10x de leukste kerst bandana hond 2022

Tijdens en rondom de kerstdagen is het super leuk om jouw hond ook een beetje kerstsfeer te geven met een kerst bandana.

Het kan lastig zijn om om je hond er feestelijk uit te laten zien. Zo komt het regelmatig voor dat een hond al wegloopt zodra de kersttrui gespot is die aangetrokken moet worden.

Met een kerst bandana heb je hier veel minder last van, omdat dit een beetje als een normale halsband aanvoelt voor je hond. Er zijn daarom ook niet voor niks speciale kerst bandana’s voor honden gemaakt.

In dit artikel zal ik je meerdere leuke honden kerst bandana’s laten zien.

Top 10 kerst bandana’s voor honden

Bij een kerst bandana voor je hond verwacht je wellicht niet veel keuze, maar dat is niet het geval. Ik heb daarom de 10 leukste honden kerst bandana’s voor je op een rijtje gezet.

In onderstaand overzicht staat alles gesorteerd op prijs. Je ziet daarom de goedkoopste kerst bandana bovenaan staan en de duurste onderaan. Bovenaan of onderaan hoeft dus niet altijd de beste of leukste te staan, dus bekijk zeker de gehele lijst.

Mocht je een leuke kerst bandana voor je hond tegenkomen die je echt mega leuk lijkt, dan kun je op de knop “Bekijk product” klikken om meer informatie over de desbetreffende bandana te krijgen.

Koopgids: Tips bij het kopen van een kerst bandana voor honden

Wanneer je een honden kerst bandana wil kopen kun je op meerdere dingen letten. Zo kijk je vermoedelijk als eerste altijd naar de prijs, maar het is ook handig om te kijken of de bandana in de wasmachine kan of dat je het met de hand moet wassen.

Dit en nog een aantal dingen meer dingen zal ik hieronder met je behandelen.

Wat kost een kerst bandana voor honden?

Het is altijd verstandig om naar de prijs van spullen te kijken. Een kerst bandana voor je hond gebruik je vermoedelijk alleen in de decembermaand of misschien zelfs alleen voor een kerstfoto. Je hoeft daarom zeker niet voor de hoofdprijs te gaan, maar aan de andere kant is dit bij bandana’s gelukkig ook vaak niet nodig.

De prijs voor een honden kerst bandana ligt tussen de €6 en €17 en in sommige gevallen krijg je er dan zelfs twee, waardoor het een extra leuke honden kerstcadeau kan zijn.

Meet de omtrek van de nek van je hond

Het is belangrijk om te weten wat de omtrek van de nek van je hond is om ervoor te zorgen dat je een bandana koopt die ook daadwerkelijk goed om de nek van je hond past. Het opmeten van de nek doe je eenvoudig met een meetlint. Zorg wel altijd dat er 2 vingers tussen kunnen, want anders zal de bandana ook te strak zitten.

Er is niet een standaard maat voor honden bandana’s. De maat M bij het ene merk kan een totaal andere grootte hebben dan een M van een ander merk. Wanneer je de omtrek van de nek van je hond hebt kun je de juiste bandana uitkiezen aan de hand van de lengte. De maat hoef je dan ook geen aandacht te geven, enkel de lengte.

Het kan ook zijn dat er enkel één vaste maat is. Deze is vaak geschikt voor kleine tot grote honden. De truc is alleen om bij een kleine hond de bandana korter te rollen, zodat het beter past. Zelf heb je invloed om bij het om doen hoe los of strak de bandana komt te zitten bij je hond.

Kan de kerst bandana voor je hond ook in de wasmachine?

Het kan heel goed zijn dat je een bepaald voorkeur hebt als het om het materiaal van een bandana gaat. Zo is het ene materiaal veel makkelijker schoon te maken dan het ander of kan het wel of niet in de wasmachine.

Helaas zijn de meeste kerst bandana’s niet in de wasmachine te doen, hoewel er wel uitzonderingen zijn. Meestal komt het door de printjes die erop staan die makkelijk verdwijnen in de wasmachine.

We weten dat onze honden dingen ontzettend makkelijk vuil kunnen maken. De bandana zal geen uitzondering zijn. Kijk dus altijd of je het met de hand moet wassen of dat het in de wasmachine kan.

Hoe kun je de honden kerst bandana vastmaken?

Honden zijn super actief en denken niet altijd even goed na (voor ons), waardoor honden weleens vol door de struiken rennen tijdens een verkenningstocht. Juist om hoe honden zijn is het handig om te weten hoe de bandana vastgemaakt wordt aan je hond. Moet je het met de hand vaststrikken, wordt het met klittenband vastgemaakt of kun je het vastklikken? Het laatste wat je wil is dat de kerst bandana van je hond achterblijft in de struiken of een andere plek omdat je hond hier doorheen rent.

Onze top 5 kerst bandana’s voor honden

Hierboven kon je al een lijst vinden met de 10 leukste bandana’s en informatie over waar je op kunt letten. Ik snap dat je echter ook graag wat meer informatie wil hebben over de verschillende kerst bandana’s voor honden. Hieronder volgt daarom onze top 5.

Suoxu Hond Kerst Bandana

Suoxu Hond Kerst Bandana

Wanneer je op zoek bent naar geschikte honden kerstkleding, dan is de bandana inclusief honden kerstmuts een leuke keuze. Je krijgt bij dit pakket zelfs 2 bandana’s, namelijk een kerstmannen bandana en een bandana met sneeuwvlokjes.

De afmetingen van de bandana’s zijn 45 x 45 x 65 cm. Het is gemaakt van katoen en is gewoon te wassen in de wasmachine, wat natuurlijk wel zo prettig is.

Suoxu heeft los van kerstmis bandana’s voor honden ook nog andere stijlen. Zo kun je ook een leuke set voor verjaardagen scoren.

€11,99
Laatste prijsupdate: 9 december 2023 07:42
Amazon.nl

Beeztees Kerstsjaal Hond

Kerstsjaal hond van Beeztees

Eerlijk is eerlijk, een kerstsjaal is natuurlijk geen bandana, maar toch is deze sjaal te leuk om niet te benoemen in dit artikel. Deze kerstsjaal is gemaakt van pluche en zit daardoor heerlijk warm om de nek van je hond.

Hoewel de honden kerstsjaal slechts in één maat verkrijgbaar is, is het wel een verstelbare kerstsjaal en geschikt voor honden van verschillende groottes (middelgroot tot grote honden).

Om deze leuke kerstsjaal te verstellen kun je het uiteinde op en neer schuiven. Eenmaal de juiste lengte gevonden kun je de sjaal eenvoudig omdoen bij je hond en genieten van jouw kersthond.

Reakoo Kerst Hond Bandana’s

Reakoo Kerst Hond Bandana's

Raekoo heeft ook leuke kerst bandana’s voor honden. Zo krijg je een bandana met kerstman en sneeuwpop print of als je het omkeert heb je enkel de patronen. Technisch gezien kun je deze bandana dus tijdens kerst gebruiken, maar ook op andere momenten.

De maat van de kerst bandana is 68 x 46 x 46 cm, wat groot genoeg is voor een middelgrote en grote hond. Doordat je de bandana zelf vast moet maken bij je hond kun je zelf ervoor zorgen dat het goed zit om de hals van je hond. Zorg altijd dat er minimaal 2 vingers tussen kunnen, zodat het niet te strak zit.

Wanneer je de print goed wil houden kun je deze bandana het beste met de hand wassen.

CDJX Hond Kerst Bandana

CDJX Hond Kerst Bandana

De kerst bandana’s voor honden van CDJX zijn gemaakt van een katoenen stof die comfortabel voor je hond zit en eenvoudig schoon te maken is in de wasmachine.

Je krijgt zoals wel vaker direct twee verschillende bandana’s in de kleuren groen en rood. Dit keer krijg je wel twee keer dezelfde print erop. De afmeting van de bandana’s is 60 x 45 x 45 cm. Dus meet de omtrek van je hond op om te kijken of het goed past en houdt rekening met vastknopen dat er twee vingers ruimte tussen de nek en bandana zit.

Meisterpets kerst bandana hond

Meisterpets kerst bandana hond

De honden kerst bandana’s van Meisterpets zijn er verschillende printen en kleuren te vinden. De achterkant heeft een effen kleur, dus die hoef je wat dat betreft niet te gebruiken zoals bij sommige andere bandana’s wel kan.

Deze kerst bandana is gemaakt van polyester en wanneer je de bandana schoon wil maken kan je dit prima in de wasmachine doen. Om de Meisterpets kerst bandana om te doen bij je hond hoef je enkel de bandana vast te knopen over de hals van je hond.

Deze kerst bandana is verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk in de maat S – 44 x 22 cm en in de maat L 62 x 32 cm.

Veelgestelde vragen over honden kerst bandana’s

Hopelijk heeft dit artikel je al een leuk idee gegeven over welke kerst bandana jij wil hebben voor je hond. Tijdens de decembermaand (en ook later) is het ook altijd een leuk idee om je hond een adventskalender cadeau te doen.

Zijn bandana’s veilig voor honden?

Ja, speciale honden bandana’s zoals de kerst bandana’s op deze pagina zijn veilig voor je hond. Wel is het altijd belangrijk om de juiste maat te nemen en als je de bandana moet vastknopen, dat deze niet te strak om de hals van je hond zit. Zorg er altijd voor dat er 2 vingers tussen passen om er zeker van te zijn dat het niet te strak zit. Dit geldt ook wanneer je een kerststrik, halsband of iets anders bij je hond omdoet.

Kan een hond met een bandana om slapen?

Het is altijd zaak dat er twee vingers ruimte zit als de bandana om de nek van je hond vastzit. Voor veiligheid is het echter niet aan te raden om je hond met een bandana te laten slapen. Je bent er dan namelijk zelf niet bij en je weet nooit of je hond ergens aan vast komt te zitten of iets anders. Wij raden je daarom aan om de bandana altijd af te doen (net zoals een halsband) wanneer je er niet bij bent.