Gezondheidsproblemen bij puppies

Gezondheidsproblemen puppyPuppies kunnen net als oudere honden een aantal specifieke gezondheidsproblemen krijgen. Bij puppies kun je echter het meeste voorkomen en bij oudere honden hebben de klachten voornamelijk te maken met de ouderdom.

In dit artikelen behandelen we een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen voor puppies.

Botbreuken

De botten van een pup worden terwijl hij ouder wordt telkens sterker, maar ze zijn op dit moment nog te zwak om een hele harde val op te vangen.

Het is belangrijk dat je voorzichtig bent met de pup, als hij valt van een stoel, van de trap of vanaf iets anders, dan kan het foute boel zijn.

Als je pup mank loopt kun je het beste naar de dierenarts gaan. De breuk zal net als bij mensen vanzelf genezen, maar het moet wel op een correcte manier genezen, de dierenarts moet daarom de hond goed inspalken.

Botbreuken zijn geen pretje, als je hond een botbreuk heeft en gespalkt is mag hij niet veel doen en voor een puppy die je nog moet opvoeden is dit eigenlijk niet te doen.

Let dus altijd op je pup en doe geen gekke dingen, zowel jij als de pup hebben er niets aan als hij iets breekt.

Braken en diarree

Wormen en voeding verandering kunnen leiden tot braken en diarree bij een puppy.

Een pup moet regelmatig ontwormd worden, het is daarom verstandig als je je aan het ontwormingsschema houdt zodat je pup (ook volwassen hond) geen wormen krijgt.

Als je overstapt op nieuw puppyvoer is het verstandig om geleidelijk aan het voer te veranderen. Het spijsverteringssysteem van je pup kan zo rustig wennen aan het nieuwe voer.

Je kunt het beste eerst het nieuwe voer met het oude voer mengen en dan geleidelijk minderen tot het oude voer op is. Doe dit een tijdje van te voren, een pup zijn spijsverteringssysteem is niet in één dag gewend aan het nieuwe voer.

Wagenziekte

Het komt regelmatig bij puppies voor dat ze last hebben van wagenziekte. Je pup moet wennen aan de beweging van de auto.

Je kunt het best de pup geen eten geven voor het autorijden dit verhoogd de kans dat hij zijn eten weer uit braakt in de auto.

Als je hier meer over wilt weten raad ik je aan om de volgende twee artikelen te lezen:

 

Voorwerpen inslikken

Naarmate je pup ouder wordt, zal hij de neiging krijgen om overal op te kauwen omdat hij last van zijn tandjes krijgt.

Laat geen losse spulletjes op plekken staan waar je puppy bij kan komen, hij kan een bui hebben dat hij pakt wat er te pakken valt en dan wil je niet dat hij per ongeluk iets uit je tas inslikt.

Zorg altijd dat je een kauwspeeltje in huis hebt voor de pup en houd hem in de gaten als je weet dat hij last van zijn tandjes heeft.

Als je vermoedt dat je hond iets heeft ingeslikt, moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts gaan. Het voorwerp kan giftig zijn, maar het zou bijvoorbeeld ook de ademhaling van je pup blokkeren.

Het is te voorkomen

Zoals je leest zijn de veel voorkomende gezondheidsproblemen bij puppies eenvoudig te voorkomen. Helaas gaat het toch te vaak mis, anders was dit artikel niet nodig geweest.

Het enige wat je hoeft te doen is goed op je pup letten en aan zijn gezondheid denken, als je dit doet dan kun je meestal bovenstaande problemen voorkomen.