond nodig zal hebben.

Er zijn hondenschoenen met rubber onder de zolen, maar ook met speciale noppen of profielen die extra grip geven. Het is wat dat betreft eigenlijk net zoals bij schoenen voor mensen. Wanneer je de bergen in gaat is het toch prettiger lopen om goede wandelschoenen te hebben. Geef je hond dus altijd voldoende grip, zodat je trouwe viervoeter makkelijk kan lopen en zijn evenwicht kan behouden zonder uit te glijden of te vallen, waardoor blessures kunnen ontstaan.

Tip om hondenschoenen soepeler te maken

Net als bij schoenen voor mensen, zijn hondenschoenen vaak ook erg stijf wanneer je deze nieuw binnenkrijgt. Er is een simpele truc om de schoenen wat soepeler te maken. Je kunt de hondenschoentjes zo’n 5 minuten kneden met je handen om ervoor te zorgen dat de schoentjes wat zachter worden voordat je deze bij je hond aandoet.

Hoe je jouw hond schoenen leert dragen

Wanneer je hond nog nooit hondenschoentjes heeft gedragen, dan zal het voor je hond even wennen zijn. Het is daarom een goed idee om je hond langzaam te laten wennen aan de schoenen. Je kunt je hond met de volgende stappen leren om hondenschoenen te dragen.

Stap 1: Laat je hond wennen aan de hondenschoenen. Leg de schoentjes op de grond neer en laat je hond het verkennen op zijn eigen manier.

Stap 2: Wanneer je hond een schoen aanraakt met zijn neus of poot of eraan ruikt, kun je de hond belonen voor de interactie. Zo worden hondenschoentjes een leuk iets.

Stap 3: Is je hond eenmaal gewend aan de aanwezigheid van de hondenschoentjes, dan kun je de schoenen aan doen en hem belonen als hij de schoenen draagt en rondloopt. Je kunt eventueel starten met één schoen en telkens meer schoentjes aantrekken.

Stap 4: Doe de schoenen regelmatig aan om je hond sneller te laten wennen aan het dragen van hondenschoenen. Je kunt dit doen door korte wandelingen te maken of je hond binnenshuis de schoentjes te laten dragen.

Stap 5: Maak gebruik van de hondenschoenen zoals je voor ogen had. Als het goed is is jouw hond helemaal gewend.

Weetje: Wanneer je hond voor het eerst hondenschoenen draagt kan je hond erg grappig staan of lopen. Dit is normaal, want de hond is niet gewend aan het dragen van schoenen. Wanneer je hond het eenmaal doorheeft kan hij er gewoon normaal op lopen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er iets met het schoentje is, je hond weet simpelweg nog niet hoe het werkt.

Veelgestelde vragen over hondenschoentjes

We kunnen ondertussen wel stellen dat hondenschoenen over het algemeen een handige aanvulling zijn voor de verzorging van je hond. Ze kunnen helpen om de poten van je hond te beschermen en meer comfort en mobiliteit te geven tijdens diverse weersomstandigheden of blessures.

Ondanks dat ik hierboven al veel behandeld heb kan ik mij goed voorstellen dat je wellicht nog een aantal vragen hebt. Hieronder beantwoord ik daarom een aantal veelgestelde vragen over hondenschoentjes.

Wanneer heeft mijn hond een hondenschoen nodig?

Er zijn een meerdere situaties waarin je hond een hondenschoen nodig kan hebben. Dit kan gerelateerd zijn aan de weersomstandigheden of de gezondheid van je hond.

Als je hond lijdt aan pijnlijke of ontstoken poten, dan kan een hondenschoen jouw hond bescherming bieden tegen verdere irritatie of beschadiging.

Hondenschoenen kunnen ook nuttig zijn als je hond lange afstanden moet lopen op oneffen of ruw terrein, omdat schoenen de poten van je hond beschermen tegen, scherpe stenen, heet zand of andere obstakels.

In de winter zijn hondenschoenen ook erg bruikbaar. De schoenen kunnen je hond warm houden en daarnaast ook nog meer grip geven op sneeuw en ijs.

Hoe zorg ik dat hondenschoenen niet afzakken?

Om ervoor te zorgen dat een hondenschoen niet afzakt en opeens op straat ligt terwijl je hond doorloopt, kun je een aantal dingen doen.

Als eerste zal je naar de maat van de hondenschoen moeten kijken, want wanneer de schoen te groot is zakt deze makkelijker af en als de schoen te klein is zit het überhaupt niet lekker voor je hond.

Verder is het ook belangrijk om de hondenschoen goed aan te trekken en vast te maken. Vaak gaat dit met klittenband, maar het kan ook met een ritssluiting of soort riempje zijn. Soms kun je een hondenschoen op twee plekken vast doen met klittenband, dit zijn schoenen die over het algemeen erg goed blijven zitten.

Hoe doe ik mijn hond hondenschoentjes aan?

Het is zaak om eerst je hond te laten wennen aan hondenschoenen. Dit kun je doen door deze op de grond te leggen en je hond te belonen wanneer hij het schoentje aanraakt of eraan snuft. Wanneer je hond eenmaal gewend is kun je het hondenschoentje open doen en de poot van je hond erin stoppen. Het kan even een klusje zijn de allereerste keer, maar wanneer je hier een handigheid in krijgt zal het in het vervolg probleemloos gaan. Je hond moet het ook eerst leren, dus zal de volgende keer wellicht ook al door hebben wat de bedoeling is waardoor het makkelijker wordt. Het is in ieder geval belangrijk dat je alles op een rustige manier doet, zodat het geen nare ervaring is voor je hond. Wanneer je de poot eenmaal in de schoen hebt zitten kun je het schoentje vastmaken.

Waarom zitten hondenschoenen vaak per 2 stuks verpakt?

Ik begrijp je vraag. Je hond heeft 4 poten, dus waarom kun je regelmatig hondenschoenen per 2 stuks kopen? Dit heeft twee redenen. De eerste is dat er verschil kan zitten in de grootte van de voor- en achterpoten van je hond. Je hebt dan eigenlijk twee verschillende maten nodig. Een andere reden is dat je natuurlijk lang niet altijd 4 schoenen nodig hebt. Wanneer je hond geblesseerd is aan één poot, dan zijn 4 hondenschoentjes nogal veel om direct te moeten aanschaffen.