Autorijden met de pup

autorijden met hondDe kans is groot dat je een keer de auto moet gebruiken als je bijvoorbeeld met de pup ergens heen wilt om te wandelen of om naar de dierenarts te gaan. Sommige honden begrijpen niet wat er gebeurt of zijn bang. Dit kan lijden tot kwijlen, trillen of zelfs braken. Bij de mens noemen we dit wagenziek.

Sommige honden kunnen ook echt wagenziek zijn, maar voor de meeste honden is het een overreactie op de angst en het niet begrijpen wat er in de auto allemaal gebeurt. Laat je hond van pups af aan wennen aan de auto om dit te voorkomen. Dit kan een hoop narigheid voorkomen.

Laat je puppy wennen aan de auto

Ga samen de auto in en verwen je puppy, wees vrolijk, geef hem wat lekkers en maak er een tijd van om niet te vergeten. Laat voor deze keer nog wel de auto uitstaan. Dit kun je meerdere malen herhalen voordat je aan de volgende stap begint.

Laat je puppy wennen als de auto gestart is

Nu kun je precies hetzelfde doen als in de vorige stap. Beloon en verwen je pup ook nadat hij in de auto is geweest. Neem de tijd en zorg dat je de oefening altijd goed eindigt. Stop op het moment dat de pup volledig ontspannen is.

Kort stukje rijden met de pup

Nu is het tijd om een kort stukje te rijden. Rij een klein rondje in de buurt en verhoog geleidelijk aan de afstand en tijd tot het voor je pup niet meer uitmaakt. Als de pup onrustig is, wil het weleens helpen door iemand uit het huishouden in het zicht te zetten in de auto. Beloon in ieder geval niet zijn onrustige gedrag.

Maak leuke autoritjes

Autoritjes zijn leuk. Ga leuke dingen doen na een autorit, naar een groot wandelgebied, het bos of naar cursus. Dit is leuk en hierdoor kan de hond de auto ook associëren met iets leuks.