Wanneer moet je een puppy belonen?

beloning pupOm wat met een puppy te bereiken moet je belonen en herhalen na een correct uitgevoerde oefening.

Een puppy associeert een gebeurtenis met een gevolg. Als een pup wat goeds doet en het gevolg is een beloning, dan zal de pup dit onthouden. Misschien niet na de eerste keer, maar na een paar keer zal de pup het zeker door hebben.

De timing van het belonen

De timing van het belonen is het allerbelangrijkste moment bij het opvoeden van je puppy. Een beloning moet je geven zodra de pup een oefening met succes heeft uitgevoerd. Doe je dit een minuut later dan ben je te laat en is de pup hoogst waarschijnlijk alweer ergens anders mee bezig en associeert hij de beloning niet meer met de oefening.

Een pup doet niet alles in een keer goed

Vergeet niet dat een puppy niet alles in een keer goed kan doen. Een pup moet veel leren en om te leren zullen er ook fouten gemaakt moeten worden. Wees geduldig en raak niet gefrustreerd als het niet meteen goed gaat. Een gefrustreerde baas begrijpt een pup niet, in zijn ogen gaat er niets fout.

Wat is een goede beloning?

Een beloning kan van alles zijn een lekker snoepje, aai over de bol, lieve woorden, spelletje, etc. Als de pup het maar leuk/lekker vindt. Een lekker snoepje/brokje hoeft niet groot te zijn, breek desnoods het snoepje door vieren. Het maakt voor de pup niet uit hoe groot de beloning is. Zorg wel dat de pup de beloning snel op kan eten zodat je meteen verder kunt met de training.