Is mijn kind klaar voor een hond?

Kind en pupOp een gegeven moment vraagt elk kind de beroemde vraag. “Mag ik een huisdier?” Hoewel het bezit van een huisdier verantwoordelijkheid en mededogen bevordert, zijn sommige kinderen gewoon niet klaar om te helpen met het verzorgen van een huisdier. Het is een enorme verantwoordelijkheid en er moet serieus over nagedacht worden.

Er zijn veel dingen die u in overweging moet nemen.

Wat voor soort huisdier?

Wat voor soort huisdier zou het beste passen in uw levensstijl. Er zijn vele opties van grote honden tot kleine vissen. U dient zorgvuldig rekening te houden met de behoefte van ieder dier. Het gelukkigste huisdier is een huisdier met gelukkige eigenaren die zich niet gestrest voelen voor de zorg en behoeften van het dier. Als de keuze valt op een hond, moet u onderzoeken welk type en ras u zoekt, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Kunt u zich een hond veroorloven?

Nu u heeft besloten wat voor soort hond u neemt, moet u rekening houden met de kosten die het met zich meebrengt. Zelfs als u uw hond gratis krijgt is het houden ervan zeer prijzig. Hij zal eten, speelgoed en andere benodigdheden nodig hebben, als uw hond ziek is kan hij naar de dierenarts moeten en medicijnen nodig hebben, als u daar niet altijd een geldpotje voor heeft staan is misschien een ziektekostenverzekering iets voor u. Ook zult u hondenbelasting moeten betalen. Het bezitten van een hond is erg duur.

Heeft u tijd genoeg?

Honden vereisen aandacht. De hond moet gevoerd worden, geborsteld, er moet mee gelopen worden en hij wil natuurlijk ook graag met u spelen. Ze moeten weten dat ze geliefd zijn, zonder goede verzorging zal de hond lijden. Gezinnen die binnenkort gaan verhuizen, een kind krijgen, of lange uren werken, zullen gewoon geen tijd genoeg hebben.

Uw kind

Is hij of zij er klaar voor? Het bezitten van een hond is een familie aangelegenheid. Uw kind kan niet alles doen, maak daarom afspraken met uw kind wat hij/zij moet doen aan de verzorging en/of oefeningen. Met honden moet rustig worden omgegaan en ze moeten begrepen worden, denkt u dat uw kind daar klaar voor is? Hoe reageren ze op dieren in het openbaar? Zijn ze wild, of bang? Het is erg handig als uw kind(eren) leert hoe er met een hond moet worden omgegaan voordat u er eentje thuis heeft.

Vergeet niet

Een hond is een grote verantwoordelijkheid. Veel honden leven tenminste 10 jaar met de juiste verzorging, afhankelijk van het ras. Puppies zijn lief, maar groeien en hebben behoeften waaraan moet worden voldaan.

Vorig artikel:

Volgend artikel: