18x de leukste adventskalender hond 2022

Een adventskalender voor honden, bestaat dat? Ja, ook bij adventskalenders wordt aan honden gedacht, want waarom zouden we onze lieve viervoeters niet extra verwennen? Een hond is tenslotte deel van de familie en zal met liefde dagelijks genieten van een traktatie.

Jaarlijks komen er meerdere adventskalenders voor honden op de markt en dit is natuurlijk een super leuk en uniek cadeau om te geven aan hondenbaasjes of om zelf aan te schaffen voor je eigen hond.

Ik ben speciaal voor jou op zoek gegaan naar de leukste en beste honden adventskalenders die beschikbaar zijn in de grotere webshops en dierenwinkels. Ik kan je dan ook vertellen dat bekende merken als Antos, Trixie, Beeztees, Rocco en Wolf of Wilderness allemaal een adventskalender voor de hond hebben.

Top 18 leukste Adventskalender hond 2022

Hieronder kun je een handig overzicht zien met de beste adventskalenders voor honden.

Het kan zijn dat je op zoek bent naar een honden adventskalender met speeltjes. Deze zijn erg schaars, maar als er een adventskalender is zal ik die zeker aan deze pagina toevoegen. De meeste adventskalender zitten in ieder geval vol met lekkere hondensnacks.

Wil je meer informatie over de verschillende kalenders? Hieronder vertel ik je graag meer.

Wolf of Wilderness graanvrije honden adventskalender

Wolf of Wilderness Graanvrije adventskalender hond

Wolf of Wilderness komt al enkele jaren met een adventskalender voor honden. In deze leuke kalender krijg je 5 soorten gevriesdroogde premium snacks. Het gaat om de winters-wilde ‘Dreaming’ of a wild christmas’ variatie.

Alle gevriesddroogde snacks van Wolf of Wilderness zijn natuurlijk en graanvrij en dankzij het vriesdrogen blijft de smaak en voedingsstoffen goed behouden, waardoor jouw hond extra lekker kan smullen tijdens de decembermaand van deze gezonde lekkernijen.

In deze honden adventskalender van Wolf of Wilderness krijg je snacks met de volgende smaken:

 • Kippenharten
 • Eendenhalzen
 • Lamslongen
 • Runderlever
 • Zalmfilet

De adventskalender van Wolf of Wilderness is enkel en alleen verkrijgbaar via Zooplus. Zorg dat je er op tijd bij bent, want deze adventskalender is erg populair.

Nobby Starsnack Adventskalender voor honden

Nobby Starsnack Adventskalender voor honden

Nobby is een Nederlands merk met meer dan 5000 producten voor huisdieren. Dit jaar heeft Nobby de Starsnack adventskalender voor honden uitgebracht. In deze kalender kun je 6 verschillende starsnacks vinden, namelijk:

 • Barbecue Mini Chicken Calcium Bone
 • Barbecue Mini Wrapped Chicken
 • Mini Chicken Jerky
 • Mini Duck Jerky
 • Soft Chicken Carrot
 • Mini Chicken Heart

Met deze kalender kun je op 1 december starten en de allerlaatste snack kun je geven op kerstavond. Daarna is het aftellen klaar en is het kerst, wat natuurlijk altijd een en al feest in huis is voor jou en je hond.

Trixie adventskalender hond

Trixie adventskalender hond

Het Duitse Trixie komt ook ieder jaar trouw met een Trixie adventskalender voor honden. Je kunt dankzij deze kalender samen aftellen met je hond naar kerstmis. Iedere dag kun je één vakje openen en jouw hond iets lekkers geven! Wil je niet alleen je hond een adventskalender geven, maar zelf ook iedere dag iets openen? Dan kun je hier ook een adventskalender voor jezelf uitkiezen.

De Trixie honden adventskalender bevat 24 lekkere snacks voor je hond. Iedere dag is het weer een verrassing wat voor snack er weer uitkomt, want het de snacks kunnen erg gevarieerd zijn, maar wat we wel kunnen vertellen is dat er een hoog kip en vleesgehalte in de snacks zit en dat het geschikt is voor alle hondenrassen.

Bekijk hieronder waar je de Trixie adventskalender voor de beste prijs kunt halen.

Trixie Premio adventskalender voor honden

Trixie Premio adventskalender hond

Trixie heeft ook nog een premium adventskalender voor honden. Deze kalender heet Trixie Premio en is gevuld met allerlei heerlijke hondensnacks met een hoog vleesgehalte.

Er zijn 24 deurtjes, waardoor je jouw hond iedere dag tot aan kerst een lekkernij kunt geven. Naast dat de snacks een hoog vleesgehalte hebben zijn er ook geen suikers aan toegevoegd, wat natuurlijk wel zo gezond is voor je hond. In de kalender kun je de volgende snacks verwachten:

 • Beef Sticks
 • Fish chicken sandwiches
 • Fish chicken rolls
 • Chicken coins
 • Chicken rice hearts
 • Chicken carrot bones
 • Duck Cubes
 • Beef Cubes

De Trixie Premio adventskalender is verkrijgbaar via diverse webwinkels zolang de voorraad strekt. Bekijk hieronder waar je het kunt halen voor de beste prijs.

AniForte adventskalender voor Honden

AniForte adventskalender voor Honden

AniForte is dit jaar ook gekomen met een honden adventskalender. Je kunt jouw hond dan ook 24 dagen lang een snack geven die geheel graanvrij en zonder kunstmatige toevoegingen zijn.

In deze kalender zitten lekkere hondensnacks in 5 verschillende smaken, namelijk: fruit & groenten, rund, paard, insecten en kip. Het is een super leuke kalender om aan jouw hond te geven of om weg te geven aan andere hondeneigenaren.

Mervela honden adventskalender (Tip!)

Mervela Adventskalender hond

De adventskalender van Mervela is het grootste pakket wat je kunt krijgen voor je hond met 24 lekkere hondensnacks in een ander design dan je wellicht gewend bent bij een kalender. Je krijgt bij de Mervela adventskalender namelijk 24 zakjes. Je opent dus geen deurtje of vakje, maar een goed gevuld zakje per dag.

Deze adventskalender is er in twee varianten. Je hebt een kalender voor grote hond en een kalender voor kleine en middelgrote honden. Je kunt jouw hond elke dag een hondensnack geven met smaken als vis, paard, rundvlees of lam. Er zitten ook kaaspops bij waar je hond geheid van gaat smullen.

Beeztees adventskalender hond – Woef

Beeztees adventskalender hond

Wanneer je de Beeztees honden adventskalender in huis haalt is het vanaf 1 december aftellen geblazen tot het kerst is. Iedere dag mag je samen met jouw trouwe viervoeter een luikje openen om je hond vervolgens het lekkers te geven.

Je kunt op de verpakking van deze adventskalender zelfs de naam van je hond schrijven om het extra persoonlijk te maken. In deze kalender zitten, zoals je waarschijnlijk al vermoed, 24 overheerlijke hondensnacks zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Bekijk hieronder bij welke webwinkel je deze kalender het goedkoopst kunt bemachtigen.

Schecker adventskalender voor honden

Schecker adventskalender voor honden

Schecker komt ook traditiegetrouw met een adventskalender voor honden, zo ook dit jaar. Iedere dag, 24 dagen lang, kun je samen met jouw hond een deurtje van deze kalender openen om je hond vervolgens iets lekkers te geven.

In deze kalender zitten heerlijke fruit en groenten hondensnacks. Er zijn 4 verschillende smaken: Maïs (geelbruin), spinazie (groen), rode biet (rood), vruchten (donkerbruin). Aan de genoemde kleur kun je herkennen wat voor snack jij jouw hond geeft.

Happy Dog – Adventskalender 2022 voor honden

Wanneer je op zoek bent naar een gezonde graanvrije adventskalender voor je hond, dan is de Happy Dog Adventskalender wellicht iets voor jou.

Je kunt voor honden kerst net zo leuk maken als voor jezelf. Achter 24 deurtjes tref je Happy dogs hondensnacks waar jouw hond dol op zal zijn. Alle snacks zijn 100% natuurlijk zonder toegevoegde suikers en graanvrij. Alles is geproduceerd in Duitsland en heeft moeten voldoen aan strenge kwaliteitscontroles.

Mocht je interesse hebben in de Happy Dog adventskalender om van jouw hond een blije hond te maken, dan kun je deze adventskalender vinden op Medpets.nl.

Rocco adventskalender hondensnacks

Rocco Adventskalender voor honden

Met de Rocco honden adventskalender vol met hondensnacks kun je van de decembermaand een waar feestje maken voor je hond. Je wil tenslotte je hond ook al verwennen voor de kerstperiode toch?

Met deze adventskalender kun je 24 dagen lang een vakje openen om jouw hond wat lekkers te geven. In de Rocco adventskalender zitten vleessnacks van hoogwaardige kwaliteit. Denk hierbij aan kippen en eendenborstfilet.

Deze kalender verkrijgbaar bij Zooplus en is alleen aan te schaffen zolang de voorraad strekt.

Cupid & Comet adventskalender hond

Cupid & comet adventskalender voor honden

Wanneer je jouw hond een leuke decembermaand wil geven, dan is de Cupid & Comet adventskalender voor honden 24 dagenlang een super lekkere traktatie voor jouw hond.

Alle hondensnacks zijn vrij van tarwe en gluten. De snacks zijn gemaakt van johannesbrood, waardoor de snacks op chocolade lijken, maar wel degelijk veilig te eten zijn door jouw hond. Vorig jaar was deze kalender zeer populair vanwege de chocolade-look die de snacks hebben. Wees er dus op tijd bij als je dit jouw hond zou willen geven.

Antos honden adventskalender

Antos honden adventskalender

Antos kun je van allerlei verschillende hondensnacks kennen. Zo heeft Antos zelfs hondenijs. Een merk dat zich richt op hondensnacks kan natuurlijk ook niet zonder leuke adventskalender voor honden.

Met de Antos adventskalender kun je jouw hond tot 25 december dagelijks een lekkere hondensnack geven door het vakje te openen. Er zitten in deze adventskalender verschillende snacks. Zo heb je runderhuid, soft treats en trainers. De snacks in deze kalender zijn in de smaken eend, kip, rund en vis.

Flamingo adventskalender voor de hond

Flamingo adventskalender voor de hond

Flamingo komt ook trouw ieder jaar met een adventskalender voor de hond. Bij deze kalender krijg je wederom 24 lekkere versnaperingen voor je hond, zodat je trouwe viervoeter lekkere tussendoortjes heeft in de decembermaand.

Het is een ideaal cadeau om te geven aan je eigen hond of aan andere hondeneigenaren. Wanneer je het vakje van een dag opent kun je lekkere munchy en rawhide botjes vinden die je aan jouw hond kunt geven om te snacken.

Lukullus Adventskalender met fijne Kauwbotten

Lukullus Adventskalender met fijne Kauwbotten

Lukullus heeft tegenwoordig ook een adventskalender waarmee je jouw hond een leuke adventsperiode kan geven. Deze kalender richt zich volledig op lekkere kauwsnacks. Je kunt dan ook 5 verschillende soorten verwachten.

Het voordeel van kauwsnacks is dat het goed is voor de verzorging van de het tandvlees en de tanden van je hond. Alle kauwbotten zijn vetarm, volledig natuurlijk en bevatten ook geen kleurstoffen of andere middelen. De kauwsnacks zijn er in de smaken kip, eend, zalm, lam en rund.

Alsa-nature Adventskalender (met speeltje)

Alsa nature adventskalender hond

Met de Alsa-nature Adventskalender kan je jouw hond iedere ochtend wakker maken met een heerlijke gezonde hondensnack dat verstopt zit achter een deurtje.

Op de laatste dag kun je wachten tot kerstavond om het extra feest te laten worden voor je hond. Naast een gebakken kerst-kauwstang zit er namelijk ook een leuk speeltje bij en een waardebon van €5,- van Alsa-nature voor de baas om nog meer lekkers te kopen. In één van de kalenders zit echter een waardebon van maar liefst €100 verstopt. Ben jij degene die deze waardebon vindt om je hond ook na de adventstijd goed te verwennen?

Boxiland adventskalender voor je trouwe viervoeter

Het Duitse Boxiland komt jaarlijks met allerlei verschillende adventskalenders en een honden adventskalender kan nooit ontbreken. Alle kalenders worden met de hand gevuld en verpakt door mensen met een handicap. De hondensnacks in de adventskalender zijn vrij van kleur, smaak en geurstoffen en andere chemische bewaarmiddelen, zodat de snacks gezond zijn voor jouw hond.

De adventskalender zelf ziet er visueel leuk uit, waardoor het niet uitmaakt waar je de kalender neerzet. Verder kan je dagelijks achter een deurtje een heerlijke hondensnack pakken om te geven aan je hond als beloning of als aanvulling van zijn normale voer. Hoe dan ook zal je hond ervan smullen. De adventskalender is wat duurder, maar de snacks zijn dan ook wat uitgebreider.

PetPäl Adventskalender voor Honden 2022

PetPäl Adventskalender voor Honden 2022

PetPäl heeft een adventskalender voor honden met 24 heerlijke hondensnacks voor je trouwe viervoeter. Achter ieder deurtje zitten minimaal 3 lekkere hondenkoekjes voor je viervoeter om je hond in de kerststemming te laten komen.

Alle snacks zijn gemaakt in Duitsland en zijn zonder granen, gluten, zout, suiker, smaakversterkers of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Waar de traktaties wel uit bestaan is voornamelijk gezonde groenten en lams-, kalkoen- en eendenvlees. Om het extra kerstsfeer te geven zijn alle traktaties gemaakt in leuke kerstvormpjes zoals onder andere een kerstboom en ster.

8in1 adventskalender voor de hond

8in1 Adventskalender voor hond

Op de kerstman hoeft je hond niet te wachten met deze 8in1 adventskalender voor de hond. Je hond kan met deze adventskalender 24 dagen genieten van iets heerlijk verrassende snack gemaakt van echt vlees dat lucht gedroogd is.

Deze kalender is geschikt voor jonge honden van 4 maanden en natuurlijk ook voor de oudere honden nog heerlijk. In de kalender tref je de volgende 6 verschillende snacks: beef bites, soft stars met kip, eenden bites, beef fillets, strips met geroosterd gevolgte en soft kip strips.

Adventskalender hond zelf vullen

Alle adventskalenders die speciaal gemaakt zijn voor honden zijn leuk, maar jij kent je eigen trouwe viervoeter het best. Het kan dan ook een leuk idee zijn om een adventskalender te nemen om zelf te vullen. Je kunt de kalender dan vullen met de allerlekkerste hondensnacks die jouw hond altijd met plezier oppeuzelt.

Om aan deze behoefte te voldoen zijn er speciale adventskalenders om zelf te vullen gemaakt. Hieronder heb ik een aantal kalenders om zelf te vullen voor je op een rijtje gezet. Het mooie is ook dat je deze kalenders ieder jaar weer kunt hergebruiken.

Wat is een honden adventskalender?

Wellicht ben je benieuwd wat een honden adventskalender precies is. Hopelijk hebben de adventskalenders je hierboven al wat duidelijkheid gegeven, maar ik wil het prima extra voor je uitleggen.

Een adventskalender kun je zien als een soort kalender waarmee je kunt aftellen tot het Kerstmis is op 25 december. De kalenders zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen en maten en hebben over het algemeen 24 deurtjes of luikjes. Dagelijks kun je vanaf 1 december een deurtje openen om er wat lekkers of iets anders uit te halen. Het werkt dus net iets anders dan een kerstbox voor honden die je als cadeau kunt geven.

Nu komt het verschil tussen ‘normale’ adventskalender en ‘honden’ adventskalenders. Bij een honden adventskalender is het lekkers achter het deurtje niet voor jou, maar voor je lieve trouwe hond! Zo kan hij samen met jou aftellen tot het Kerstmis is.

Mocht je je verder afvragen hoe de adventskalenders zijn ontstaan, dan kan ik je vertellen dat dit een traditie is die stamt uit de 19e eeuw. Het zorgt er op een leuke manier voor dat iedereen in huis kan toeleven naar Kerstmis. Deze traditie is in Nederland over komen waaien vanuit Duitsland en Oostenrijk waar de adventskalendertraditie van oudsher het meest aanwezig is. Je ziet dit ook terug aan de Duitse adventskalenders die er zijn voor honden. Die zijn allemaal vaak net wat uitgebreider dan de Nederlandse versies.

Koopgids: Tips bij het kopen van een honden adventskalender

Wil je een adventskalender voor jouw hond kopen? Het is super leuke manier om samen af te tellen naar Kerstmis en je hond eens 24 dagen extra goed te verwennen. Eventueel kun je het ook als kerstcadeau geven aan je hond tijdens kerst, dan is het eindpunt een totaal andere datum, maar je hond zal het net zo leuk vinden.

Voordat je een adventskalender voor je hond koopt is het altijd wel verstandig om op een aantal dingen te letten. Ik ga hieronder het volgende met je behandelen, zodat jij een goede keuze kunt maken:

 • Wat kost een honden adventskalender?
 • Wat zit er in de adventskalender?
 • Komt de adventskalender op tijd binnen?

Wat kost een honden adventskalender?

Je kunt jouw hond wel willen verwennen, maar de prijs van een kalender moet natuurlijk wel goed genoeg zijn met wat je ervoor terugkrijgt. Anders kun je net zo goed gewoon los iets lekkers kopen. Heb je net een puppy in huis? Dan zou ik ook eens naar een puppypakket kijken.

De prijzen van adventskalenders voor honden verschillen enorm. Dit komt natuurlijk ook de inhoud van een kalender. Over het algemeen zit de prijs van honden adventskalenders tussen de €8 en €60. Het grote verschil zit hem met name in de inhoud, hoewel sommige pakketten naar mijn mening ook gewoon te duur zijn geprijsd. Controleer daarom altijd wat je precies krijgt in de adventskalender, zodat je de kans verkleind dat het tegenvalt. Het moet tenslotte dagelijks een leuk feestje zijn voor je hond.

Wat zit er in de adventskalender?

Een honden adventskalender is voornamelijk gevuld met lekkere hondensnacks, hoewel heel soms ook een honden adventskalender met speeltjes voorbij komt. Los van dat je prijstechnisch kunt kijken naar wat er precies in de adventskalender zit, is het nog belangrijker om te kijken wat er precies in zit met je hond in gedachten.

Wanneer je bijvoorbeeld jouw hond graanvrije snacks wil geven of je hond ergens allergisch voor is, dan kun je maar beter vooraf goed de inhoud controleren of het voldoet aan de eisen die je aan andere hondensnacks ook stelt.

Komt de adventskalender op tijd binnen?

Dit punt spreekt eigenlijk voor zich. Controleer altijd of de adventskalender op tijd bezorgd kan worden. Oké, het is natuurlijk ook weer geen super ramp als het iets later binnenkomt, maar het leukste is om direct 1 december te kunnen starten.

Veelgestelde vragen over adventskalender hond

Wellicht heb je nog een aantal vragen over adventskalenders voor honden. Hieronder beantwoord ik daarom nog een aantal veelgestelde vragen voor je.

Vanaf wanneer zijn adventskalender voor honden verkrijgbaar?

De eerste adventskalenders voor honden van het jaar kun je vaak al in september ontdekken en kopen. Vanaf oktober komen de meeste daadwerkelijk beschikbaar en je kunt deze kopen tot en met december wanneer de adventstijd begint. Let dus scherp op de dierenwinkels bij jou in de buurt of zorg dat je deze website in de gaten houdt, want ik plaats hier alle honden adventskalenders op die ik tegenkom.

Waar kan je een adventskalender voor je hond kopen?

Bekende winkels als Pets Place, Intratuin en andere winkels hebben vaak wel een adventskalender liggen. Via webwinkels heb je echter veel meer keuze. Ik raad je daarom aan om niet voor de eerste kalender te gaan die je tegenkomt. Doe een beetje onderzoek zoals op deze pagina en bepaal welke adventskalender het beste bij jouw hond past. Zo heeft jouw hond er het meeste plezier aan.

Heeft Action honden adventskalenders?

Ja, ieder jaar komt Action ook met een honden adventskalender. De kans dat je misgrijpt is echter ook aanwezig, want de honden adventskalender van Action vliegen altijd de winkel uit. Bekijk dus snel een Action winkel bij jou in de buurt. Mocht je misgrijpen heb je nog wel kans dat je de Action honden adventskalender via Bol.com kunt bemachtigen.

Heeft Intratuin honden adventskalenders?

Ja, bij Intratuin kun je ook een adventskalender voor je hond scoren. Bij Intratuin hebben ze namelijk een adventskalender voor honden van Beeztees. Bekijk snel of de Intratuin winkel bij jou in de buurt die ook heeft. Mocht het uitverkocht zijn kun je de Beeztees honden adventskalender ook altijd nog online bemachtigen via webshops als Bol.com.

Heeft Pets Place adventskalenders voor honden?

Ja, bij Pets Place kun je de Trixie Premio adventskalenders voor je hond vinden. Dit is een leuke adventskalender met 24 hondensnacks. Bekijk de adventskalender op de website van Pets Place of ga langs bij een winkel bij jou in de buurt.