Gratis puppypakket 2023: Leuke start voor jouw pup

Een gratis puppypakket wil iedereen wel die net een puppy heeft opgehaald. Als puppyeigenaar wil je graag uitvinden wat je pup nou echt lekker vindt.

De hondenvoer producenten springen hier goed op in en proberen jou als nieuwe puppyeigenaar over te halen om op hun voer over te stappen. Dit doen de hondenvoer producenten omdat mensen vaak op één type hondenvoer blijven en wanneer zij je overhalen hebben zij hier jarenlang profijt van.

Een gratis puppypakket is dus eenvoudig te vinden voor jou als nieuwe puppyeigenaar.

Op dit moment zijn er verscheidene puppypakketten die je kunt aanvragen en er zijn ook puppypakketten die fokkers kunnen aanvragen voor de nieuwe puppyeigenaren. Daarnaast zijn er nog veel meer acties die niet specifiek voor puppyeigenaren zijn, maar voor iedere hondeneigenaar.

Gratis puppypakket overzicht

Bekijk hieronder het volledige overzicht met gratis puppypakketten. Dit kan volledig gratis zijn of dat je enkel de verzendkosten hoeft te betalen en niet voor wat je krijgt.

Veel websites met gratis puppypakketten pagina’s zijn helaas niet meer actueel. Ik controleer regelmatig de laatste acties voor jullie om teleurstellingen te voorkomen. Er verdwijnen tenslotte weleens gratis puppypakketten. Gelukkig verschijnen er ook regelmatig nieuwe puppypakketten.

De laatste update is gedaan op 3 oktober 2023.

Nero Gold puppypakket

Nero Gold Puppypakket

Nero Gold heeft een super leuk puppypakket. Het enige wat je hoeft te betalen is de verzendkosten, maar je krijgt zoals je hierboven op de afbeelding kunt zien er echt meer dan genoeg voor terug.

Nero Gold Puppy zijn puppybrokken met ingrediënten waar kwaliteit voorop staat. Zo zitten er dierlijke eiwitten (kippenvlees), vetten, koolhydraten, vezels en belangrijke mineralen en vitaminen in. Dit zorgt ervoor dat jouw puppy optimaal kan groeien.

In het puppypakket van Nero Gold krijg je een 800 gram verpakking Nero Gold Puppy, een heerlijke worst voor de hond, kauwbotten, natuurlijke vleessnacks, informatie over Nero Gold en een tegoed bon Nero Gold ter waarde van €6,75, waardoor je de verzendkosten er direct weer uit hebt als je deze besteed. Nero gold is dan ook zeker niet het zuinigst met wat je krijgt in dit pakket.

Fokker puppypakket

Fokker puppypakket

Fokker is een merk dat al jarenlang bestaat. Bij Fokker hoef je enkel de verzendkosten te betalen. Het puppypakket zelf is gratis.

Je ontvangt het volgende in het Fokker puppypakket:

 • Fokker Opti-Grow voor puppy’s                                       
 • Maatbeker
 • Speeltje
 • Puppy informatie kaart
 • Spaarkaart / Cadeausparen
 • Fokker Voordeelscheuren
 • Fokker product informatie

Zoals je ziet is dit een leuk pakket om te ontvangen. Afhankelijk van de grootte van het ras krijg je andere voeding. Zo zijn er pakketten voor honden die als volwassen hond het gewicht hebben van 2-10kg, 10-30kg en 30-80kg.

Royal Canin Puppypakket

Gratis puppypakket van Royal Canin

Royal Canin is een hondenvoer merk die al ontzettend lang bestaat. In het gratis puppypakket van Royal Canin, die echt volledig gratis is (ook geen betaling voor verzendkosten), kun je het volgende vinden:

 • Puppy informatieboekje met bruikbare tips en adviezen.
 • Informatie over de juiste voeding voor het eerste jaar en daarna.
 • Gratis natvoeding of trainingsbrokjes voor jouw puppy.
 • €7,50 kennismakingsvoordeel op jouw eerste aankoop Royal Canin.

Wanneer je van plan bent om jouw puppy Royal Canin te geven is het dus ideaal, want dan kun je direct al wat geld besparen dankzij dit pakket.

Welkoop Puppy Welkomstpakket

Welkoop welkomstpakket

Heb je het geluk dat er bij jou in de buurt een Welkoop winkel zit? De dierspecialisten van Welkoop helpen je op weg met het Puppy welkomstpakket.

Je krijgt dit pakket niet thuisgestuurd. Je kunt aangeven welke Welkoop-winkel bij jou in de buurt is, waarna je hier jouw persoonlijke puppy welkomstpakket ontvangt. Verder ontvang je ook een jaar lang e-mails met tips en voordelen afgestemd op jouw puppy.

Beeztees puppypakket

Beeztees puppypakket

Beeztees heeft een leuk origineel puppypakket die anders is dan de andere pakketten die je op deze pagina ziet staan. Je hoeft enkel de verzendkosten te betalen, maar doordat het door de brievenbus kan valt dit reuze mee.

Zo ontvang je een puppy paspoorthoesje met drukknop en dat helemaal in de stijl van puppy’s. Belangrijke papieren zal je op deze manier niet verliezen.

Naast een hoes voor je hondenpaspoort ontvang je ook een puppyboekje vol met tips en leuke producten voor je puppy, een Beeztees vlechttouw om mee te spelen, een ansichtkaart en je kunt meedoen aan de Beeztees winactie door een foto te delen van je pup.

Puppypakket overzicht voor fokkers

Wanneer je als fokker al jaren een bepaald type merk voeding geeft en hier erg tevreden over bent. Wil je natuurlijk het liefst zien dat alle nieuwe puppyeigenaren de pups hetzelfde blijven geven.

Natuurlijk mogen de nieuwe puppyeigenaren dit helemaal zelf bepalen, maar wanneer je een puppypakket mee kunt geven van de voeding die je zelf geeft, kunnen zij ook ervaren dat het goede voeding is.

Producten van hondenvoer helpen je hier graag bij. Bekijk hieronder het overzicht van speciale acties voor hondenfokkers.

Eukanuba Puppypakket (Eukanuba Breeders Club)

puppypakket eukanuba

Wanneer je een officieel geregistreerde kennel hebt en lid bent van de Eukanuba Breeders Club, dan kun je gratis informatie- en puppypakketten aanvragen als je de puppy’s registreert bij de Raad van Beheer.

In de puppypakketten die je aan de eigenaren kunt meegeven zit het volgende:

 • Een zak Eukanuba puppyvoer passend bij de grootte van het ras.
 • Puppyboek met informatie over de verzorging van een pup.
 • Ontwikkelingstabel met een overzicht van belangrijke mijlpalen.
 • Voerovergangskaart om de puppy langzaam naar volwassen voer te begeleiden.

Ben je op zoek naar gratis puppypakket van Eukanuba en ben je geen fokker? Helaas zijn er op dit moment geen puppypakketten beschikbaar voor de gewone mens. Je kunt enkel een Eukanuba puppypakket ontvangen via de fokker van je puppy.

Gratis hondenvoeding en overige hondenacties

Naast bovenstaande gratis puppypakketten zijn er natuurlijk nog andere proefpakketten, kortingsacties en win-acties voor honden van alle leeftijden. Wij doen ons best zoveel mogelijk acties op deze pagina te plaatsen, zodat jij en je hond hiervan kunnen profiteren.

Intratuin gratis zak voer

Intratuin Puppyvoeding

Ben je op zoek naar het gratis puppypakket van Intratuin? Hoewel veel mensen dit een puppypakket noemen krijg je geen heel pakket, maar wel een gratis zak voer voor jouw puppy.

Om gebruik te maken van deze actie zal je een formulier en de chipnummer van je puppy moeten invullen, waarna je eenmalig gratis een zak Intratuin puppyvoeding kunt ophalen bij een intratuin bij jou in de buurt.

Nadat je de gratis zak Intratuin puppyvoer hebt aangevraagd, kun je de gratis zak binnen 2 weken ophalen bij de servicebalie van de door jou opgegeven voorkeursvestiging. Let op dat je tijdens het afhalen niet het dierenpaspoort van je puppy vergeet, want hierin kan Intratuin zien of de ingevulde chipnummer klopt.

Puppypakket overzicht betaald

Naast gratis puppypakketten zijn er ook hele leuke puppypakketten die betaald zijn. Het is dan niet gratis, maar je krijgt er vaak wel een stuk meer voor terug dan bij een gratis puppypakket. Wanneer het bijna december is zijn er ook ontzettend veel honden adventskalenders, waarbij jouw hond 24 dagen een traktatie krijgt.

Hieronder volgen diverse leuke betaalde puppypakketten. Deze pakketten zijn leuk om voor jezelf te kopen, maar ook om te geven aan iemand die net een puppy in huis heeft gehaald.

Lief puppypakket

Lief puppypakket

Het merk Lief! heeft een cadeauset voor puppy’s gemaakt. Het Lief puppypakket bestaat uit een leuke knuffelbeer die een zachte plaid omarmd. Het zachte plaid is ideaal om te leggen op het plekje waar je jouw puppy wil laten slapen. De plaid zorgt tenslotte ook voor een zachte en warme slaapplaats.

De knuffelbeer is van pluche en bevat een pieper waar je hond gek op zal zijn. De cadeauset van Lief is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je altijd de leukste kleur voor jouw puppy kunt kiezen.

Biofood Puppypakket

Biofood puppypakket

Het puppypakket van Biofood is een handig starterspakket om beter bekend te worden met de producten van Biofood. Zo krijg je meerdere proefverpakkingen van voer en een aantal hondensnacks die je puppy graag zal oppeuzelen.

Verder krijg je in deze box ook tabletten die ondersteuning kunnen beiden aan de gezondheid van je puppy. Zo heb je bijvoorbeeld Biofood Knoflook Zeewier Mini tabletten die ondersteuning bieden aan de huid, vacht en darmflora van jouw viervoeter.

Het Biofood starterspakket geeft je in ieder geval genoeg waarde voor de prijs die je ervoor betaald. Hoewel het geld kost krijg je ook direct een waardebon voor biofoods en een spaarkaart. Bekijk het product als je meer wil weten over de exacte inhoud van dit pakket.

CaroCroc puppypakket

CaroCroc puppypakket

CaroCroc heeft ook een leuke en betaalbare puppypakket voor nieuwe hondeneigenaren. In het pakket krijg je 1,5 kilogram aan CaroCroc puppybrokjes om te ervaren hoe goed je hond het op de CaroCroc brokjes doet.

Los van hondenvoer krijg je ook nog een bal voor je hond om mee te spelen, een maatbeker, puppyboekje vol met informatie en tips en je krijgt een waardebon ter waarde van 7,50 euro voor je volgende aankoop. Op deze manier kost de CaroCroc je eigenlijk bijna geen geld meer.

Er zijn twee varianten van dit puppypakket. Er is een pakket voor kleine en middelgrote honden en er is een pakket voor grote honden.

Prins Opgroeibox Procare Puppy

Prins Opgroeibox Procare Puppy

Prins heeft een opgroeibox om ervoor te zorgen dat jouw hond op een goede manier kan opgroeien. In deze box krijg je naast 3 kilogram voer en een maatbeker ook nog een puppy kalender, Train & Care beloningscrème, momentkaartjes en een groeimeter.

Op de puppy kalender kun je de ontwikkeling van je puppy op de voet volgen. Op de kalender staan ook allerlei tips en informatie die je kunnen helpen tijdens het eerste jaar. De momentkaartjes kun je gebruiken om alle speciale momenten van je puppy vast te leggen en de groeimeter om precies in de gaten te houden hoe groot je puppy precies is.

All 4 Pets Supply hondenspeelgoed set voor puppy’s

All 4 Pets Supply hondenspeelgoed set voor puppy's

All 4 Pets Supply heeft een super leuke 12-delige hondenspeeltjes set voor puppy’s of middelgrote honden. Doordat het 12 speeltjes zijn heb je een enorme variaties aan hondenspeelgoed om mee te spelen samen met je puppy.

In dit pakket kun je speeltjes verwachten zoals een bijtring en flostouw wat goed is voor de tanden van je hond. Je krijgt ook een speelbal en frisbee in het pakket waarmee je eventueel jouw puppy zou kunnen leren apporteren. Uiteraard kan de pup er ook op een geheel andere manier spelen.

Ben je fan van touwtje trekken? Je kunt ook 2 trektouwen en een aantal andere touwen verwachten. Met deze leuke variatie aan speeltjes is je pup sowieso wel een tijdje zoet.

Wat is een puppypakket?

Hopelijk hebben alle verschillende pakketten je hierboven al wat duidelijkheid in gegeven. Een puppypakket is simpelweg een pakket met allerlei spullen voor je puppy. Het staat daarom ook wel bekend als een puppy kraampakket.

Wanneer we naar de prijs kijken zijn er twee soorten pakketten. We hebben gratis puppypakketten en betaalde puppypakketten.

Wellicht vraag je je af waarom er gratis pakketten bestaan. Het antwoord op deze vraag is heel simpel. Een gratis puppypakket is eigenlijk altijd van een hondenvoer producent en soms betaal je nog wel verzendkosten, maar dat is dan ook het enige.

Het doel van een gratis puppypakket is om jou als klant binnen te halen. Wanneer je eenmaal een keuze voor hondenvoeding maakt blijf je vaak bij dezelfde voeding. Zeker wanneer je hond het hier goed op doet en het met liefde opeet. Dit is waarom het voor hondenvoer producenten mega interessant is, want je kunt een jarenlange klant erbij krijgen.

Verder is het grote verschil tussen de gratis en betaalde pakketten met name de inhoud. Bij de gratis pakketten zal je met name puppyvoer, snacks en informatie over de voeding van deze hondenvoer producent krijgen en soms ook nog een klein speeltje.

De betaalde puppypakketten zijn wat dat betreft veel uitgebreider en als je niet direct naar een pakket met voer zoekt, dan zijn er bij de betaalde pakketten ook nog puppypakketten met speelgoed.

Tips bij het uitkiezen van een puppypakket

Ik heb ondertussen aardig wat (gratis) puppypakketten in huis gehaald om te kijken wat nou daadwerkelijk de inhoud is. We weten dat voor producenten van hondenvoeding een puppypakket een vorm van reclame is. Bij een gratis puppypakket ontvang je daarom veel reclame en hondenvoer. Je wil alleen je puppy ook niet nonstop laten wisselen van voer, want wellicht kan je hond niet zo goed tegen bepaalde voeding of de verandering.

Wanneer je een puppypakket wil nemen om hondenvoer te testen, dan kun je het best jezelf eerst even inlezen over het merk waar je een pakket van wil aanvragen. Wanneer je bijvoorbeeld graanvrij voer wil geven, omdat veel honden niet goed tegen granen kunnen, dan weet je in ieder geval direct of je het juiste puppypakket hebt of verder moet kijken.

Bij betaalde puppypakketten werkt het hetzelfde. Het is zaak om een pakket uit te kiezen waar je ook daadwerkelijk iets hebt. Bij de betaalde pakketten kun je nog steeds voor een pakket gericht op voeding gaan. Je zal zien dat je dan wel veel meer krijgt dan bij een gratis pakket. Er zijn echter ook puppypakketten gericht op speelgoed, waardoor je direct een mooie collectie aan speeltjes in huis kunt halen.

Zelf een puppypakket samenstellen

Hoewel er meer dan genoeg puppypakketten te vinden zijn en richting december het leuk is om een adventskalender voor honden te bekijken, kan ik mij ook heel goed voorstellen dat je zelf een puppypakket wil samenstellen om bijvoorbeeld cadeau te doen aan iemand die net een puppy in huis heeft gehaald.

Wanneer je zelf een puppypakket wil samenstellen kun je er dingen in doen als:

 • Hondenspeelgoed
 • Denkspelletjes voor honden
 • Hondensnacks
 • Puppy voeding (als je weet welk voer de hond krijgt, anders kan het baasje het beter uitkiezen)
 • Nagelschaar
 • Andere leuke dingen die je kunt bedenken

Het leukste is om een variatie aan dingen in het pakket te stoppen. Ik hoop dat je in ieder geval een goed idee hebt gekregen over de mogelijkheden. Uiteindelijk kun je het zo gek maken als je zelf zou willen.

Veelgestelde vragen over puppypakketten

Wat zit er in een puppypakket?

Het hangt helemaal van het puppypakket af wat voor dingen erin zullen zitten. Over het algemeen bieden voedingsproducenten puppypakketten aan. Je kunt bij een puppypakket dan ook voornamelijk puppyvoer, hondensnacks, een maatbeker, een puppyboekje en eventueel nog een klein speeltje verwachten.

Waar kan ik een puppypakket kopen?

Op deze pagina kun je van meerdere puppypakketten zien waar je deze gratis of betaald kunt halen. Over het algemeen kun je puppypakketten kopen bij dierenwinkels, online winkels en sommige rasverenigingen. Voordat je een puppypakket koopt is het altijd een goed idee om meerdere pakketten te vergelijken, zodat je het beste pakket voor jouw puppy kunt uitkiezen.

Heeft Smølke een puppypakket?

Wanneer je zoekt naar het Smølke puppypakket, dan moet ik je helaas teleurstellen. Dit pakket bestond zeer zeker, maar Smølke is helaas in het tweede gedeelte van 2022 gestopt met het uitdelen van puppypakketten. Wanneer je nu naar de website gaat staat er dat de dienst is afgelopen en de Smølke puppypakketten niet meer beschikbaar zijn.
Ben je een fokker, dan kun je op dit moment nog wel puppypakketten aanvragen van Smølke.

Heeft Eukanuba een puppypakket?

Helaas kun je als particulier geen Eukanuba puppypakket aanvragen. Jaren geleden was dit wel mogelijk, maar Eukanuba heeft besloten om hiermee te stoppen. Fokkers kunnen echter nog wel puppypakketten aanvragen om aan de baasjes mee te geven wanneer de pups het nest verlaten. Deze pakketten kun je via de Eukanuba Breeder Club bestellen.