De 5 beste GPS Trackers voor honden in 2023

Steeds meer honden krijgen van hun baasje een GPS tracker aan de halsband bevestigd. Met een GPS tracker kun je jouw weggelopen hond op een makkelijk manier terug vinden.

Mensen hechten zich aan hun hond, dat is ook helemaal te begrijpen en je wilt jouw hond dan ook niet kwijt raken als hij bijvoorbeeld met een uitlaatbeurt ineens de benen neemt.

Met behulp van een GPS tracker en app kun je jouw hond live volgen, zijn looproute bekijken en je kunt meldingen ontvangen als je hond in beweging is. Zo weet je altijd waar je hond is.

Sommige GPS trackers houden ook de activiteit / beweging van je hond bij en hebben ook de mogelijkheid om een veilige zone in te stellen, bijvoorbeeld je tuin waar je hond vrij in mag bewegen.

De meeste GPS trackers maken gebruik van een SIMkaart en internet om de locatie van je hond door te kunnen geven. De meldingen kun je ontvangen via een app op je mobiel.

Beste GPS tracker voor honden in 2023

Bekijk hieronder een overzicht van de beste GPS trackers voor honden in 2023. Een van de belangrijke factoren als het om GPS trackers gaat is natuurlijk de betrouwbaarheid. Dit start met of het bedrijf überhaupt (nog) bestaat. Er zijn namelijk diverse GPS trackers op Bol.com en andere sites te vinden waarvan het ‘merk’ niet eens een website heeft (vaak komen die via AliExpress) of waar het bedrijf achter gestopt is. De betrouwbaarheid van deze GPS Trackers is hierbij vaak niet hoog, wat je ook altijd terug kunt vinden in de reviews.

Met dit artikel probeer ik je te behoeden om een tracker te nemen waar je niks aan hebt. Hierdoor kom ik in tegenstelling tot enkele andere websites niet aan een lijst van 10-15 verschillende GPS trackers.

Uiteraard geef ik je verderop in dit artikel ook nog meer informatie over de verschillende GPS trackers, zodat je een goede keuze kunt maken. Vergeet echter ook nooit om de reviews te bekijken van de GPS tracker waar je interesse in hebt, die geven je vaak ook een hoop informatie over de betrouwbaarheid.

Aangeraden GPS trackers voor honden

Na het zien van bovenstaande aanraders kan ik mij heel goed voorstellen dat je toch nog wat extra informatie wil hebben per product. Hieronder vertellen we je graag meer over de verschillende GPS trackers.

Tractive GPS Dog 4

Tractive GPS Dog 4

Tractive is een GPS tracker voor honden die je met een flexibele rubberen band bevestigd aan de halsband of hondentuigje van je hond.

Tractive heeft een gratis app beschikbaar voor iOS, Android en browsers, dus je kunt het ook op je desktop bekijken. Verder kun je een virtuele omheining instellen. Wat zijn de veilige zones waar je hond mag kopen (huis/tuin) en wat zijn juist absolute no-go zones, waar je hond echt niet mag komen. Mocht jouw hond de veilige zone verlaten, dan krijg je een melding. Komt jouw hond in een no-go zone, dan krijg je ook een melding. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent.

De connectie tussen de GPS tracker van je hond en jouw smartphone wordt gemaakt door de ingebouwde simkaart. Deze maakt gebruik van mobiele netwerken om de GPS-locatie van jouw hond naar je smartphone te versturen. Op deze manier is de dekkingsgraad dan ook erg hoog, waardoor je altijd jouw hond kunt opsporen.

De Tractive GPS Dog 4 is niet alleen een GPS tracker, je kunt ook de activiteiten van je hond analyseren met andere honden en je kunt doelen instellen, zodat je kunt bekijken of jouw hond voldoende beweging krijgt. Dit kan allemaal via Activiteitenmonitoring.

De GPS tracker zelf is comfortabel, flexibel en past op zo goed als alle hondenhalsbanden en hondenharnassen tot een breedte van 2,8cm. Daarnaast is deze tracker erg licht (35 gram). Het zal niet snel gebeuren, maar mocht je de tracker onverhoopt kwijtraken op een donkere plek, dan kun je altijd nog licht en geluid aanzetten, zodat je de tracker makkelijker kunt vinden.

Bekijk de beste prijs voor de Tractive GPS Dog 4:

€33,99
€49,99
3 nieuw vanaf €33,99
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 11:54
Amazon.nl
€39,99
€49,99
Bol.com

Meer handige punten om te weten over de Tractive GPS Dog 4:

 • Werkt met een abonnement met een vanaf prijs van €4,- per maand.
 • Live-modus; locatie updates om de 2 à 3 seconden.
 • Waterdicht en schokbestendig.
 • 35 gram (afmeting 71,5 x 28 x 17,3 mm), geschikt voor honden vanaf 4 kg.
 • De batterij gaat gemiddeld 7 dagen mee en is oplaadbaar.

Weenect DOGS² GPS tracker voor honden

Weenect GPS Tracker voor honden

Weenect Dogs 2 is een GPS tracker voor honden die je bevestigd aan de halsband van je hond. Deze tracker volgt de verplaatsing van je hond in realtime en met behulp van de app kun jij precies zien waar jouw hond is.

In de app, beschikbaar voor iOS en Android, kun je een veilige zone van je hond instellen. Dit kan jouw huis (en tuin) zijn. Zodra jouw hond dit gebied verlaat, zal je direct een melding krijgen op je telefoon. Op deze manier kun je er heel snel bij zijn om hem weer terug te halen.

De connectie tussen de app en de tracker ontstaat door de ingebouwde simkaart. Deze is geschikt voor meerdere landen (heel Europa) en meerdere aanbieders, waardoor er een hele grote (2G) dekking is. Ja, ook in bossen. Mocht je een echte waterhond hebben, dan kan ik je gelukkig ook vertellen dat deze GPS tracker waterdicht is.

Mocht je meerdere honden hebben, dan is het fijn om te weten dat dit allemaal in dezelfde app gevolgd kan worden. Je hebt dus niet allerlei verschillende accounts nodig om dit werkbaar te maken.

Wat ook nog een leuke functie van de Weenect Dogs 2 is, is dat er een tril en belfunctie op de tracker zit. Op deze manier kun je jouw hond leren dat bijvoorbeeld een trilling of bellen aangeeft dat hij te eten krijgt. Dit is altijd weer handig in diverse situaties.

Bekijk de beste prijs voor de Weenect DOGS² GPS tracker:

Meer handige punten om te weten over de Weenect DOGS² GPS tracker:

 • Werkt met een abonnement met een vanaf prijs van €3,75 per maand.
 • Geeft iedere 10 seconden een signaal af.
 • Er zijn vier soorten lokalisatie mogelijk: Kaart, Satelliet, Kompas en Radar.
 • De batterij gaat gemiddeld 72 uur mee en is uiteraard oplaadbaar.
 • Registreert de activiteiten van je hond, zodat je weet hoeveel beweging je hond heeft. Ook perfect voor jachthonden tijdens de jacht.

Invoxia – huisdier GPS Tracker

Invoxia - huisdier GPS Tracker

Invoxia is een GPS tracker voor honden die je aan de halsband van je hond kunt bevestigen en afhankelijk van je instelling iedere 5 of 10 minuten de locatie doorstuurt. Is er geen beweging, dan wordt iedere 4 uur de locatie doorgestuurd. Van een live locatie is dus geen sprake zoals bij de GPS trackers hierboven wel het geval is.

In tegenstelling tot de meeste GPS-trackers heb je voor de Invoxia honden GPS tracker geen simkaart nodig. Het werkt via het Sigtfox netwerk, wat IoT-apparaten (Internet of Things) met laag stroomverbruik over grote afstand kan laten communiceren. Het Sigfox-netwerk in Nederland dekt 95%, wat dus wel iets minder is dan met andere GPS trackers met simkaart.

Zodra het batterijniveau van de GPS tracker onder de 20% komt, dan zal je via de app een notificatie ontvangen dat de tracker opgeladen zal moeten worden. Het opladen duurt ongeveer 90 minuten. De app van Invoxia is gratis te downloaden en je kunt de GPS tracker ook volgen op je computer.

Bekijk de beste prijs voor de Invoxia huisdier GPS tracker:

Meer handige punten om te weten over de Invoxia – huisdier GPS Tracker:

 • Komt inclusief 3 jarig netwerk abonnement. Daarna kost het €9,99 per jaar. met een abonnement met een vanaf prijs van €3,75 per maand.
 • Batterijduur van gemiddeld een maand.
 • Waterdicht.
 • Afmetingen: 142 x 24 x 17 mm.
 • Registreert de activiteiten van je hond, zodat je weet hoeveel beweging je hond heeft.

Apple AirTag

Apple Airtag

Heb je een iPhone, dan zou je ook een Apple AirTag kunnen overwegen. Met een Apple AirTag is het mogelijk om via de Zoek mijn-app jouw hond terug te vinden.

In tegenstelling tot bovenstaande opties heb je hier helemaal niks extra’s voor nodig behalve je iPhone. Er zijn geen abonnementskosten. Het enige is wel dat dit niet specifiek voor honden is gemaakt. Je zal er dus nog wel een praktische hanger bij moeten bestellen, zodat je goed aan de halsband kunt bevestigen.

Dankzij de U1-chip in de tracker wordt de locatie van je hond gedeeld via Ultra Wideband technologie. Doordat de tracker zijn locatie deelt met Apple apparaten van anderen, kun je jouw hond ook op grote afstand terugvinden.

Doordat het met behulp van andere Apple apparaten getracked kan worden, is dit wel ook een nadeel. Wanneer je hond op een locatie is waar niet snel mensen komen, dan zal je geen nieuwe locatie meer kunnen vinden. Het werkt dus wel iets minder in gebieden waar weinig mensen zijn.

Wat echter wel weer een voordeel is, is dat de AirTag geluid maakt als je in de buurt komt, zodat je jouw hond sneller kunt vinden. De batterijduur gaat erg lang mee, namelijk één jaar. Vervangen is uiteraard mogelijk en ook eenvoudig.

Bekijk de beste prijs voor de Apple Airtag:

€38,95
Bol.com
€39,96
21 tweedehands vanaf €39,96
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 11:54
Amazon.nl

Interesse in een hoesje voor aan de hondenhalsband?

Meer handige punten om te weten over de Apple AirTag:

 • 100% waterdicht.
 • Is niet heel zwaar, de tracker weegt 36 gram.
 • Geen maandelijkse kosten.

Samsung Galaxy SmartTag tracker

Samsung SmartTag tracker

Heb je geen iPhone, maar wel een Samsung telefoon? Dan is de Samsung Galaxy SmartTag tracker wellicht een goede optie voor jou. Deze tracker heeft een bluetooth bereik van 120 meter, maar als je hond verder weg is wordt er gebruikgemaakt van Galaxy apparaten in de buurt. Eigenlijk werkt het dus ongeveer hetzelfde als bij de iPhone.

Doordat andere telefoons worden gebruikt om de tracker te vinden, kun je jouw hond ook nog terugvinden als hij verder weg is gelopen dan 120 meter uit je buurt. Wel is het natuurlijk een nadeel dat er dus wel iemand met een telefoon in de buurt moet zijn, anders kun je jouw hond niet direct terugvinden.

Ben je eenmaal in de buurt van de tracker, dan kun je een geluidssignaal activeren om jouw hond wellicht weer net wat eerder te vinden. Dit kan ook andersom. Ben je een keer jouw telefoon kwijt, dan kan jouw hond met zijn tracker jou helpen. Wanneer je op de knop drukt van de SmartTag, kun je jouw telefoon geluid laten maken. Dubbel handig dus.

Een mooi voordeel aan de SmartTag is dat er geen abonnementskosten zijn. Verder heeft de SmartTag een opening voor een sleutelring. Je zou kunnen kijken hoe je dit in combinatie met de halsband van je hond te bevestigen is. De batterijduur is ongeveer 1 jaar en is eenvoudig te vervangen.

Bekijk de beste prijs voor de Samsung Galaxy SmartTag:

€48,97
1 tweedehands vanaf €48,97
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 11:54
Amazon.nl

Meer handige punten om te weten over de Samsung Galaxy SmartTag:

 • Erg licht, maar 13 gram.
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren (Crème, Groen, Roze, Zwart).
 • Geen maandelijkse kosten.

Wanneer is een GPS tracker voor je hond handig?

Een GPS tracker kan heel erg handig zijn als jij een hond hebt die tijdens de wandeling weleens wegloopt of als je een hond hebt die snel schrikt of bang is en het dan op een lopen zet. Met de GPS tracker kan je hond dan toch los lopen, zonder dat jij bang hoeft te zijn dat je jouw trouwe viervoeter kwijtraakt.

Loop je buiten in het donker en wil je jouw hond los kunnen laten lopen? In dat soort situaties is een GPS tracker ook heel handig. Bovendien zijn er trackers die licht kunnen geven.

Bij diverse GPS trackers kun je ook een veilige zone instellen. Dat is handig als je hond bijvoorbeeld veel in je tuin is, maar ook weleens uit je tuin ontsnapt. Een puppyren kan dan wellicht ook al een goed idee zijn als je hond niet al te groot is, maar met een GPS tracker kun je ook een veilige zone is instellen. Komt je hond buiten de veilige zone, dan krijg je gelijk een melding.

Kortom een GPS tracker aan de halsband van je hond is voor jouw gemoedsrust heel erg fijn. Met de GPS tracker kun je jouw hond op een makkelijke manier lokaliseren.

Nu denk je misschien mijn hond is toch gechipt. Dat klopt, maar de microchip helpt jou je hond niet vinden. Die werkt pas als je hond door iemand gevonden is. Op dat moment kan hij bij bijvoorbeeld een dierenarts geïdentificeerd worden om te kijken op wiens naam de hond geregistreerd staat. De GPS tracker is daarom een goede aanvulling op de chip. Het vergroot de kans dat weg gelopen honden weer gevonden worden.

Je hond kun je met de GPS tracker meer vrijheid geven om los te rennen en te spelen, omdat de tracker jouw een veilig gevoel geeft dat als je hond weg loopt je jouw viervoeter toch snel kunt traceren en vinden.

Een ander leuk punt om een GPS tracker te gebruiken, is dat je bij sommige trackers kunt zien hoeveel je hond beweegt tijdens je afwezigheid. Zo kun je zien of hij rustig en ontspannen is tijdens jouw afwezigheid of juist erg onrustig of misschien wel last van verlatingsangst heeft.

Verschil tussen de diverse GPS trackers

Niet alle GPS trackers voor honden zijn hetzelfde gebouwd. Je hebt trackers die geïntegreerd zijn in een halsband en je hebt trackers die je aan je eigen (puppy) halsband kunt bevestigen. Verder heb je trackers die mobiele diensten gebruiken om je hond te lokaliseren. Anderen gebruiken GPS, radiofrequentie-technologie (RF-technologie) of Bluetooth. Iedere systeem heeft zo zijn voor- en nadelen.

GPS trackers werken over het algemeen met een app op je smartphone, tenzij het al samengaat met je type telefoon. Voor een GPS tracker betaal je vaak abonnementskosten. Dit komt door de simkaart die in de GPS tracker zit die altijd verbinding heeft met internet. Je weet met dit systeem de exacte locatie van je hond. 

RF-technologie hebben geen app maar gebruiken een tracking apparaatje bij het terugvinden van je hond. Om te weten waar je hond zich op dat moment bevindt zendt dit apparaatje richtingsgevoelige signalen uit. Deze tracker geeft je niet de exacte locatie of afstand waar je hond is, maar geeft dus alleen de richting aan. Het apparaatje maakt dus geen gebruik van internetverbindingen.

Bluetooth-apparaten zijn kleine apparaten waar je de locatie van je hond ook makkelijk op je mobiel kunt aflezen. Een Apple AirTag is hier een voorbeeld van. Dit is echter niet specifiek voor honden gemaakt, maar hier kan het wel voor gebruikt worden.

GPS Tracker Hond kopen? Let op de volgende punten

Het is goed om te weten dat GPS trackers nooit volledig perfect zijn, maar wel een belangrijk hulpmiddel kunnen zijn om je hond terug te vinden. Ik zal in het kort de punten noemen waar je op moet letten bij de aanschaf van een GPS tracker voor je hond.

 • Type tracker (GPS, RF-technologie of Bluetooth)
 • Gewicht
 • Bevestiging aan de halsband of geïntegreerd
 • Waterdicht
 • Oplaadbaar of batterijen (levensduur batterijen)
 • Verlichting
 • Afstandslimiet
 • Veilige zone instelbaar
 • Abonnementskosten

Het eerste belangrijke punt waar je op moet letten is dat je een GPS tracker koopt die bij je hond past. De tracker zit geïntegreerd in de halsband of wordt aan de halsband bevestigd. Deze bevestiging moet solide zijn zodat je hond hem niet snel kan verliezen. De tracker moet ook niet te zwaar zijn, dat zal je hond niet prettig vinden en hij zal er dan geïrriteerd op reageren. Heb jij een hond die van water houdt dan is het belangrijk dat de tracker ook waterdicht is. Is hij dat niet dan zal het apparaat snel niet goed meer werken.

Er zijn trackers die oplaadbaar zijn en anderen hebben batterijen. Let goed op de levensduur van de batterijen. Vaak wordt in de app wel aangegeven als de batterij bijna leeg is.

Loop je hond veel in de schemering of in het donker los buiten, dan kun je kiezen voor een tracker met verlichting.

Houdt rekening tot hoever je je hond kunt volgen, wat is de afstandslimiet. 

Er zijn ook GPS trackers waar je een veilige zone in kunt stellen. Dit is heel fijn als je een hond hebt die geregeld uit je tuin ontsnapt, of als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Je kunt dan op de tracker een veilige zone instellen waar je hond wel zonder toezicht los mag lopen, maar zodra hij deze veilige zone verlaat krijg je een melding zodat je direct kunt handelen en kunt zien waar je viervoeter heen gaat.

Het laatste punt is dat het ook belangrijk is om te kijken of er extra kosten zijn. Zo werken veel GPS trackers met abonnementsvorm omdat de tracker te allen tijde de locatie moet kunnen doorgeven en dus verbonden moet zijn met een netwerk. De kosten verschillen per GPS tracker. De meeste GPS trackers hebben een abonnementsprijs bovenop het aankoopbedrag, andere trackers hebben lage of helemaal geen kosten.

GPS tracker hond zonder abonnement

De meeste GPS trackers werken dus vaak samen met een abonnement. Wat nou als je juist geen abonnement wil hebben? Ik heb zo goed als alle GPS trackers bekeken en eigenlijk kon ik nooit een goede vinden waar geen abonnement achter schuilgaat.

De enige oplossing die ik vind zonder abonnementsvorm en wel betrouwbaar zijn zijn de Apple AirTag en Samsung Galaxy SmartTag. Je hebt hier echter wel weer de juiste telefoon voor nodig en daarnaast ben je afhankelijk van mensen die dicht in de buurt moeten zijn van de tracker, anders kan je het alsnog niet vinden.

Wanneer je echt op zoek bent naar een GPS tracker waarbij je te allen tijde de locatie van jouw viervoeter kunt achterhalen, dan is dit niet mogelijk met een GPS tracker zonder abonnement.

Is de stabiliteit iets minder belangrijk voor je of woon je in een gebied waar altijd wel mensen aanwezig zijn of in de buurt, dan zou je dus naar een Tag oplossing kunnen kijken in combinatie met je telefoon.

Hoe kun je een honden GPS-tracker onderhouden?

Het is belangrijk om een GPS tracker voor honden goed te onderhouden om er zeker van te zijn dat het goed blijft werken. Hieronder volgen een aantal tips om je GPS tracker goed te onderhouden.

 1. Batterij controleren: Een GPS tracker werkt op batterijen en die hebben natuurlijk een bepaalde accuduur. Het is daarom belangrijk om regelmatig te controleren hoe het staat met het batterijniveau en de GPS tracker op tijd op te laden indien dit nodig is.
 2. Schoonmaken: De GPS tracker zit vaak vastgemaakt aan de halsband van een hond. Het is daarom verstandig om de tracker ook weleens schoon te maken, zodat alle signalen goed erdoorheen kunnen komen. Je kunt de GPS tracker schoonmaken met een vochtige doek. Let er uiteraard op dat niet alle trackers waterdicht zijn.
 3. Verbinding controleren: Zonder verbinding ben je nergens. controleer daarom regelmatig of de GPS tracker goed verbonden is met je smartphone, computer en internet. Controleer ook direct of het signaal sterk of zwak is.
 4. Firmware updaten: Voor GPS trackers voor honden kunnen ook firmware updates zijn, net zoals voor je smartphone en andere apparaten. Het is verstandig om deze updates altijd door te voeren, omdat dit ten goede kan zijn van de prestaties en veiligheid van de tracker.
 5. Vervangen indien nodig: Heb je regelmatig problemen met jouw GPS tracker? Een tracker heeft helaas een beperkte levensduur en kan een keer kapot gaan. Vaak krijg je voor 1-2 garantie. Mocht je merken dat jouw GPs tracker het regelmatig niet goed meer doet, dan is het aan te raden om deze te vervangen. Je hebt tenslotte niks aan een niet werkende tracker.

Door bovenstaande punten regelmatig te controleren en uit te voeren, kun je ervoor zorgen dat de GPS tracker goed blijft werken en je niet in de problemen komt als je de tracker daadwerkelijk nodig hebt omdat je hond is weggelopen.

Veelgestelde vragen over honden GPS trackers

Een GPS tracker voor honden is een super handig apparaat om de veiligheid en bescherming van je hond te verbeteren. Je kunt real-time informatie bekijken over waar je hond zich precies bevindt.

Als je zover bent gekomen in dit artikel weet je ondertussen dat deze technologie super handig voor je kan zijn. toch kan ik mij voorstellen dat je nog met een aantal vragen zit. Voor mij reden genoeg om hieronder een aantal veelgestelde vragen over GPS trackers voor honden te beantwoorden.

Wat zijn de voordelen van een GPS tracker voor honden?

Een honden GPS tracker heeft diverse voordelen. Denk aan de mogelijkheid om real-time de locatie van je hond te kunnen bekijken, zodat je jouw hond kunt terugvinden wanneer hij er opeens vandoor is gegaan. Verder kun je ook al handige meldingen krijgen wanneer je hond buiten een bepaalde gebied is gekomen, zodat je kunt voorkomen dat je hond wegloopt.

Wat gebeurt er als een honden GPS tracker het signaal verliest?

Helaas kan het weleens gebeuren dat de GPS tracker die je hebt voor je hond het signaal verliest. Wanneer dit voorkomt zal de GPS tracker automatisch opnieuw proberen om verbinding met het netwerk te maken. Mocht dit niet lukken, dan krijg je bij de meeste trackers na een bepaalde tijd een waarschuwingsmelding, zodat je direct actie kunt ondernemen om het op te lossen of snel achter je hond aan kunt gaan gebaseerd op de laatste locatie.

Hoeveel kost een honden GPS tracker?

Uiteraard snap je dat dit afhankelijk is van de honden GPS tracker waar je voor gaat. Het is sterk afhankelijk van het merk, model en de beschikbare functies. Over het algemeen zit je goed met een bedrag tussen de €40 en €120. Wel kan het zijn dat je daarna ook nog maandelijkse kosten hebt voor een abonnement.

Hoe vaak moet ik een GPS tracker voor honden opladen?

Vaak krijg je een melding wanneer de batterij van een GPS tracker bijna leeg is en opgeladen moet worden. De exacte batterijduur is afhankelijk van het type GPS tracker die je in huis hebt gehaald. Het is daarom het makkelijkst om even de specificaties na te kijken om achter de batterijduur te komen, zodat je weet hoe vaak je de GPS tracker moet opladen. Om je toch een indicatie te geven, kun je verwachten dat je de batterij ergens tussen de 3 en 30 dagen moet opladen.

Hoe koppel ik een GPS tracker aan mijn smartphone?

Wanneer je een GPS tracker voor je hond in huis hebt gehaald, ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar hoe je het precies moet koppelen aan je smartphone of computer. Natuurlijk hangt dit af van de specifieke tracker die je hebt uitgekozen, maar over het algemeen is het een kwestie van het downloaden van de juiste app en het aanmaken van een account. Vervolgens zal je instructies krijgen hoe je de GPS tracker verbonden en gekoppeld kunt krijgen aan de app en je account.