Maak je klaar voor de pup

pup in hondenmand

Je hebt eindelijk besloten om een puppy in huis te nemen? Dan is het tijd om je huis klaar te maken voor de pup! Alles absoluut alles is om op te kauwen als het aan de pup ligt. Tenzij je het hier mee eens bent, moet je je goed voorbereiden!

Pak alles weg wat kapot kan gaan

Alles wat de pup kapot kan maken moet weggepakt of beschermd worden. Denk aan elektriciteitsdraden, schoenen, chemische artikelen of iets waarop gemakkelijk kan worden gekauwd en wat potentieel gevaarlijk kan zijn voor je puppy.

De trap is ook heel gevaarlijk, plaats daarom bijvoorbeeld een babyhekje voor het trapgat.

Eigen plek voor de pup

Geef je puppy zijn eigen plek. De reden voor het geven van een eigen plek is omdat je pup behoefte heeft aan een veilig plekje waar hij zich terug kan trekken als hij/zij wilt uitrusten. Denk aan een hondenmand, hondenkussen of een bench.

Speelgoed voor uw puppy

Koop hondenspeelgoed voor je puppy zoals bijvoorbeeld een bal, flostouw, knuffel of iets waar hij/zij met zijn mond mee kan spelen. Dit is een weg van afleiden zodat je waardevolle spullen heel blijven. Denk er wel aan dat je speelgoed koopt die geschikt zijn voor puppies.

Hondenvoer

Laat je vooraf informeren wat voor hondenvoer de pup moet eten en zorg dat je een voerbak, drinkbak en eten voor de pup in huis heeft.

halsband en riem

Het is ook handig om alvast een puppy halsband en riempje te kopen. Als je de pup opgaat halen kan je die meenemen. Voor de pup is het vaak handig om een halsbandje te kopen die verstelbaar is en met een click sluiting werkt.