Vijf puppy training tips

puppy training tipsTrainen met je puppy is belangrijk. Niet alleen om een gehoorzame hond te krijgen, maar ook om samen een goede band op te bouwen. Hieronder heb ik vijf puppy training tips beschreven die je niet moet vergeten voordat je met de training begint en tijdens de training:

Blijf altijd positief

Het is belangrijk dat de pup positieve bevestiging krijgt als je aan het trainen bent. Als de puppy wat goeds doet beloon hem dan door middel van een beloningsnoepje of met je stem.

Wees geduldig

Geduld is de sleutel tot succes met een hond of puppy. Nieuwe dingen kunnen niet in één keer goed gaan, daarom heb je geduld nodig. Begin niet aan een training als je al erg moe bent en minder kan hebben. Honden en puppies zijn erg slim en voelen je emoties aan.

Hou het kort

Hou een training kort. Bij een te lange training kan een puppy verveeld raken vanwege het vele malen herhalen van dezelfde oefening. Maximaal vijftien minuten is een mooie tijd om een nieuw commando te oefenen. Als je pup een oefening een paar keer achter elkaar succesvol heeft gedaan kun je met de oefening stoppen en de pup nog eens extra belonen door te spelen. De pup brengt tijd met je door en gaat trainen steeds meer ervaren als positief.

Geen afleiding

Probeer een rustige plek te vinden om je pup nieuwe dingen te leren. Als je midden in een hondengebied gaat trainen raakt je puppy snel afgeleid, je bent dan wel leuk, maar net niet leuk genoeg als alle andere honden in de buurt. Een beschutte tuin, de woonkamer, een afgelegen stuk grond zijn perfecte trainingslocaties. De pup kan alleen met jou bezig zijn omdat je de enige bent in de buurt.

Het is leuk!

Wat vooral niet vergeten mag worden is dat trainen leuk is! Het is leuk voor jezelf en voor de pup. De tijd die je samen bent kun je een band opbouwen en elkaar beter leren kennen. Het maakt het later ook nog eens makkelijk omdat je hond goed gehoorzaamd. Wanneer je geniet van de trainingen samen heb je niet alleen een goede gehoorzame hond of puppy, maar ook een levenslange loyale metgezel en vriend.