Spelen met je puppy

Puppy aan het spelen met klein basketballetjePuppies moeten net zoals jij en ik hun energie kwijt kunnen. Spelen met je puppy is naast de wandelingen een perfecte oplossing om de pup van zijn energie af te helpen. Tijdens het spelen bouw je ook meteen een band met je pup op.

Er zijn veel verschillende soorten hondenspeelgoed verkrijgbaar in dierenspeciaalzaken, zo heb je intelligentiespeelgoed, piepend hondenspeelgoed, kauwspeelgoed, en nog wel meer.

Speelgoed speciaal voor puppies gemaakt is meestal zacht omdat de tandjes en kaken van de pup nog niet zo sterk zijn als dat van een volwassen hond. Puppies kunnen echter ook prima spelen met speelgoed voor volwassen honden.

Te klein speelgoed

Het is belangrijk om er op te letten dat je geen te klein speelgoed koopt voor je puppy. Te klein speelgoed kan een pup namelijk per ongeluk inslikken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Let er ook op dat je pup geen losse stukjes van een kapot speeltje op kan eten. Dit geldt voor puppies maar ook voor volwassen honden is het verstandig om op te letten dat hij geen te klein speeltje heeft en geen losse stukjes kan op eten.

Mijn hond vindt niks aan speelgoed

Niet alle puppies zijn gek op speelgoed, maar uiteindelijk vindt elke hond wel een speeltje leuk, het is soms alleen even zoeken naar het juiste speeltje waar hij helemaal gek op is.

Tot die tijd kun je natuurlijk wel andere leuke dingen doen, misschien vindt je pup het wel hartstikke leuk om oefeningen voor je te doen of om verstoppertje te spelen. Er is altijd wel iets te verzinnen wat je puppy leuk vind om te doen.