Giftig eten voor honden

Giftig eten voor hondenHonden kunnen niet altijd alles eten wat wij ook eten. Sommige etenswaren zijn zelfs erg giftig voor uw hond, probeer daarom niks open en bloot te laten liggen als u weggaat. De eetwaren in deze lijst kunnen giftig zijn.

Aardappelen –Rauwe aardappelen, aardappelschillen en spruiten zijn zeer giftig voor de hond. (Gekookte of gepureerde aardappelen zijn wel goed voor de hond. Let op niet gekruid.)

Avocado’s – Het fruit, de pit én de plant zijn giftig voor honden. Mogelijke gevolgen kunnen zijn: ademnood, vochtophoping in de longen, buikholte of het hart en/of een ontsteking van de alvleesklier.

Champignons – Verschillende soorten champignons zijn giftig voor honden, de gevolgen hangen af van het type champignon dat gegeten wordt. Mogelijke gevolgen zijn dat de hond in shock raakt of een dodelijk afloop.

Chocolade – Bevat theobromine, een stof die het centraal zenuwstelsel en de hartspier overmatig stimuleert. Er zijn verschillende types chocolades en deze bevatten verschillende hoeveelheden van deze stoffen. Melkchocolade is het minst giftig en pure chocolade is het meest giftig (met mogelijk een dodelijk afloop).

Druiven en rozijnen – Ook al is het niet precies duidelijk voor de wetenschappers welk bestandsdeel het is dat ervoor zorgt dat druiven en rozijnen giftig zijn voor honden, kan een kleine hoeveelheid al schade aan de nieren veroorzaken.

Knoflook – Bevat sulfoxide en disulfide. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat rode bloedcellen worden beschadigd, dit kan weer tot anemie (bloedarmoede) leiden.

Noten – Vele noten zijn niet goed voor honden, Het hoge fosfor gehalte in noten wordt veronderstelt nier- en blaasstenen te veroorzaken.

Pinda’s – Vallen slecht in het spijsverteringsstelsel van honden.

Rauw varkensvlees – Indien het varkensvlees besmet is kan het de ziekte van Aujesky (Pseudo Hondsdolheid) bevatten.

Tomaten – Tomaatproducten kunnen bij honden rillingen en hartritmestoornissen veroorzaken. Tomaten planten zijn het meest giftig, maar tomaten zelf zijn ook onveilig.

Uien – Rauw, gekookt of gedroogd hebben een giftig effect op honden.