Beste Puppyren in 2023 [koopgids]

Wanneer je op zoek bent naar een puppyren, dan wil je natuurlijk graag een stevig en eenvoudig te monteren model. Alleen weet je ook wat voor materiaal de puppyren moet hebben? Wil je bijvoorbeeld iets van stof of metaal?

Het kost je puppy maar een klein onoplettend moment om de boel in huis overhoop te gooien of de plantjes uit je tuin te halen. Een puppyren kan je rust geven om jouw puppy (en je eigen spullen) veilig te houden.

Er zijn heel veel verschillende opties als het om een puppyren gaat. In dit artikel laten we je graag zien wat de beste puppyren in 2023 voor jouw situatie is.

Beste puppyren binnen

Wil je graag een puppyren binnen gebruiken, dan is het natuurlijk wel zo prettig om hier een goede puppyren voor te vinden. Hieronder zie je dan ook een overzicht met de beste puppyren voor binnen.

Beste puppyren buiten

Wil je liever een puppyren buiten opzetten voor jouw puppy, dan wil je waarschijnlijk net weer een andere type puppyren dan die je hierboven voor binnen ziet staan. Bekijk hieronder een overzicht van de beste puppyren voor buiten.

€72,37
9 tweedehands vanaf €65,86
Laatste prijsupdate: 30 september 2023 08:40
Amazon.nl
€76,95
3 nieuw vanaf €72,16
Laatste prijsupdate: 30 september 2023 08:40
Amazon.nl
€89,95
Laatste prijsupdate: 30 september 2023 08:40
Amazon.nl
€140,99
8 nieuw vanaf €140,99
Laatste prijsupdate: 30 september 2023 08:40
Amazon.nl
€141,99
Laatste prijsupdate: 30 september 2023 08:40
Amazon.nl

Beste puppyren opvouwbaar

Wil je een puppyren mee kunnen nemen en eenvoudig kunnen opbergen, dan kun je het beste voor een opvouwbare puppyren gaan. Bekijk hieronder de beste opvouwbare puppyren van 2023.

Onze Puppyren top 5

Het maakt het niet overzichtelijk als ik over alle puppyrennen nog een productomschrijving voor je maak met de voor- en nadelen. Daarom heb ik een selectie gemaakt van 5 verschillende puppyrennen die zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Maxxpet puppyren met 8 panelen

MaxxPet puppyren met 8 panelen

De MaxxPet puppyren met 8 panelen is momenteel een van de populairste puppyrennen die er te vinden is en is daarnaast ook nog eens beschikbaar in verschillende formaten.

Doordat deze puppyren een framedikte van 1,5 centimeter heeft, is deze zeer veilig te noemen omdat het erg stevig staat op iedere ondergrond. Deze Maxxpet puppyren heeft een omtrek van 210 centimeter en je kunt kiezen tussen een hoogte van 60, 80 of 100 centimeter. Voor ieder wat wils dus.

Deze puppyren heeft 8 grote panelen, waardoor je de puppyren op verschillende manieren kunt opbouwen. Bepaal dus voor jezelf of je er een achthoek, rechthoek of vierkant van wil maken.

Deze puppyren is enkel geschikt voor binnen. Bij buitengebruik vindt er na verloop van tijd oxidatie plaats.

Yaheetech Puppyren met 16 panelen

Yaheetech Puppyren met 16 panelen

De Yaheetech puppyren is een uitstekende puppyren voor zowel binnen als buiten. Deze puppyren bestaat uit maar liefst 16 panelen en 2 deurtjes, waardoor je een erg grote puppyren kunt maken of juist 2 kleinere van 8 panelen.

De afmetingen van het frame zijn 80x80cm (l x h). De afmeting van de deur is 60,8x 38,4cm.

Doordat er zoveel panelen zijn bij deze puppyren kun je er echt alle kanten mee op. Je kunt de puppyren neerzetten in vorm van een rechthoek, vierkant, achthoek of boogvorm. Wel zo prettig, want iedere tuin is weer anders en op deze manier kun je het altijd wel werkend krijgen in jouw tuin. Met behulp van grondankers kun je de puppyren buiten extra stevig vastzetten.

MeisterPet Opvouwbare puppyren (puppytent)

Meisterpet opvouwbare puppyren

De MeisterPet opvouwbare puppyren, wat ook wel als een soort puppytent wordt gezien, is weer een totaal ander type puppyren.

Deze puppyren is gemaakt van polyester. Het formaat is 115 centimeter breed, 120 centimeter lang en 60 centimeter hoog.

Het grote voordeel van deze puppyren is dat het een lichtgewicht is en daardoor eenvoudig mee te nemen op reis of wanneer je bij iemand op visite gaat met je pup. Dankzij het pop-up systeem is het ook erg eenvoudig op te bouwen.

Deze puppyren kun je zowel binnen als buiten gebruiken. Buiten kun je het nog verankeren dankzij de haringen die erbij zit. Wil je de puppyren schoonmaken, dan kan dit eenvoudig met een vochtige doek.

De netten van de in- en uitgang kun je vastzetten aan de bovenkant met behulp van klittenband. Dankzij de ritssluiting is het ook erg eenvoudig te openen en sluiten.

Topmast puppyren XL

Topmast puppyren XL

De Topmast puppyren XL heeft een omvang van 560 centimeter en is 60 centimeter hoog. Het is een puppyren van hoge kwaliteit die vrij eenvoudig in elkaar te zetten is en ook weer snel af te breken.

Ik raad je aan om deze puppyren voornamelijk binnen te gebruiken. Buiten is ook mogelijk mits het niet regent. Er is wel een coating op het frame aangebracht, maar het metaal kan na verloop van tijd oxideren.

Met de 8 panelen kun je deze puppyren in diverse vormen neerzetten. Bekijk dus hoe jij in huis plek hebt en hoe de puppyren er dan het beste in past. Zoals je op de afbeelding kunt zien kun je de puppyren eventueel ook rondom een bench monteren.

Feandrea puppyren

Feandrea puppyren

De FEANDREA puppyren kun je perfect gebruiken als speel, slaap en ontspanningsplaats voor je puppy. Dankzij het rasterontwerp zal het voor jou ook geen enkel probleem zijn om de pup goed in de gaten te houden.

Je kunt de 8 elementen die ieder zo’n 77 x 60 centimeter groot zijn aan elkaar vastmaken in verschillende vormen. Het frame is gemaakt van metalen buizen en ze zijn uitgerust met vloerglijders, zodat het steviger op zijn plaats zal staan. Je kunt de verbindingsstangen tevens gebruiken om de puppyren goed in de grond vast te maken als je de puppyren buiten in de tuin zou willen gebruiken.

De deur van deze puppyren is voorzien van 2 L-vormige grendels, waardoor de pup niet zomaar kan ontsnappen. Daarnaast zijn de hoeken en randen afgerond voor de veiligheid van je puppy.

€72,37
9 tweedehands vanaf €65,86
Laatste prijsupdate: 30 september 2023 08:40
Amazon.nl

Wat is een puppyren?

Een pupppyren is zoals je hierboven al kon zien een grote omheining die aan de bovenkant volledig open is. Je kunt een puppyren al kennen van de fokker waar je jouw puppy vandaan hebt gehaald. Fokkers maken namelijk super vaak gebruik van een puppyren waar de moederhond met haar puppy’s in verblijft.

Los van dat je als fokker een puppyren kunt nemen, kun je dit ook doen als je zelf één puppy hebt. Van een puppyren kun je voor jouw puppy een veilige plaats creëren waar je pup kan spelen of rondlopen zonder dat je zelf 24/7 hoeft op te letten.

Het is uiteraard de bedoeling om alleen spullen in de puppyren te hebben staan waar de pup ook echt aan mag komen. Op deze manier kan je pup zonder dat jij je zorgen hoeft te maken lekker aan de gang met wat er wel in de puppyren ligt aan speelgoed.

We kunnen dus stellen dat een puppyren uitermate geschikt is als je jouw puppy alleen wil laten. Het is echter ook handig wanneer je thuis bent en even bezig bent met iets belangrijks, bijvoorbeeld voor je werk. Met een puppyren voorkom je simpelweg ongewenst gedrag en dat is altijd makkelijker dan om het op te lossen.

Wat zijn de voordelen van een puppyren?

  • Veiligheid: Een puppyren zorgt ervoor dat je jouw puppy kan beschermen tegen gevaarlijke situaties. Denk aan het opeten van verkeerde dingen, weglopen naar de trap om eraf te vallen of iets heel anders. Verder kan de pup dankzij de ren ook niks kapot maken, wat wel zo prettig is voor je meubels en snoeren.
  • Ideale manier om te wennen: Een puppyren kun je ook gebruiken als manier om je hond aan dingen te laten wennen, want de ren is tenslotte het veilige plekje voor jouw hond. Zo kan je jouw hond veilig laten wennen aan een puppy halsband, je kunt er leuke spelletjes in doen en je kunt jouw hond langzaam alleen leren laten.
  • Fijne plek voor je pup: Wanneer je pup gewend is aan een ren, dan is het een ontzettend fijne, veilige en comfortabele plek voor je hond. Je viervoeter kan rusten, spelen, dingen op een veilige manier ontdekken en ga zo maar door.

Wat zijn de nadelen van een puppyren?

  • Bewegingsruimte is beperkt: We weten dat een puppyren zorgt voor een omgeving die veilig is voor je pup. De keerzijde is dat het wel de bewegingsruimte van je hond beperkt. Wanneer jouw hond te lang in de ren achterlaat kan de verveling toeslaan.
  • Kan heel erg wennen zijn voor je pup: Een hond is een roedeldier en heeft dus graag honden of mensen om zich heen. Wanneer je jouw hond een puppyren plaatst, dan kan je viervoeter niet meer in je buurt zijn. Dit kan de pup als onaangenaam ervaren, dus het is altijd zaak om de puppyren goed op te bouwen. Voor de ene hond zal het langer duren dan de ander om goed te wennen aan een ren.
  • Kosten: Wanneer je op zoek bent naar een puppyren, dan zie je al snel dat het niet mega goedkoop is. Afhankelijk van de kwaliteit en mogelijkheden kan het je zo meer dan 90 euro kosten.

Koopgids: Tips voor het kiezen van een puppyren

Het doel van een puppyren is dat jouw puppy op een veilige manier alleen kan zijn en je zelf even niet volledig hoeft op te letten, omdat er niks gesloopt of iets anders kan worden.

De eerste weken zal dit niet heel spannend zijn, maar naarmate je puppy groter wordt komt er meer uitdaging bij kijken en kom je er al snel achter dat een stevige hoge puppyren wel zo handig is, zodat het niet uitmaakt dat de pup knaagt of eruit probeert te klimmen.

Hieronder volgen een aantal punten waar je op kunt letten bij het kopen van een puppyren.

Materiaalkeuze

De eerste keuze die je zal moeten maken is van wat voor soort materiaal je een puppyren zou willen hebben. Er zijn drie opties die vaak voorkomen, namelijk metaal, kunststof en polyester.

Polyester puppyrennen hebben opvouwbare frames en gaaseuren met ritssluiting. Dit type puppyren zijn erg licht en eenvoudig te verplaatsen, waardoor het ideaal is om mee op reis te nemen of wanneer je jouw pup mee wil nemen naar vrienden. Soms zit er zelfs een draagtas bij. Qua stevigheid wint het natuurlijk niet van zijn metalen en plastic tegenhangers. Wanneer je een hond hebt die veel kauwt is dit type puppyren minder handig.

Een puppyren van kunststof heeft in elkaar grijpende panelen en lijkt erg op de metalen variant. Een kunststof puppyren kan vaak plat opgevouwen worden voor als je het ergens zou willen opbergen. Je kunt zelf bepalen hoe de puppyren komt te staan. Daarnaast kun je het ook simpel gebruiken als scheidingswand of barrière voor een deur of trap.

Een metalen puppyren zal je het vaakst tegenkomen in je zoektocht om een puppyren te kopen. Het zijn vaak stevige rennen die je kunt aanpassen aan de ruimte waarin het staat. Hoe meer panelen, hoe meer variaties je kunt maken qua opbouw. Het in elkaar zetten is vaak vrij eenvoudig en als de puppyren ook geschikt is voor buiten, dan zal je er ook grondankers bij krijgen. Deze metalen puppyren zal je niet snel ergens mee naartoe nemen omdat het zwaar is, maar je kunt het wel plat opvouwen voor als je het zou willen opslaan.

Kies de juiste grootte en hoogte

De grootte zal afhankelijk zijn van de ruimte die je hebt om een puppyren neer te zetten en het aantal puppy’s die je erin wil hebben. Meet dus vooraf even op wat voor jou een goede grootte zal zijn en bedenk je ook dat de pup ruimte nodig heeft om te kunnen spelen. Het grote voordeel is dat je bij alle puppyrennen wel kunt zien wat het formaat is.

Los van de grootte zal je ook goed naar de hoogte moeten kijken. Je wil tenslotte niet dat jouw puppy eruit kan klimmen en geloof mij, sommige puppy’s zijn echt ware kunstenaars die het voor elkaar kunnen krijgen om er op allerlei manieren uit te klimmen.

De standaard hoogte formaten zijn vaak 60, 80 en 100 centimeter. Het is een beetje afhankelijk van hoe groot je puppy zal worden wat de beste hoogte is, maar het is altijd goed om te onthouden dat je nooit te hoog kunt gaan.

Eenvoudig in elkaar te zetten

Het maakt niet uit of je een puppyren dagelijks gebruikt of wil meenemen voor als je op reis gaat. Het is altijd handig als de puppyren eenvoudig in elkaar gezet kan worden. De stoffen puppyrennen (polyester) zullen het eenvoudigst in elkaar te zetten zijn, omdat deze eigenlijk nooit echt uit elkaar gaan en vaak met een ‘pop-up’ systeem werken.

Bij metalen en kunstof puppyrennen is het vaak een handigheidje die je onder de knie moet hebben. Wanneer je de puppyren buiten zou willen gebruiken, dan zal je extra moeten opletten hoe je de puppyren stevig kunt bevestigen. Vaak werkt dit metverbindingsstangen of grondankers.

Ga je voor een binnen of buiten puppyren?

Wanneer je een puppyren uitkiest, dan zal je moeten bepalen op welke locatie je de ren zou willen plaatsen. Is dit binnen of buiten? De meeste puppyrennen die voor buiten zijn kun je ook binnen gebruiken. Andersom is dit zeker niet altijd het geval, dus probeer hier op te letten tijdens je zoektocht.

Een buiten puppyren zet je namelijk vaak vast met verbindingsstangen of grondankers. Als je een binnen puppyren hebt gevonden die je eigenlijk buiten zou willen gebruiken en dit gedeelte ontbreekt, dan zal je zien dat de ren niet stevig zal staan. Je zal in dat geval spijt hebben van je aankoop en dit willen we natuurlijk voorkomen.

Wil je de puppyren zowel binnen als buiten gebruiken? Het is dan ook belangrijk om te onderzoeken hoe eenvoudig de puppyren in- en uit elkaar te halen is en hoe zwaar het is om te verplaatsen.

Accessoires

Heb je extra accessoires nodig bij de puppyren, dan zal je dit ook in de gaten moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan grondankers voor als je de ren buiten wil zetten. Het kan ook iets totaal anders zijn, zoals dat je een draagtas wil om de ren eenvoudig te vervoeren of dat er een houder is voor eten en drinken binnenin de puppyren.

Duurzaamheid

Hoewel je een puppyren wellicht alleen gebruikt als jouw hond een puppy is, is het natuurlijk wel zo prettig dat het een duurzaam product is. Wil je de puppyren bijvoorbeeld buiten plaatsen, dan is het belangrijk dat het materiaal waterbestendig is. Het waterbestendig maken gebeurd vaak door er een coatingslaag op te brengen. Is jouw ren niet waterbestendig en staat het wel buiten, dan zal je al snel roestplekken zien en dat is natuurlijk niet zo prettig.

Heb je een puppy die veel in spullen bijt, dan is een stoffen puppyren waarschijnlijk niet ideaal en zeker niet duurzaam in jouw situatie. Je kunt dan beter voor metaal gaan.

Garantie

Wil je een puppyren waarbij goede garantie is? Veel modellen hebben wel een soort van garantie, maar de voorwaarden kunnen nogal variëren. Controleer dus altijd vooraf wat precies de voorwaarden zijn en of je hiermee akkoord bent.

Overige dingen om rekening mee te houden

Het maakt niet uit of je een kleine hond als een chihuahua of een grote hond als een duitse herder hebt, er zijn puppyrennen voor pups van alle formaten en energielevels.

Het is alleen wel belangrijk om rekening te houden dat je hond fysiek groeit en de ren dus wel stevig genoeg moet zijn.

Daarnaast als je meer puppy’s in een puppyren wil plaatsen, dan zal je er rekening mee moeten houden dat de ruimte wel groot genoeg is. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar ik wilde het toch even benoemen. Een puppyren die goed is voor één puppy hoeft tenslotte niet goed genoeg te zijn voor meerdere puppy’s.

Puppyren als trainingshulpmiddel gebruiken

Je kunt een puppyren voor diverse dingen gebruiken, waaronder het trainen van je puppy. Zo is het uitstekend geschikt om je puppy alleen te leren zijn, terwijl je zelf weet dat er niks gesloopt kan worden. Gebruik het dus gerust als training om de pup alleen te leren zijn.

Wanneer je de pup uitdaging wil geven in de puppyren, dan is het wellicht ook een leuk idee om de pup een denkspelletje voor honden te laten doen.

Uiteraard is een puppyren niet om een pup heel de dag in op te sluiten. De pup heeft nog wel meer bewegingsvrijheid nodig dan dat. Het is met name geschikt als je even iets belangrijks moet doen, een tijdje weg bent of in de nacht.

Het zal een pup goed doen om in een puppyren te zitten in plaats van een bench. De bewegingsvrijheid is tenslotte een stuk groter dan in een bench. Daarnaast is het een hele veilige plek om te spelen.

Hoe kun je een ren voor puppy’s onderhouden?

Een ren voor puppy’s onderhouden is een verstandig besluit als je wil dat het een veilige en comfortabele plek blijft voor je pup. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als het om onderhoud gaat. Ik zal de opties hieronder voor je behandelen.

  1. Controleer op slijtage en beschadigingen. Het is verstandig regelmatig de ren te controleren op slijtage en beschadiging. Zodra je ziet dat er barsten of andere beschadigingen aan de ren zijn, is het verstandig om dit op te lossen. Een ren voor je pup met beschadigingen kan voor onveilige situaties leiden en dit wil je te allen tijde voorkomen. Controleer dus ook altijd extra goed of de ren stevig genoeg staat, zodat je hond er niet zomaar uit kan.
  2. Maak de puppyren met regelmaat schoon. Het is voor een puppy heel eenvoudig om een zooitje van zijn omgeving te maken. Een puppyren is hier geen uitzondering voor. Maak daarom de ren met enige regelmaat schoon en doe dit zeker wanneer je hond hier per ongelijk zijn behoefte heeft gedaan. Dit is wel zo prettig voor jouw pup.
  3. Controleer of er voldoende ruimte is. Je pup groeit en groeit. Het kan dus heel goed zijn dat de ren op een gegeven moment wat krapper wordt voor je pup. Je kunt dan eventueel de ren vergroten, zodat je hond voldoende ruimte heeft om ook nog een beetje te spelen.

Veelgestelde vragen over een puppyren

Ik kan mij heel goed voorstellen dat je nog een aantal vragen hebt. Ik heb hieronder meerdere veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Hopelijk geeft dit alle informatie die je nodig hebt.

Hoe hoog moet een puppyren zijn?

Ik zou zeggen dat je nooit de fout in kan gaan als je voor zo hoog mogelijk gaat. Puppy’s zijn erg creatief in het bedenken van manieren om uit een puppyren te komen. Er zijn daarom ook puppyrennen in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Het is eigenlijk gewoonweg belangrijk om te bekijken hoe groot jouw hond uiteindelijk zal worden. Voor een kleinere hond kun je bijvoorbeeld prima wegkomen met een hoogte van 60 centimeter, terwijl een grotere pup hier op een gegeven moment met een ninja actie uit weet te komen. De standaard formaten zijn vaak 60, 80 en 100 centimeter.

Wat is het voordeel van een puppyren?

Met een puppyren kan jouw pup zijn eigen gang gaan zonder dat de pup iets kapot kan maken in je huis. Dit geeft jou wat meer ruimte om dingen te doen zonder dat je heel de dag de pup in de gaten moet houden. Het is tenslotte wel zo fijn als je even kunt koken of iets belangrijks kunt doen voor je werk. Daarnaast kun je het ook uitstekend gebruiken als je begint met je puppy alleen te leren zijn. De pup zit dan al in zijn eigen vertrouwde veilige haven.

Is een puppyren geschikt voor een grote hond?

Ja, ook voor grotere puppy’s zijn puppyrennen geschikt. Een puppyren is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en je kunt vaak tot wel 100 centimeter hoog gaan. Wanneer je echter een volwassen grote hond in een puppyren wil plaatsen, dan zal je zien dat de hond er wel uit kan springen. In ieder geval in theorie, of de hond het doet zal echt van jouw hond zelf afhangen.

Wat is de beste plek voor een puppyren?

Dat is echt afhankelijk van waar jij zelf de puppyren wil hebben staan. Er zijn puppyrennen voor binnen en buiten. Daarnaast zijn er ook puppyrennen die heel eenvoudig te verplaatsen zijn. Ik zou je wel adviseren om de puppyren op een overzichtelijke plaatst neer te zetten, maar het moet natuurlijk niet in de weg staan. Ik zou het in ieder geval uit de buurt houden van locaties waar een deur is die er tegenaan kan komen.

Hoe kan ik mijn pup leren in de puppyren te zijn?

Dit is een goede vraag. Hoewel het lijkt alsof je jouw pup er gewoon in kan zetten en je gang kunt gaan, is het natuurlijk eigenlijk belangrijk dat de pup zich eerst op zijn gemak voelt. Zet daarom de pup de eerste keer in de puppyren en ga er zelf bijzitten. Speel met je pup en maak de puppyren leuk. Herhaal dit meerdere malen en laat je puppy korte periodes in de puppyren om te wennen. Ga dus niet direct voor uren. Wanneer je pup eenmaal gewend is kun je de duur steeds verder uitbreiden. Vergeet ook zeker je pup niet te belonen als jouw puppy braaf is geweest.

Puppyren tot welke leeftijd gebruiken?

Hier is eigenlijk geen goed antwoord voor. Je kunt het zolang gebruiken als nodig is. Er zijn zelfs volwassen kleine honden die nog altijd in een puppyren worden gezet wanneer de baas even weg is. Gewoonweg omdat de hond anders iets sloopt in huis en dat voorkomen wordt dankzij de puppyren. Er is dus geen vaste leeftijd wanneer je een puppyren moet stoppen te gebruiken. Wanneer je genoeg vertrouwen in je hond hebt zal je het vanzelf niet meer gaan gebruiken.

Tot zover dit artikel. Ik hoop dat dit artikel je geholpen heeft om de beste puppyren van 2023 voor jouw situatie te vinden.

Mocht jouw puppy regelmatig ontsnappen uit een puppyren buiten in de tuin, wat natuurlijk niet de bedoeling is, dan kun je ook altijd nog eens kijken naar de beste gps tracker voor honden.