Hoeveel beweging is goed voor een pup

Beweging PuppyBeweging is erg belangrijk voor je pup. Het ontwikkelt de spieren en zorgt voor een gezond gewrichts- en bottenstelsel. Maar teveel beweging is juist niet goed voor een pup. Dat kan dan weer negatief effect hebben.

Honden jonger dan een jaar groeien snel en constant. Om de veranderingen in het lichaam niet in de weg te zitten is het belangrijk om teveel beweging te voorkomen. Ga bijvoorbeeld niet fietsen met je hond voordat hij een jaar of ouder is.

Wat is de beste beweging voor een pup

Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden. Het hangt af van verschillende factoren zoals het ras en de leeftijd van je pup. Waar moet je dan rekening mee houden?
– Neem als standaard dat een wandeling niet veel langer mag duren dan de leeftijd van de pup in weken, met zo nu en dan een enkele uitzondering.

– Bouw de beweging langzaam op. Als je zoals hierboven staat beschreven de tijd van pup in weken neemt voor een wandeling bouw je de wandelingen telkens langzaam op. Ga dus niet van 10 minuten per wandeling naar een wandeling van 2 uur in het bos.

Welk soort beweging is slecht voor een pup

-Fietsen is slecht voor je pup. Omdat de hond langdurig in een bepaald tempo moet lopen, die te hoog is voor een pup, het is af te raden om met je pup te fietsen voordat hij één jaar of ouder is. Je kunt het fietsen al wel aanleren door bijvoorbeeld beide lopend naast de fiets te lopen. Op deze manier went de hond aan de fiets en hoeft hij niet te forceren.

– Traplopen is ook af te raden, vooral voor grote rassen kan dit schadelijke gevolgen hebben. Puppies weten nog niet hoe ze op een rustige en correct de trap op en af moeten lopen. Bij sommige trappen moet een puppy ook nog forcerende bewegingen maken om van de ene trede naar de volgende trede te gaan.