10x het leukste kerstmanpak voor je hond 2023

Een kerstmanpak voor je hond tijdens kerst is moeilijk te weerstaan, omdat het super schattig is. Zo kun je een kerstmanpak perfect gebruiken voor het maken van een kerstfoto of om je hond aan te doen tijdens de kerstdagen.

Er zijn allerlei verschillende honden kerstpakjes, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel focussen we daarom enkel op honden kerstman kostuums.

Wat je ook kiest, het is belangrijk dat je ook rekening met je hond houdt. Zorg daarom altijd dat een kerstmanpak goed past. Te straks is voor je hond niet fijn en te los is ook gevaarlijk omdat het makkelijker ergens achter kan blijven haken.

Hieronder zal ik je meer informatie geven over de verschillende kerstmanpakjes voor honden.

Top 10 kerstmanpak hond 2023

Hieronder kun je een lijst met 10 kerstmanpakken voor honden bekijken. De lijst is gesorteerd op prijs. Je ziet bovenaan de lijst de goedkoopste kerstmanpak en onderaan tref je de duurste kostuums.

Vergis je echter niet en kijk niet enkel naar de prijs. Zo is bij sommige pakken de prijs ook afhankelijk van de grootte die je voor je hond nodig hebt.

Mocht je meer informatie over een honden kerstmanpak uit deze lijst willen hebben, dan kun je op de knop “Bekijk product” klikken.

Wat is een kerstmanpak voor honden?

Hopelijk heeft de lijst hierboven je al een goed idee gegeven wat je van een kerstmanpak voor honden kunt verwachten. Er zit best nog wel variatie in hoe je het zelf wil hebben. Zo kun je voor een honden kersttrui gaan, kerstjas of een kerstoutfit met een kerstman erop.

De keuze is geheel aan jou wat jij ziet als de ultieme kerstmanpak voor jouw hond. Er is geen goed of fout, zolang het maar comfortabel is voor je hond. Je kunt dan ook de leukste kerstfoto’s maken voor een kerstkaart of je hond er extra feestelijk laten uitzien tijdens een kerstdiner.

Mocht je een alternatief zoeken, dan kun je ook een honden kerststrik overwegen of enkel en alleen een speciale honden kerstmuts.

Onze top 5 kerstmanpakken voor honden

Hierboven staat al een hele mooi lijst waar je ongetwijfeld zelf al langzaam een keuze hebt gemaakt welke kerstmanpak het leukst bij jouw hond zal staan.

Ik kan mij echter ook heel goed voorstellen dat je net wat meer informatie zou willen hebben over de verschillende pakken. Hieronder zal ik daarom meer vertellen over wat ons betreft de top 5 kerstmanpakken voor honden.

Dogs collection kerstjas hond

Dogs collection kerstjas hond

Dogs collection heeft een leuke en handige kerstjas voor honden. Wanneer je deze kerstkostuum wil hebben voor tijdens de decembermaand of een fotoshoot, dan heb je een handige jas in huis die je eenvoudig met klittenband (bij de buik) kunt bevestigen.

De afmetingen van deze kerstjas zijn: Nekomtrek 25-29 cm, ruglengte 22 cm
en buikomtrek: 27-33 cm. Daarnaast is deze kerstmanjas gemaakt van polyester.

Idepet kerstman kostuum voor honden

Idepet kerstman kostuum voor honden

Idepet heeft een kerstman kostuum speciaal voor honden. Je krijgt een grappig kerstman kostuum inclusief kerstmuts. Beide items zijn gemaakt van polyester en fleece.

Wat ook super fijn is aan dit kerstmanpak, is dat het maar liefst in 9 verschillende maten verkrijgbaar is. Het is hierdoor geschikt voor kleine tot en met grote honden. Verder kan je het kostuum gewoon met de wasmachine wassen, wat natuurlijk wel zo prettig is.

€10,17
Laatste prijsupdate: 20 juli 2024 08:52
Amazon.nl

Idepet kerstoutfit hond

Idepet kerstoutfit hond

Wil je de kerstman door huis zien vliegen met je hond als ‘rendier’? Dan is deze Idepet kerstoutfit de juiste keuze voor jouw hond. Het is gemaakt van microvezel wat erg zacht is.

Mocht de kerstoutfit van je hond vies worden, dan kan het helaas niet de wasmachine in. Wel kun je het met de hand wassen met warm water en milde zeep.

€28,76
Laatste prijsupdate: 20 juli 2024 08:52
Amazon.nl

Plenty Gifts kerstmanpak voor honden

Plenty Gifts kerstmanpak voor honden

Plenty gifts heeft een leuk kerstmanpak voor honden gemaakt van polyester. Het is in verschillende maten verkrijgbaar. Zo heeft maat L een ruglengte van 36 centimeter en is het 21 centimeter breed.

Hoe dan ook zal je met deze kerstmanpak je hond helemaal in de kerstsfeer brengen. Helaas kun je dit pak alleen met de hand wassen.

Trixie kerstmannenpak voor honden

Ben je op zoek naar een leuke kerstmannenpak van een bekend merk, dan is de Trixie kerstmanpak voor honden iets voor jou en je hond. Het kerstmanpak bestaat uit een leuke jas van fleece en bevat ook een capuchon met pluche rand in bontlook.

Op de jas is ook nog een riem afgedrukt op de rug, maar de jas sluit je met handige klittenbandsluiting, zodat het goed om jouw hond blijft zitten.

Koopgids: Tips bij het kopen van een kerstmanpak voor honden

Wil je een kerstmanpak voor je hond kopen? Het is een leuke outfit voor je hond tijdens kerstdagen of om foto’s van te maken voor op je kerstkaart. Ik snap goed dat je niet direct alles weet over dit soort kerstpakjes voor honden en dat wat meer informatie over waar je op kunt letten wel zo handig is.

Hieronder zal ik daarom meerdere punten met je behandelen om je op weg te helpen met de beste kerstmanpak voor jouw hond.

Wat kost een kerstmanpak voor honden?

Voordat je een kerstmanpak voor je hond koopt is het fijn om te weten hoeveel dit ongeveer zal gaan kosten. De prijs van de meeste pakken ligt tussen de €10,- en €30,-.

Ik kan je alleen maar aanraden om vooraf te bepalen hoeveel je er ongeveer aan uit wil geven.

Zorg ervoor dat een kerstmanpak goed zit bij je hond

Waarschijnlijk weet je precies hoe het voelt als een shirt te straks zit. Dit moet je ook niet voor je hond willen als je een kerstmanpak uitzoekt. Meet daarom altijd vooraf je hond op om er zeker van te zijn dat je hond het pak past.

Over het algemeen is het verstandig om de ruglengte en nekomtrek op te meten met een meetlint. Je kunt dan aan de hand van deze afmetingen een kerst outfit uitzoeken, want op een bepaalde maat hoef je dit niet doen. Een M bij het ene merk kan tenslotte een totaal andere grootte hebben dan een M bij een ander merk.

Kan het kerstmanpak gewassen worden?

Honden maken snel iets vies, dit zal bij een kerstmanpak niet anders zijn. Het kan enorm verschillen hoe je het pak schoon kan maken. Zo zijn er diverse pakken die gewoon in de wasmachine gedaan mogen worden, maar er zijn ook genoeg pakken die enkel met de hand gewassen moeten worden.

Bepaal daarom goed vooraf waarvoor je het precies wil gebruiken. Is het slechts voor een foto, dan maakt het niet uit dat het pak enkel met de hand gewassen kan worden. Wil je echter dat jouw hond er regelmatig in rond loopt tijdens kerst, dan is een kerstmanpak die in de wasmachine gedaan kan worden een stukje prettiger.

Geef je hond ook een leuk kerstcadeau

Nu je toch vol in de kerstsfeer zit. Een kerstcadeau voor je hond mag natuurlijk niet ontbreken. Wat hierbij altijd belangrijk is, is dat je weet wat jouw viervoeter leuk vindt. Hierop kun je de keuze baseren voor het perfecte kerstcadeau. Speelt jouw hond nonstop met tennisballen, dan zou je een speciale hondenbal kunnen kopen. Wil jouw hond liever heel de dag kluiven, dan zijn kauwbotten uitstekend geschikt. Je snapt het idee wel.

Mocht je echt niks weten, dan kun je ook altijd een kerstbox voor honden kopen. Een andere ontzettend populaire optie in de decembermaand is natuurlijk een honden adventskalender. Deze kalenders zitten vaak vol met allerlei lekkernijen en hoewel je hierbij hoort af te tellen tot kerst, kun je natuurlijk ook gewoon vanaf kerst starten en je hond daarna iedere dag iets lekkers geven. Het maakt tenslotte voor je hond niet uit, je viervoeter zal het alleen maar waarderen.

Veelgestelde vragen over een kerstmanpak voor honden

Is een kerstmanpak voor honden veilig om te laten dragen?

Ja, over het algemeen is het geen enkel probleem om je hond een kerstmanpak te laten dragen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat het pak goed past, zodat het niet te strak zit. Let ook op kleine onderdelen die je hond eventueel kan inslikken en houdt altijd toezicht op je hond als je hond kleding draagt, zodat je zeker weet dat jouw hond zich comfortabel voelt. Oogt je hond ongelukkig? Het is dan het verstandig om het pakje uit te doen.

Waar kan ik een kerstmanpak voor mijn hond kopen?

In dit artikel heb ik je al diverse pakken laten zien en waar je het kunt kopen. Meestal is dit via grote webshops als Bol.com, Amazon en dierenspeciaalzaken.

Kan mijn hond normaal bewegen en plassen met een kerstmanpak aan?

Het is altijd belangrijk dat je hond goed en normaal kan bewegen in een kerstmanpak, want anders heb je de verkeerde maat te pakken of is het niet hondvriendelijk genoeg gemaakt. De meeste kerstmanpakken zijn daarnaast ook ontworpen met een opening om te plassen, zodat het pak niet iedere keer uitgedaan hoeft te worden.

Hoe maak ik een honden kerstmanpak schoon als het vies is geworden?

Dit is afhankelijk van het kerstmanpak dat je in huis hebt gehaald. Wij raden je altijd aan om de wasinstructies te volgen die in het label van het pak staan. In de meeste gevallen kun je het met koud water wassen.