Tips voor als je de pup gaat ophalen

Puppy ophalen

Eindelijk gaat het gebeuren, je keek er al weken naar uit en bent al diverse malen bij de fokker op bezoek geweest om te kijken naar de puppy, maar dit keer is alles anders, dit keer mag je eindelijk de pup mee naar huis nemen!

In dit artikel staan drie tips voor als je de pup eindelijk mag ophalen.

We gaan de pup ophalen en nemen mee

Je zult er het liefst meteen naar toe willen, maar het is handig om de volgende dingen mee te nemen:

  • Puppy halsband;
  • Hondenriem;
  • Handdoek/keukenrol (voor het geval de pup overgeeft in de auto);
  • Eventueel een speeltje.

Haal je puppy vroeg op

Het is het handigste om je pup zo vroeg mogelijk op te halen. Je puppy heeft dan de hele dag de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Niets wekt meer stress op bij een pup dan laat thuiskomen en meteen de bench in moeten omdat je de pup laat hebt opgehaald en de volgende dag weer vroeg op moet.

Als je een lange rit voor de boeg hebt kun je het beste halverwege even stoppen zodat de pup even zijn pootjes kan strekken en eventueel een plasje kan doen.

Vergeet niet wat de pup allemaal meemaakt

Hoe leuk wij het ook vinden om de pup eindelijk op te halen, je mag niet vergeten dat de pup in korte tijd enorme ervaringen moet ondergaan en deze ervaringen zijn zeer inspannend. Vreemde mensen, een auto die herrie maakt en zich verplaatst, geen moeder, broertjes en zusjes meer.

Kortom weg van de veilige omgeving, het nest. Dit is nogal wat om te verwerken voor een pup. Uiteraard kan de pup dit best, maar toch is het belangrijk om de pup hierin optimaal te ondersteunen om de stress te beperken.

Vorig artikel:

Volgend artikel: