Geef je puppy een eigen plek

puppy op eigen plekEen eigen plek is voor iedereen belangrijk. Een puppy heeft behoefte aan een veilig plekje, waar niemand hem lastigvalt en waar hij rustig kan gaan liggen slapen. Voor zijn eigen plekje kun je bijvoorbeeld een hondenmand, kussen of bench gebruiken. Je leert de pup om op zijn eigen plekje te gaan liggen door hem een kluifje, speeltje of iets leuks op die plek te geven, hij gaat de plek leuk vinden en leert dat hij daar ongestoord kan liggen.

Stoor de pup niet

Puppies zijn nog jong en snel moe van alle nieuwe indrukken die hij dagelijks meemaakt. Een eigen plek kan hij gebruiken om te rusten en ook om te vluchten van alle drukte of als het hem allemaal even teveel wordt. Stoor je puppy dan ook niet als hij op zijn eigen plek ligt, de pup ligt hier om een reden en dat is omdat hij rust nodig heeft, respecteer dat.

De pup zijn eigen plek moet een plek zijn waar je puppy graag gaat en wilt liggen.

Hondenmand, kussen of bench gebruiken voor eigen plek?

Het is geheel aan jezelf wat je wilt gebruiken. Het moet in ieder geval goed schoon te houden zijn. Een pup kan tenslotte per ongeluk een plasje doen op zijn eigen plek. Een bench wordt vaak zielig gevonden, maar kan daarentegen wel goed gebruikt worden om een pup zindelijk te maken. Een pup die gewend is aan een bench vindt het vaak prettig in de bench.