Socialisatie pup

Socialisatie is meer dan je puppy in het park uitlaten voor speeltijd, terwijl jezelf op een bankje zit te bellen met je mobiele telefoon. Socialisatie is een belangrijk onderdeel voor je pup om erachter te komen hoe hij/zij zich moet gedragen in verscheidene situaties, het opbouwen van hun zelfvertrouwen, en het verminderen van hun angst.

Het socialiseren van pups begint al op zeer jonge leeftijd. Een goede fokker zorgt dat de puppies voldoende in contact zijn geweest met verschillende mensen. Het socialiseren van een hond is een levenslange taak voor dingen die je puppy nog niet heeft meegemaakt.

Als je besluit de verantwoordelijkheid te nemen voor een hond, zal socialisatie één van de belangrijkste taken zijn. Je zult jouw pup moeten blootstellen aan andere honden, mensen en gekke situaties. Dit is allemaal een deel van de opvoeding draagt bij tot het vormen van zijn of haar persoonlijkheid. De pup leert welk gedrag gepast is en wat niet en hij zal in staat zijn om comfortabel met honden en mensen te communiceren.

Vorig artikel:

Volgend artikel: