Puppy halsband en riem

nylon halsband

Voor het trainen en wandelen met je puppy wil je natuurlijk een goede halsband en riem hebben.

Het beste is om voor je puppy een halsband en riem in een dierenspeciaalzaak te kopen waar ze verstand hebben van honden.

Hier kunnen ze advies geven welke groottes en soorten het best voor je puppy zijn en waar je ook terug kan komen als het toch te groot of te klein is.

Als je een halsband en riem online besteld en er achter komt dat het te groot of te klein is, moet je het weer terugsturen en duurt het weer even voordat je de juiste grootte hebt.

In de tussentijd heb je dan waarschijnlijk ook al de juiste maat in een dierenspeciaalzaak gekocht.

Puppy halsband

Doe een pup in eerste instantie een leren of nylon halsband om. Een puppy heeft helemaal geen slipketting of andere corrigerende halsbanden nodig.

Het makkelijkste is om samen met de pup naar een dierenspeciaalzaak te gaan om halsbandjes te passen, zo weet je in ieder geval zeker dat je niet een te grote of te kleine koopt. Een andere optie is om de beste puppy halsbanden te bekijken, hier geef ik je ook advies voor het kopen van een halsband.

Over het algemeen kun je nylon- en lerenhalsbanden verstellen, dus je hoeft niet om de drie weken een nieuwe te kopen.

Puppy riem

Je kunt het best beginnen met een eenvoudige leren/nylon riem van zo’n 1 á 1.5 meter lang. Dit is praktisch gezien een erg goede lengte om te wandelen en te trainen. Zorg wel dat er een goede musketonhaak aan zit zodat de riem niet los schiet.

Wil je de pup toch meer vrijheid geven dan is dat mogelijk met een uitrollijn. Met een uitrollijn leer je de pup alleen niet dat hij niet mag trekken aan de riem.

Puppies willen over het algemeen namelijk graag aan het uiteinde van de uitrollijn lopen en als je niet oppast gaat de pup ook nog eens aan de uitrollijn trekken.

Het beste is dus om de pup eerst netjes te leren lopen met een normale vaste riem, zonder te trekken. Als de pup netjes kan lopen dan kun je aan de uitrollijn beginnen. Met een normale riem heb je echter veel meer controle over de hond.