Waarom eten honden ontlasting?

Eet je hond ontlasting op? Toekijken hoe je hond ontlasting eet is walgelijk. Zo is ook de gedachte van de bacteriën die zich verspreiden op alles waar de hond aan likt nadat hij ontlasting heeft gegeten.

Sommige mensen realiseren zich niet dat er dodelijke bacteriën in kunnen zitten. Bedenk goed wat er kan gebeuren nadat je hond ontlasting heeft gegeten. Wat doet de hond met zijn vieze tong? Geeft de hond je een lik?

Wat als de hond eten pakt van je bord? Je bord zit dan onder de bacteriën. Als je het bord niet goed schoonmaakt dan kun je ook de bacteriën die jouw hond heeft meegenomen binnen krijgen.

Om welke reden eet mijn hond ontlasting?

Er zijn veel redenen waardoor je hond ontlasting kan eten. Één daarvan is dat de moeder de ontlasting van de puppies in de eerste weken na de geboorte zelf opruimt tot ze een bepaalde leeftijd bereiken. Dit doen de moederhonden omdat vroeger roofdieren anders de puppies konden opsporen en vermoorden.

Puppies eten ook ontlasting wanneer ze teveel alleen zijn en weinig hebben om mee te spelen. Waarschijnlijk is hun eigen poep opeten dan het enige wat leuk is om te doen. Dit is een reden waarom je echt zeker moet weten dat de fokker de puppies goed verzorgd. Puppies ontwikkelen namelijk snel slechte manieren en moeten daarom niet teveel alleen gelaten worden. Het is makkelijk voor de pup om zich aan jou routine aan te passen, maar het is ook makkelijk om hun eigen routine te creëren.

Slechte voeding is ook een reden wat dit gedrag kan veroorzaken. Geef je hond goede voeding zodat de hond genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Wat kun je doen om dit gedrag af te leren?

Nu je het probleem beter begrijpt en weet wat de gezondheidsrisico’s ervan zijn, beschrijf ik hier drie manieren zodat je het gedrag af kunt leren.

1. Voer je hond verse ananas.
De hond zal het fruit lekker vinden, maar zijn ontlasting zal heel erg slecht smaken als hij het wilt opeten.

2. Claim de ruimte indien de hond poep probeert te eten.
Om de ruimte te claimen moet je staan als een trotse soldaat, schouders en hoofd omhoog en houdt oogcontact met de pup. Ga tussen de pup en de ontlasting staan. Onthoudt goed dat je oogcontact moet blijven houden. Als de pup gaat liggen of wegloopt kun je ook weer weglopen, omdat de pup het gebied aan je heeft overgegeven. Let goed op wanneer de pup opnieuw naar de ontlasting wilt lopen dat je precies hetzelfde doet.

3. ruim de ontlasting op zodra hij heeft gepoept.
De ontlasting van je pup opruimen kan ook een oplossing zijn. Je moet alleen wel opletten dat als je timing verkeerd is, je de pup bang kan maken om te gaan poepen. Laat dus ALTIJD eerst de pup eindigen voordat je het opruimt. Als je pup zich direct omdraait wanneer hij heeft gepoept, maak een raar geluid of neem een piepbeest mee. De pup zal raar opkijken en willen weten waar het geluid vandaan komt.

Vorig artikel:

Volgend artikel: