Kerstmuts hond: 10x de leukste mutsen 2022

Het is natuurlijk super schattig om jouw hond met kerst een kerstmuts op te doen of om samen een kerstfoto te maken waar jouw hond ook een kerstmuts op heeft.

Tijdens de decembermaand, wat toch een speciale tijd van het jaar is, is het heel fijn om leuke momenten met familie, vrienden en je hond te delen en leuke herinneringen te maken. Een kerst zonder kerstmuts kan eigenlijk niet.

Laten we daarom ervoor zorgen dat we dit jaar niet voorbij laten gaan zonder een stijlvolle kerstmuts voor je hond. Het zal je hond ontzettend goed staan en de foto’s worden alleen maar leuker.

In dit artikel heb ik meerdere kerstmutsen voor honden op een rij gezet, zodat jij de leukste voor jouw hond kunt uitkiezen.

Top 10 leukste kerstmutsen voor honden

Hoewel je niet direct zou denken dat er veel variatie in kerstmutsen is behalve de grootte, kan ik je vertellen dat er wel degelijk verschillende leuke varianten zijn. Ik heb daarom een lijst met 10 leuke kerstmutsen voor honden voor je gemaakt.

In deze lijst hieronder wordt alles gesorteerd op prijs. De goedkoopste kerstmuts staat bovenaan en de duurste kerstmuts staat onderaan. Mocht je een honden kerstmuts tegenkomen die je super leuk lijkt, dan kun je op de knop “Bekijk product” klikken voor meer informatie.

Waarom een honden kerstmuts?

Hond met kerstmuts

Het is natuurlijk volledig je eigen keuze of je jouw hond met een kerstmuts wil zien tijdens de feestdagen. Net als dat je ook een adventskalender voor je hond in huis kan halen. Sommige mensen vinden het helemaal fijn om de hond volledig bij kerst te betrekken omdat een hond ook gewoon echt een deel is van de familie. Wanneer iedereen er goed gekleed uitziet, dan kan je hond natuurlijk niet achterblijven. Een kerstmuts is dan een leuk idee om op het hoofd van je hond te doen tijdens de kerstdagen.

Maak jij je eigen kerstkaarten? Een hond met een kerstmuts op maakt een heel mooi plaatje. Eventueel kun je ook nog een kerststrik voor honden erbij nemen of een kerst bandana om het helemaal af te maken.

Zit er verschil tussen een honden kerstmuts en een normale kerstmuts?

Verschil tussen kerstmutsen

Ja, er zit wel degelijk verschil tussen een kerstmuts voor honden en een normale kerstmuts voor mensen. Bij ons zal een normale kerstmuts netjes op ons hoofd blijven zitten en we doen natuurlijk geen super gekke dingen met ons hoofd. Een hond daarentegen is super bewegelijk. Een normale kerstmuts valt daarom zo van het hoofd van jouw hond af. Daarnaast is een kerstmuts voor mensen vaak ook gewoonweg te groot voor je hond, afhankelijk van hoe groot je hond is natuurlijk.

Wanneer je een kerstmuts wil kopen die goed op het hoofd van je hond blijft zitten kom je bij speciale honden kerstmutsen uit. Hier zit vaak een speciale band omheen of een elastisch touwtje, zodat de muts goed op het hoofd van je hond blijft zitten.

Onze top 5 kerstmutsen voor honden

Ik heb een top 5 voor je gemaakt van kerstmutsen die wij leuk vinden. Natuurlijk is en blijft het altijd een kwestie van smaak als het om kerstmutsen gaat. Voor welk design wil je gaan? Wil je voor een klassieke kerstmuts of wil je juist iets heel anders zoals een kerstmuts in combinatie met een rendiergewei.

PRETYZOOM kerstmuts hond met rendiergewei

PRETYZOOM kerstmuts hond met rendiergewei

Bovenaan onze lijst staat de ‘PRETYZOOM kerstmuts hond met rendiergewei’. De reden is omdat dit er niet direct uitziet als een standaard kerstmuts is en van unieke mutsen houden wij wel.

Het is een leuke hoofdband voor je hond die je hond kan dragen tijdens de kerstdagen of wanneer je leuke kerstfoto’s wil maken van jouw hond.

Deze kerstmuts is gemaakt van zacht materiaal wat niet snel zal vervormen en aangenaam aanvoelt voor je hond.

€9,95
2 nieuw vanaf €9,95
Laatste prijsupdate: 20 mei 2023 08:25
Amazon.nl

FG Kerstmuts hond

FG kerstmuts hond

De FG kerstmuts voor honden is voor de kleine hond. De lengte van de muts bedraagt 20 centimeter en de breedte is 13,5 centimeter.

Het is een leuke mini kerstmuts die met behulp van een elastisch bandje op het hoofd van je hond gezet kan worden.

Luter kerstmuts voor honden (2 stuks)

LUTER kerstmuts voor honden

De honden kerstmuts van Luter krijg je in 2 maten. Je krijgt het in de maat L (32 x 15 cm) en de maat S (23 x 10 cm). Deze mutsen zijn geschikt voor middelgrote en grote honden met een hoofdomtrek van 35 tot ongeveer 70 centimeter.

Het is een leuk klassiek ontwerp dat gemaakt is van polyester en gevuld is met katoen.

Om de kerstmuts op te doen bij je hond maak je gebruik van de verstelbare elastische band, waardoor het vrij eenvoudig aan en uit te trekken is.

€16,66
Laatste prijsupdate: 20 mei 2023 08:25
Amazon.nl

BESTOYARD Kerstmuts voor hond

BESTOYARD Kerstmuts voor hond

Deze pluche kerstmuts is zacht en aangenaam om te dragen voor je hond. Het is geschikt voor kleine honden (en katten).

De muts heeft een afmeting van 19 x 14 x 2 centimeter en bevat een elastische banden om ervoor te zorgen dat de muts op het hoofd van je hond blijft zitten.

€8,68
2 nieuw vanaf €8,68
Laatste prijsupdate: 20 mei 2023 08:25
Amazon.nl

Pets Collection kerstmutsen voor honden (2 stuks)

Pets collection kerstmutsen voor honden

Wil je een totaal andere kerstmuts, dan kun je ook deze grappige kerstmutsen van Pets Collection nemen voor je hond. Je krijgt er inderdaad twee.

Je krijgt een muts met de kerstman erop en een muts met een elfje erop afgebeeld. Het hoofdomtrek voor deze mutsen is 30 centimeter.

Koopgids: Tips bij het kiezen van een kerstmuts voor je hond

Kerstmuts voor hond

Een kerstmuts is een leuk cadeau, je kunt het dan ook als kerstcadeau aan je hond geven, zodat je hond er helemaal bij hoort tijdens de kerstdagen. Wanneer je een kerstmuts voor je trouwe viervoeter uitkiest, dan zijn er wel een aantal dingen waar je op kunt letten. Wij raden je aan om op de volgende punten te letten:

  • Het design van de kerstmuts is natuurlijk erg belangrijk. Is het wat je voor ogen hebt? Er zijn hele unieke kerstmutsen te vinden en ook de standaard variant is volop aanwezig. De keuze is geheel aan jou.
  • Past de muts? Je hebt niks aan een kerstmuts die niet op het hoofd van je hond past. Er zijn hele kleine mutsen en grote mutsen. Probeer altijd na te gaan wat de maat is van de muts die je in huis wil halen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Hoe is de kwaliteit? Afhankelijk waar je de kerstmuts voor wil gebruiken kan de kwaliteit van de muts ook van belang zijn. Koop je een muts enkel voor de foto, dan zal design het belangrijkste punt zijn. Koop je een muts die je jaarlijks wil gaan gebruiken, dan ga je ook voor kwaliteit.
  • Hoeveel kost de muts? Uiteraard telt de prijs ook mee. Bekijk voor jezelf hoeveel geld je maximaal wil besteden aan een kerstmuts voor je hond. Gelukkig zit er niet veel verschil tussen de goedkope en duurdere mutsen, maar het is toch altijd iets om rekening mee te houden. Mocht je een complete outfit willen inclusief een kersttrui voor je hond, dan moet je rekening houden met de totaalprijs die je kwijt bent.

Veelgestelde vragen over honden kerstmutsen

Puppy met kerstmuts op
Bestaan er kerstmutsen voor honden?

Ja, er zoals je op deze pagina kunt zien bestaan er speciale kerstmutsen die je op het hoofd van je hond kunt doen en die ook nog eens goed blijft zitten.

Kan mijn hond een mensen kerstmuts op?

Deze vraag wordt vaak gesteld door mensen met een grote hond, omdat hier niet heel makkelijk mutsen voor te vinden. Natuurlijk kan je hond ook een mensen kerstmuts op. Het enige probleem wat je wel zal ondervinden is dat het niet op het hoofd van je hond blijft zitten, want je hond is natuurlijk wel heel bewegelijk. Wanneer je alleen een foto maakt zal dit echter niet zo’n groot probleem voor je zijn, terwijl als je jouw hond met een kerstmuts wil zien tijdens de feestdagen dit wel een probleem zal zijn.

Waar kan ik een kerstmuts voor mijn hond kopen?

Kerstmutsen voor honden kom je bijna nooit tegen in dierenspeciaalzaken, maar wellicht heb jij geluk en heeft een dierenspeciaalzaak bij jou in de buurt wel speciale mutsen voor honden. Online zijn kerstmutsen altijd wel te vinden, bekijk daarom zeker webwinkels met dierenspullen. Op deze pagina heb je hopelijk al de juiste kerstmuts voor jouw hond gevonden.