Vijf hondentraining tips

kintamani puppyHet doel van hondentraining is natuurlijk dat je een hond krijgt die goed naar je luistert en goed gemanierd is.

Je hond luistert niet meteen perfect naar je en hij zal alle oefeningen nog moeten leren. In dit artikel kun je 5 tips lezen om een goed begin te maken.

Begin zo vroeg mogelijk

Het spreekt eigenlijk voor zich, begin zo vroeg mogelijk met het leren van dingen aan je puppy. Wanneer hij nog jong is leert hij het makkelijkst en je hoeft dan nog geen fout gedrag af te leren, dit is vele malen moeilijker dan een pup iets nieuws aanleren.

Je kunt beginnen met een puppycursus bij een hondenschool bij jou in de buurt.

Maak tijd vrij voor je pup

Een pup heeft veel tijd en aandacht nodig. Om de pup ook nog eens dingen te leren heb je nog meer tijd nodig, zorg ervoor dat je hier tijd voor vrij maakt.

Je kunt er beter nu veel tijd in steken dan later als de hond allemaal nare gewoontes heeft aangeleerd. De tijd die je er op het begin insteek heb je later profijt van.

Beloon je pup op het juiste moment

Om te zorgen dat de pup precies snapt wanneer hij iets goed doet, is belonen heel erg handig. Beloon daarom je pup wanneer hij goed gedrag vertoont en niet wanneer hij iets verkeerds doet.

Je pup zal snel begrijpen welk gedrag hij moet vertonen om een lekker hondensnoepje te krijgen en om jou dolgelukkig te zien.

Je pup heeft ontzettend veel energie

Naarmate je pup ouder wordt krijgt hij telkens meer energie. Waar er op een begin nog een rem op zat en hij weleens ging slapen omdat hij doodop was, kan hij nu opeens nog 2 uur extra door.

Zorg ervoor dat je hond al zijn energie kwijt kan door leuk met hem te spelen, te wandelen, of iets anders te doen waar hij moe van wordt.

Als je moe is zal hij minder snel ongewenst gedrag vertonen en kun je hem makkelijker iets goeds aanleren.

Wees geduldig

Je pup trainen zal veel tijd in beslag nemen, het is belangrijk dat je altijd geduldig blijft wanneer je hond iets nog niet helemaal goed doet. Wanneer je boos en gefrustreerd raakt zal hij het echt niet opeens wel begrijpen.

Zorg er dus voorn dat het trainen voor jou en je pup een leuke en plezierige bezigheid is.