Hond mee op de boot

bootDe meeste honden kunnen zwemmen, hoewel het ook zomaar kan zijn dat je hond naar de bodem zinkt (zeker niet de bedoeling).

Mee gaan op de boot is toch wel iets anders voor een hond. Het beste kun je de hond hier langzaam aan laten wennen, begin met hem mee te nemen aan boord en hem overal rustig aan te laten snuffelen.

Leer hem ook wennen aan het dragen van een zwemvest. Maak de eerste paar keren een klein tochtje. Als je ziet dat de hond zich veilig voelt kun je wat langere tochtjes gaan maken.

Waarom een zwemvest?

Een hond kan tijdens zo’n boottochtje altijd overboord vallen of springen. Een zwemvest biedt dan bescherming.

Al is je hond een goede zwemmer, als je midden op het water bent is het niet altijd even makkelijk om de hond weer snel aan boord te krijgen. De uithoudingsvermogen van je hond wordt dan op de proef gesteld.

Een hond met een zwemvest blijft, ook als de hond vermoeid is, drijven. Bovendien zit er bovenop het ruggedeelte van het zwemvest een reddingsgreep (handvat), dit maakt het makkelijker om de hond uit het water te halen.

Zwemvesten zijn in diverse maten verkrijgbaar.

Leer je hond zwemmen

Het is gezellig om je hond mee te nemen op de boot. Wellicht wil je ook weleens ergens je boot stilleggen en zwemmen. Hoe leuk zou het dan zijn als je samen met jouw hond kan gaan zwemmen? Het is dan wel belangrijk om jouw hond vooraf langzaam aan water te laten wennen, zodat je trouwe viervoeter niet direct het diepe in hoeft en in paniek raakt.

Bekijk daarom zeker eens het artikel over hoe je jouw hond kan leren zwemmen.

Zeeziek

Ook honden kunnen zeeziek worden. Als je hond hier last van heeft zorg dan dat hij voor het varen weinig te eten krijgt. Er zijn ook tabletjes tegen zeeziekte speciaal voor de hond te koop.