Het leukste kerstpakje voor je hond in 2022

Wanneer je fan bent van kerst, wil je wellicht jouw viervoeter ook graag in een honden kerstpakje zien. Er is bijna niks leukers dan je hond in een kerst outfit zien rondlopen of om er een foto van te maken voor op een unieke kerstkaart.

In dit artikel hebben we de leukste kerstpakjes voor jouw hond op een rij gezet. Het kan een simpele kerststrik zijn tot een kerstmanpak voor honden.

Het maakt niet uit of je jouw hond mee wil nemen naar een kerstfeest waarbij foute truien en andere dingen helemaal van toepassing zijn, dat je familiefoto’s wil maken of dat je iets leuks wil voor je hond om mee buiten te lopen. Voor ieder is er iets wils.

Stel het leukste kerstpakje samen voor je hond

Ik zal hieronder verschillende categorieën met je doornemen waarmee je het perfecte kerstpakje voor je hond bij elkaar kunt kopen.

Voordat je een kerstpakje koopt moet je wel altijd rekening houden met of je hond er geschikt voor is. Sommige honden vinden het helemaal geweldig en genieten van de extra aandacht. Andere honden willen er niks mee te maken hebben. In het laatste geval kun je beter voor een subtiele accessoires gaan zoals een kerststrik, bandana of halsband.

Kersttrui

Kersttrui voor hond

Truien voor honden worden met de dag populairder en een kersttrui mag dan ook zeker niet ontbreken in je collectie. Een kersttrui in combinatie met een kerstmuts of kerststrik maakt een geweldig kerstpakje voor jouw hond, hoewel je het natuurlijk ook bij enkel een trui kunt houden.

Bij kersttruien voor je hond is het altijd belangrijk om je hond goed op te meten om ervoor te zorgen dat de trui niet te strak zit. Daarnaast is het ook slim om op te letten of de trui in de wasmachine kan, want anders moet je het met de hand schoonmaken en ik snap dat je daar geen zin in hebt.

Hieronder volgen meerdere kersttrui opties waar je uit kunt kiezen.

Mocht er nog niks bijstaan voor jou hond, dan kun je ook het honden kersttruien artikel met 23 opties bekijken.

Kerstmanpak

Kerstmanpak hond

Zie je jouw hond graag in een outfit dat lijkt op die van de kerstman of wil je dat de kerstman op de rug van je hond zit, dan is een kerstmanpak de juiste keuze als kerstpakje voor jouw hond. Je kunt er geweldige foto’s van maken.

Het zal je verbazen hoeveel verschillende keuzes er wel niet zijn als het om een kerstmanpak gaat. Welke je ook kiest, je hond zal schitteren. Net als bij een kersttrui zou ik altijd goed op de maat letten en of het in de wasmachine kan.

Ben je benieuwd naar meer kerstmanpakken voor je hond? Bekijk dan dit artikel met de leukste kerstmanpakken voor honden.

Kerstmuts

Honden kerstmuts

Om een honden kerstpakje helemaal af te maken mag een kerstmuts eigenlijk niet ontbreken. Er zijn speciale kerstmutsen voor honden die je vast kunt maken zoals je hierboven op de foto kunt zien.

Door een kerstmuts vast te maken blijft het goed zitten, ondanks dat je hond beweegt zoals altijd. Dit is met name handig als je hond de muts tijdens bijvoorbeeld de kerstdagen mag dragen. Wil je enkel en alleen een een kerstmuts voor een kerstfoto, dan kun je ook kijken of een muts in huis op het hoofd van je hond past. Hieronder volgen meerdere kerstmutsen voor honden.

Stond de juiste er nog niet bij? Bekijk het artikel 10x de leukste kerstmutsen voor honden.

Kerststrik

Kerststrik hond

Wil je voor een kleine subtiele accessoires gaan tijdens de kerstdagen, dan voldoet een kerststrik uitstekend. Je hebt losse kerststrikjes voor honden en kerststrikjes die bevestigd zijn aan een halsband.

Bepaal voor jezelf wat je het leukst en praktisch vindt. De losse kerststrikjes kun je vaak vastknopen of omdoen met behulp van een elastiekje.

Ben je benieuwd naar welke kerststrikjes voor honden er nog meer zijn? Je ziet het in het artikel kerststrik hond.

Kerst bandana

Kerst bandana hond

Wil je liever iets wat zichtbaarder is dan een kerststrik, dan kun je voor een kerst bandana voor honden gaan. Een bandana kun je vrij eenvoudig om doen bij je hond. Het is vaak een kwestie van vastknopen of

Honden zijn super actief en denken niet altijd even goed na (voor ons), waardoor honden weleens vol door de struiken rennen tijdens een verkenningstocht. Juist om hoe honden zijn is het handig om te weten hoe de bandana vastgemaakt wordt aan je hond. Moet je het met de hand vast strikken, wordt het met klittenband vastgemaakt of kun je het vastklikken? Het laatste wat je wil is dat de kerst bandana van je hond achterblijft in de struiken of een andere plek omdat je hond hier doorheen rent.

Staat er nog geen bandana bij die je wil hebben? Bekijk er nog meer in het artikel kerst bandana hond.

Kerst halsband

Kerst halsband hond

Los van dat er kerst halsbanden met kerststrikjes zijn, zijn er ook gewone halsbanden met een leuke kerstprint erop. Een kerst halsband voor je hond is ideaal als je jouw hond mee wil laten doen met kerst, terwijl je hond bijvoorbeeld geen fan is van kleding. Een halsband is je hond tenslotte al gewend, dus een kerst halsband is een uitstekende optie.

Tijdens het uitzoeken van een halsband is het altijd belangrijk om goed op te letten of je de juiste maat koopt. Meet de hals van je hond dus goed op voordat je een halsband in huis haalt.