Is mijn hond wagenziek?

hond in autoVoor sommige honden is auto rijden een grote angst. Een combinatie van angst en niet begrijpen wat er gebeurt zal bij sommige honden kwijlen, trillingen, of zelfs braken veroorzaken. Bij de mens noemen we dit wagenziek. Sommige honden zijn echt wagenziek.

Voor de meeste honden is wagenziekte echter een overreactie op de angst en vrees van het geluid, beweging, enz. van de auto. Als je hond liever overal behalve in de auto zit heb ik hier een paar tips hoe je jouw hond kunt helpen met het overwinnen van de angst voor de auto.

1. Laat je hond wennen aan de auto

Stap samen in de auto en geef de hond wat lekkers, wees vrolijk en maak er een leuke tijd van. Laat de auto uitstaan, maak het gewoon leuk in de auto. Herhaal dit een aantal keren op verschillende momenten. Als je hond bang is voor de auto, probeer dan zijn eten of een koekje dicht bij de auto te geven.

2. Laat je hond wennen als de auto aan het draaien is

Herhaal stap 1, alleen start dit keer de auto. Geef een beloning voor en nadat u in de auto bent geweest. Als de hond nerveus reageert, stel hem dan gerust zodat alles OK is. Neem de tijd en zorg ervoor dat de hond ontspannen en rustig is voordat je de sessie beëindigd.

3. Laat je hond wennen aan de beweging van de auto

Zodra de hond gewend is aan de auto zonder enige angstige reactie, kun je een klein stukje heen en weer rijden in de straat. Geef je hond een koekje en beloon hem. Herhaling is de sleutel van dit proces. Hoe vaker je dit doet hoe meer vertrouwen de hond in de auto krijgt. In feite wordt het een geweldige plek voor aandacht, lof en traktaties.

4.Nu is het tijd om een kort stukje te rijden

Geef een beloning voor en nadat je een stukje met de hond hebt gereden. Laat de hond de hele rit weten dat je bij hem bent, door geruststellend te praten. Verhoog geleidelijk de afstand totdat het voor de hond niks meer uitmaakt hoelang de rit duurt.

Je hond is echt wagenziek

Sommige honden zijn echt wagenziek en zullen iets nodig hebben om te kalmeren. Vraag aan je dierenarts of hij er een middel voor heeft om uw hond te kalmeren voor de auto.

Laat puppies wennen aan de auto

Laat puppies wennen aan de auto terwijl ze nog jong zijn en nog veel zin hebben in een nieuw avontuur. Honden zijn uitstekende reisgenoten, het is dus de moeite waard om je hond te laten wennen aan de auto voor de jaren plezier die jullie beiden ervoor terug krijgen zodra jullie dit obstakel hebben overwonnen.