38x De beste kerstcadeaus voor honden in 2022

De decembermaand komt er alweer aan, dus de lijstjes met kerstcadeaus worden alweer gemaakt. Naast alle cadeaus voor je familie en menselijke vrienden, wil jouw hond natuurlijk ook graag een kerstcadeau. Jouw hond hoort tenslotte bij de familie en zorgt heel het jaar voor een hoop vreugde.

Het goede nieuws is dat er ontzettend veel kerstcadeaus voor honden zijn en dat er voor ieder budget wel iets te vinden. Je kunt gaan voor een heerlijke hondensnack, een leuk speeltje, een praktisch cadeau zoals bijvoorbeeld een riem omdat je extra vaak met je hond gaat wandelen en zo zijn er nog wel meer cadeaus te verzinnen.

Het maakt niet uit of je hond lief of stout is geweest dit jaar, de kerstman komt eraan en met dit artikel probeer ik je te helpen om een leuke lijst met kerstcadeaus voor je hond kunt maken.

Kerstcadeautjes voor honden: 38 leuke ideeën

Je kunt ontzettend veel verschillende kanten op tijdens het geven van een kerstcadeau aan je hond. Hieronder heb ik daarom meerdere ideeën voor je op een rij gezet, zodat je genoeg inspiratie krijgt.

Ga je voor een leuke adventskalender, hondenspeelgoed, hondensnacks of totaal iets anders? De keuze is reuze.

Hondensnacks

Er gaat niks boven een heerlijke snack. Dan heb ik het niet alleen over snacks voor onszelf, want je hond denkt hier precies hetzelfde over. Liefde gaat ook bij de hond door de maag. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om jouw hond een aantal lekkere hondensnacks cadeau te doen. Wanneer je er kerstsfeer aan mee wil geven zijn er ook speciale kerst hondensnacks of kerstboxen voor honden.

Leuk hondenspeelgoed

Is jouw hond gek op spelen, dan kan extra hondenspeelgoed nooit kwaad. Het maakt voor je hond niet uit of het wel of geen kerst is, zolang je viervoeter maar lekker mag ravotten. Hondenspeelgoed als kerstcadeau zal je hond echter ontzettend waarderen. Zo kun je denken aan ballen, flostouwen, knuffels, denkspelletjes en ga zo maar door.

Hondenbedden en manden

Een hond slaapt meer dan een mens. Het is dan ook niet gek dat honden een eigen plek in huis hebben en dat we die zo knus en fijn mogelijk willen maken voor onze trouwe viervoeter. We kunnen dan ook wel stellen dat een lekkere hondenbed of hondenmand een geweldig kerstcadeau voor je hond is.

Kerst hondenkleding

Met kerst is iedereen altijd netjes gekleed. Hoe leuk is het dan om ook je hond in een leuke kerstoutfit te zien? Er is voor honden van alles beschikbaar. Zo zijn er kerst bandana’s, truien, strikjes en mutsen die geheel in kerststijl zijn gemaakt.

Verzorging

Verzorgingsspullen zijn waarschijnlijk niet het leukste cadeau als het aan je hond ligt, maar het is wel erg belangrijk. Denk aan het borstelen van je hond, nagels knippen, tandverzorging en dat soort zaken. Wil je het niet aan de hond geven, dan kun je dit ook als kerstcadeau geven aan het baasje.

Leuke adventskalenders voor honden

Hoewel het al richting kerst gaat, is het nog steeds leuk om een adventskalender als kerstcadeau te geven aan je hond. Zo kan je hond de komende 24 dagen iedere dag genieten van een overheerlijke snack. Hieronder volgen een 5-tal adventskalenders die je cadeau kunt doen. Wil je meer adventskalenders ontdekken, bekijk dan het artikel Adventskalender hond.

Leuke boeken voor hondenliefhebbers

Wellicht denk je dat een boek niet direct een goed kerstcadeau is voor je hond, maar er zijn wel degelijk boeken die handig zijn door de informatie die jij eruit kunt halen. Je doet het dus eigenlijk een beetje cadeau aan jullie allebei en daar is natuurlijk ook helemaal niks mis mee.

Koopgids kerstcadeau hond: Hoe je de leukste cadeaus kunt vinden

Kerstcadeau hond

Het maakt niet uit of je een kerstcadeau koopt voor je eigen hond of voor een hond van een andere hondenliefhebber, er zijn altijd een aantal dingen die je mee kunt nemen in je overweging bij het uitkiezen van een kerstcadeautje voor een hond. Hieronder ga ik ze stuk voor stuk met je behandelen, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Wat is de persoonlijkheid van de hond?

Iedere hond is anders. Hoewel het dus een leuk idee kan lijken om een bal voor een hond te kopen, kan het zijn dat een hond geen zin heeft om achter een bal aan te rennen en liever heel de dag aan het chillen is. Het is daarom verstandig om te kijken naar de persoonlijkheid van jouw hond of die van iemand anders. Is het een echte kauwer, dan is een kauwbot een heel goed idee. Is het een slimme hond die graag met zijn brein bezig is, dan kan een denkspelletje voor honden een goed idee zijn.

Je snapt het idee denk ik wel. Bekijk waar de interesses liggen van je hond en baseer hier het kerstcadeau op, zodat het succes gegarandeerd is.

Budget

Je kunt jouw hond helemaal geweldig vinden, maar dit hoef je niet uit te drukken met de allerduurste cadeaus. Je hond heeft geen besef van geld en kan al blij worden van de allerkleinste dingen. Wij mensen zouden hier eigenlijk van moeten leren.

Ik kan je daarom aanraden om vooraf te bepalen hoeveel geld je wil uitgeven aan een kerstcadeau voor je hond en hier niet overheen te gaan. Zeker niet wanneer je even niet zoveel hebt om uit te geven. Je hond is net zo blij met een lekkere snack als met een nieuw hondenbed.

Komt het cadeau op tijd?

Tegenwoordig bestellen we graag online, zo ook kerstcadeautjes voor een hond. Het is ook veel makkelijker om het perfecte cadeau online te vinden dan tientallen winkels af te struinen naar het juiste cadeau. Wat je echter altijd in de gaten moet houden is hoe het met de levertijd zit.

Zeker rondom de feestdagen is het super druk voor pakketbezorgers, waardoor niet alles op tijd geleverd kan worden. Het beste is dus altijd om ruim op tijd een bestelling te plaatsen. Is het al kort dag, dan zou ik een cadeau uitkiezen die de volgende dag geleverd hoort te worden in plaats van bijvoorbeeld binnen 3-4 werkdagen. Het is altijd verstandig om het risico te beperken, want een te laat kerstcadeau is en blijft toch een beetje jammer.

Veiligheid

Veiligheid gaat voor alles en zo is dat ook bij een kerstcadeau voor jouw hond. Neem altijd even de tijd om te controleren of het cadeau dat je voor ogen hebt volledig veilig is voor jouw hond. Wanneer je bijvoorbeeld voor een lekkere hondensnack gaat, dan is het belangrijk om rekening te houden met voedselallergieën of gevoeligheden mocht jouw hond hier last van hebben.

Bij halsbanden en kledingstukken, bijvoorbeeld een kersttrui voor honden, is het ook altijd belangrijk om te controleren of het veilig is en of het jouw hond goed past. Heb je een hond die speeltjes binnen een aantal minuten alweer gesloopt heeft, dan is het ook verstandig om op zoek te gaan naar een zo’n sterk mogelijk speeltje.

Heeft het kerstcadeau ook kerstsfeer?

Kerstcadeautjes voor de hond

Dit is niet een noodzakelijk onderdeel tijdens het uitkiezen van een honden kerstcadeau, maar aangezien het kerst is kan het leuk zijn om met het cadeau kerstsfeer in huis te brengen. Zo kan het een leuk idee zijn om een kerstmuts voor je hond te nemen of wat dacht je van een honden kerststrik?

Nu hoeft het niet direct qua kleding te zijn. Er zijn ook verschillende hondensnacks te vinden in kerstvormpjes, waardoor het tijdens kerst extra leuk is om te geven.