Ziektekostenverzekering voor je puppy

ziektekostenverzekering hondAls je een hond aanschaft brengt dit een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Zeker als dit je eerste hond is moeten diverse zaken overwogen worden.

Het is niet alleen belangrijk of je genoeg tijd, ruimte e.d. voor de hond hebt, een nog belangrijker punt is of de verzorging van de hond na de aanschaf financieel haalbaar is.

De aanschaf van voer, speeltjes, mand en riem is vooraf te bepalen, maar de kosten van de dierenarts is geen vast gegeven. Van te voren weet je dat de hond jaarlijks een vaccinatie nodig heeft. Maar de hond kan net als wij ziek worden of een ongeval krijgen. Je hebt de dierenarts dan nodig om je hond te genezen.

Medische kosten

De kosten van de dierenarts kunnen behoorlijk oplopen, de hoogte van de rekening loopt zo op naar een paar honderd euro. Het is belangrijk dat je op dat moment de kosten van de hond financieel op kunt brengen. Je moet je van te voren af te vragen of je op ieder tijdstip deze onverwachte kosten van de dierenarts kunt betalen. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze medische kosten, dit kan door middel van het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor de hond af te sluiten.

Veel medische kosten ten gevolge van een ongeluk en/of ziekte worden door de verzekering vergoed. Er zijn natuurlijk ook altijd beperkingen en uitzonderingen welke vermeld staan in de polisvoorwaarden, het is bij het afsluiten van de verzekering belangrijk dat je de polisvoorwaarden goed leest, zodat je weet wat je afsluit en weet wat je wel of niet kan verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Je kunt het beste voor jezelf op een rijtje zetten of je een spaarpotje heeft voor onvoorziene uitgaven, zoals onverwachte kosten voor de dierenarts, of dat het verstandiger is om jouw hond te verzekeren. Je bent de enige die deze keuze voor jezelf kan maken.

Aanbieders ziektekostenverzekering voor honden

Er zijn diverse aanbieders van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen van honden (huisdieren). De diverse pakketten en aanvullende verzekeringen en de polisvoorwaarden staan duidelijk vermeld op de website van de dierenverzekeringen. Laat je vooraf goed informeren, vraag ook naar de ervaringen van andere hondenbezitters. Lees de polisvoorwaarden altijd goed door en bepaal zorgvuldig welke dekking je kiest. De premie is afhankelijk van de leeftijd, het geslacht, het volgroeid gewicht en het ras van de hond en natuurlijk ook van de dekking die je kiest.

Proteq dier & zorg
Petplan pakketten en premies

Vorig artikel:

Volgend artikel: