Hondenoren verzorgen

Hondenoren verzorgenHet schoonmaken en verzorgen van de oren is één van de dingen die bij het verzorgen van je hond behoort. Vooral honden met “hangoren” kunnen weleens last krijgen van ontstekingen omdat de oorschelpen, die vaak vrij erg behaard zijn, de gehoorgang afsluiten.

Wanneer je dit niet regelmatig doet, kan het vuil en oorsmeer zich ophopen tot een “prop” in de gehoorgang. Dit kan tot irritaties en ontstekingen leiden die goed behandeld moeten worden.

Verzorging van de oren

Indien je hond veel haren in zijn of haar gehoorgang heeft, dan dien je dit met regelmaat te (laten) verwijderen. Als je na het verwijderen van de haren de oren van je hond gaat schoonmaken, moet je geen oorcleaner gebruiken met alcohol, aangezien dat zeer pijnlijk voor de hond is.

Wil je de oren van je hond schoonmaken, prop dan geen wattenstaafjes in de oren. Hiermee wordt het vuil alleen maar in het oor geduwd. Het beste kun je oorcleaner voor honden gebruiken. Druppel het middel rechtstreeks in het oor en masseer het vuil zachtjes los. Daarna kan je met een droog watje/doekje het losgekomen vuil verwijderen.

Volgend artikel: