23x de leukste kersttrui hond van 2023

Een kersttrui voor je hond is natuurlijk super leuk tijdens en rondom de kerstdagen. Honden kersttruien houden je hond daarnaast een stukje warmer, brengen iedereen in de juiste kerstsfeer en het ziet er daarnaast ook nog eens super leuk uit.

Wanneer je denkt dat je een schattige hond hebt, wacht dan maar eens als je jouw hond in een kersttrui ziet rondlopen. Dat is extra schattig. Wanneer het buiten erg koud is kun je een honden kersttrui ook als jasje gebruiken, zodat je hond goed warm blijft.

In dit artikel heb ik diverse leuke en foute kersttruien voor honden voor je op een rijtje gezet.

Top 23 leukste en foutste kersttrui hond 2023

Er zijn ontzettend veel verschillende kersttruien voor honden te vinden. Ik heb daarom een lijst met 23 leuke en foute honden kersttruien voor je gemaakt.

In deze lijst wordt alles gesorteerd op prijs. De goedkoopste kersttrui staat bovenaan en de duurste kersttrui staat onderaan. De prijs wil overigens zeker niet altijd iets zeggen, want de prijs kan verschillen afhankelijk van de gekozen maat. Controleer dus altijd de daadwerkelijke prijs die je kwijt bent voor jouw hond op de website.

Mocht je een kersttrui voor je hond tegenkomen die je super leuk lijkt, dan kun je altijd op de knop “Bekijk product” klikken voor meer informatie.

€4,99
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€7,89
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€8,10
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€9,99
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€10,17
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€11,70
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€12,98
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€13,72
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€13,90
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€15,99
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€17,48
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€18,99
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl
€19,05
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl

Koopgids: Tips bij het kopen van kersttruien voor honden

Wil je een honden kersttrui kopen als kerstcadeau voor je hond of gewoon omdat het kan? Het is super leuk om je hond kerstkleding aan te doen in de decembermaand. Het zit niet alleen lekker warm voor je hond op koude dagen, het brengt jou ook de nodige extra kerstvreugde om je trouwe viervoeter hierin rond te zien lopen.

Hieronder zal ik je een aantal tips geven waar je allemaal op kunt letten bij het kopen van een kersttrui voor je hond, zodat jij en je viervoeter tevreden zijn. Het volgende zal ik met je behandelen:

  • Kersttrui hond: Wat kost een kersttrui?
  • Van welk materiaal is de honden kersttrui gemaakt?
  • Welke maat honden kersttrui heb ik nodig?
  • Kan de kersttrui makkelijk aangetrokken worden?
  • Kun je de honden kersttrui wassen?

Kersttrui hond: Wat kost een kersttrui?

De prijs is bij alles belangrijk, zo ook bij het kopen van een honden kersttrui. We willen tenslotte niet teveel betalen en wel kwaliteit krijgen voor ons geld. Hier is dan ook helemaal niks mee.

De prijs van alle kersttruien voor honden liggen niet ver uit elkaar. Zo kun je de goedkoopste vinden voor rond de €9 en de duurste rond de €25. De prijs zit hem niet alleen in de soort kersttrui, maar ook in de maat die je nodig hebt voor jouw hond.

Van welk materiaal is de honden kersttrui gemaakt?

Het is niet altijd vooraf uit te zoeken, omdat niet overal op internet staat beschreven van welk materiaal een trui gemaakt is. Er kan echter veel verschil tussen zitten. Zo zijn er honden kersttruien gemaakt van wol, wat natuurlijk heerlijk warm en knus is voor je hond. Het kan echter ook zijn dat jouw hond jeuk krijgt van wol en dan is het natuurlijk minder fijn.

Naast wol zijn er ook kersttruien van polyester, acryl en katoen. Bepaal voor jezelf van welk materiaal je de kersttrui van je hond wil hebben of welk materiaal je juist niet zou willen.

Welke maat honden kersttrui heb ik nodig?

De maat is een ontzettend belangrijk om rekening mee te houden, want je wil natuurlijk net als bij je eigen kleding dat de kersttrui wel lekker zit bij je hond. Truien die niet lekker zitten zijn erg comfortabel en soms wel gevaarlijk voor je hond.

Het is daarom altijd aan te raden om je hond goed op te meten, zodat je de juiste maat kunt selecteren. Om je hond op te meten voor een trui heb je de nekomtrek, borstomvang en de ruglengte van je hond nodig. De nekomtrek kun je opmeten door een meetlint om het breedste gedeelte van de nek van je hond te doen met 2 vingers er tussen (voor ruimte die de trui nodig heeft om niet te strak te zitten). De borstomvang kun je opmeten door een meetlint achter de voorpoten rondom de borst van je hond te houden. De ruglengte meet je vanaf het einde van de nek tot het begin van de staart.

Wanneer je eenmaal jouw hond hebt opgemeten kun je de maat van de kersttrui hond bepalen. Het zal niet bij alle kersttruien dezelfde maat zijn, dus als je bij de een een S hebt, kan het zijn dat je hond bij een andere kersttrui een M nodig heeft. Probeer dit dus scherp in de gaten te houden, zodat je niet de verkeerde maat koopt.

Kan de kersttrui makkelijk aangetrokken worden?

Naast dat een kersttrui comfortabel moet zitten voor je hond, is het ook de bedoeling dat je de kersttrui makkelijk aan kan trekken. Wanneer je te lang bezig om de kersttrui aan te trekken bij je hond, dan zal je hond gaan protesteren en wordt het alleen maar moeilijker en minder leuk. Kijk dus ook altijd bij een kersttrui of het makkelijk aan te doen is.

Kun je de honden kersttrui wassen?

Met de hand kleding wassen is verschrikkelijk. Dit is bij hondenkleding niet anders. Honden worden vaak snel vies, waardoor je de kersttrui met enige regelmaat zal moeten wassen om het schoon te houden.

Ik kan je daarom alleen maar aanraden om te controleren of de honden kersttrui in de wasmachine kan, zodat jij hier niet teveel werk aan hebt.

Onze top 5 kersttruien voor honden

Nu je weet waar je op kunt letten en de ’top 23 leukste en foutste kersttrui hond’ hebt bekeken, ben je vast benieuwd van welke kersttruien voor honden wij fan zijn en of wij hier meer informatie over kunnen geven. Om je hond helemaal in kerstsfeer te brengen is een honden kerstmuts ook nog een idee om het bijvoorbeeld helemaal af te maken voor de foto.

Hieronder beschrijf ik een 5-tal kersttruien voor je hond.

Blueberry kersttrui hond en baasje (Tip!)

Blueberry kersttrui hond

De Blueberry kersttrui voor je hond is verreweg het populairst op Amazon met maar liefst meer dan 4700 reviews. Het is dan ook een erg leuke trui met een Tango Red en Navy Blue kleurencombinatie.

Het leuke aan deze kersttrui is dat de trui beschikbaar is voor zowel hond als baasje! Je kunt dus samen met je hond een leuk kerstoutfit aan doen tijdens de kerstperiode.

De kersttrui is in diverse maten voor zowel hond als baas verkrijgbaar. Bekijk het product snel op Amazon en maak er een geweldige kerst van in matchende outfits.

€19,05
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl

Adori Kersttrui Deer Blauw voor honden

Adori Kersttrui Deer Blauw voor honden

Adori heeft meerdere kersttruien voor honden. De kersttrui Deer Blauw waarop een rendier in de sneeuw met een sjaal wordt afgebeeld is er één van. Wanneer jouw hond deze trui aan heeft is het op en top kerstplezier voor iedereen.

Heeft je hond het snel koud? Dan is deze trui helemaal ideaal voor je hond om te dragen omdat deze trui je viervoeter goed warm zal houden.

Deze kersttrui is in 2 maten verkrijgbaar. Let er altijd goed op of je hond de trui lekker of vervelend vindt zitten. Wanneer je hond de trui niet lekker vindt zitten kunnen we je alleen maar aanraden om de trui weer uit te doen.

Jodsen Hondentrui voor kerst

Jodsen Hondentrui voor kerst

De Jodsen hondentrui voor kerst ziet er erg leuk en feestelijk uit en is verkrijgbaar in de kleuren rood en groen. Deze kersttrui is gemaakt van acrylstof dat zacht, comfortabel en lekker warm is voor je hond.

Deze kersttrui is licht elastisch, waardoor de trui makkelijk aan en uit te trekken is bij je hond. Een worsteling hoeft het dus zeker niet te worden. Verder kun je de trui met koud water wassen met de wasmachine of met de hand.

De Jodsen hondentrui voor kerst in verder verkrijgbaar in 3 verschillende maten. Meet je hond altijd van te voren op zodat je de juiste maat kiest.

€4,99
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl

Dogs&Co kersttrui voor honden

Dogs&Co hondentrui voor kerst

De kersttrui voor honden van Dogs&Co is een hele leuke trui voor je hond om te dragen tijdens de decembermaand. De kersttrui is gebreid, zacht en comfortabel. Wat ook zeer prettig is, is dat de trui in de wasmachine kan.

Deze honden kersttrui is in de kleur groen/rood en er staat op Merry Christmas op de rug. De trui heeft verder geen knopen of ritsen of iets dergelijks en kun je eenvoudig aan- en uittrekken bij je hond. Deze kersttrui is in 5 verschillende maten verkrijgbaar, waardoor het voor veel honden geschikt is.

DELIFUR honden kersttrui (sneeuwman)

De DELIFUR honden kersttrui heeft een schattige sneeuwman op de achterkant en zit lekker warm voor je hond. Deze kersttrui is gemaakt van acrylweefsel wat erg zacht is voor je hond en zeer comfortabel zit.

Ik moet helaas toch een nadeel noemen. Niet voor je hond, maar wel voor jou. Er wordt aangeraden om deze kersttrui bij een watertemperatuur onder de 20 graden met de hand te wassen om vervorming en krimp te voorkomen.

Deze kersttrui is verkrijgbaar in 6 verschillende maten, waardoor er voor veel honden wel de juiste maat te vinden is.

€17,48
Laatste prijsupdate: 29 september 2023 16:05
Amazon.nl

Kerst accessoires hond

Naast een kersttrui zijn er nog allerlei andere kerst accessoires voor honden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kerststrik voor honden, rendier oren, bandana’s en dat soort leuke kerst dingen. Nu je trouwens toch met de decembermaand bezig bent, wellicht wil je jouw hond ook een leuke honden adventskalender cadeau doen.

Hieronder heb ik daarom ook nog een leuk overzicht voor je van diverse kerst accessoires.

Veelgestelde vragen over honden kersttruien

Wat is de beste kersttrui voor honden?

De beste honden kersttrui is per hond wisselend. Het gaat er bij jou om dat het er leuk uitziet, maar voor je hond zijn andere dingen belangrijk. Zo moet je erop letten dat je de juiste maat hebt, het comfortabel voor je hond zit, het makkelijk aan- en uit te trekken is en warm genoeg is op een koude winterse dag. De beste kersttrui voor honden is dus simpel gezegd fashionable en functioneel.

Vinden honden kersttruien leuk?

Honden kunnen kersttruien fijn vinden om aan te hebben, maar het is ontzettend belangrijk dat je de juiste maat hebt en dat het comfortabel zit voor je hond. Laat je hond langzaam kennismaken met het dragen van hondenkleding en beloon je hond. Tijdens het dragen van een hondentrui moet je ook altijd op je hond blijven letten. Wanneer het erop lijkt dat je hond de trui zat is, respecteer dit dan en doe de trui weer uit. Het blijft tenslotte het belangrijkst dat je hond het prettig vindt.

is een kersttrui voor honden veilig?

Ja, kersttruien voor honden zijn veilig, maar er is een maar. Voor de veiligheid is het wel belangrijk dat de kersttrui goed past en dat het van hoogwaardig materiaal is gemaakt. Hoe dan ook is het altijd belangrijk om toezicht te houden op je hond als je hond een trui draagt.

Waar kan ik een kersttrui voor mijn hond kopen?

Het is mogelijk om kersttruien voor honden te kopen in dierenspeciaalzaken en webshops. In dit artikel laat ik je al zien waar 23 leuke verschillende kersttruien te verkrijgen zijn.