Hoe is het om twee honden te hebben?

twee hondenOndanks dat twee honden meer tijd en geld kosten, zijn er verschillende voordelen aan het toevoegen van een tweede hond aan het gezin. Deze voordelen zijn onder andere dat uw hond een metgezel krijgt en meer beweging en het is natuurlijk ook leuk voor u als eigenaar.

Sociale interactie

Twee honden in het gezin kunnen elkaar gezelschap houden terwijl u weg bent. Meerdere hondeneigenaren zien een sterke binding tussen de honden, dit komt omdat honden roedeldieren zijn en het van nature in zich hebben om in een groep te leven.

Trainen met de tweede hond is makkelijker

Uw tweede hond opvoeden is makkelijker dan de eerste. Als roedeldier leren ze door middel van een voorbeeld. Commando’s en lopen aan de riem is gemakkelijker voor de nieuwe hond. De nieuwe hond zal dus minder snel trekken aan de riem omdat hij een voorbeeld heeft om van te leren. Ook u weet natuurlijk beter hoe u een hond moet opvoeden aangezien u al minimaal één hond heeft opgevoed.

Meer lichaamsbeweging

Stoeien is een natuurlijke activiteit voor elke hond, het is ook één van de beste manieren voor een hond om energie te verbranden en de honden zullen fit blijven. Een hond alleen kan niet in zijn eentje stoeien als u er niet bent.

Jonge hond verjongt oudere hond

Jongere honden hebben meer energie en kan een oudere hond nieuw leven inblazen. Dit kan mogelijk ook de levensduur van uw oudere hond verlengen.

Therapie voor een verlegen hond

Verlegen honden kunnen profiteren van een tweede hond als deze hond het vertrouwen versterkt.

Verlies van een hond

Voor sommige eigenaren met een oudere hond, kan het toevoegen van een tweede hond later bij het verlies van de oude hond helpen of het verdriet verlichten. U heeft zo geen leeg huis want uw huis zal niet af voelen zonder hond.

Wanneer een tweede hond?

Dit kunt u het beste doen als uw eerste hond minimaal 2 jaar oud is. Met 2 jaar heeft uw hond een volwassen karakter gevormd en zal een stabiele hond zijn.