Zijn puppies slim of eigenwijs?

Zijn puppies slim of eigenwijsVeel mensen vinden hun pup ontzettend eigenwijs. De pup doet alles waar hij zelf zin in heeft en luisteren blijkt spontaan een hele opgave te zijn. Zijn puppies hierdoor eigenwijs of zijn puppies juist slim?

Laten we voorop stellen dat je weet dan een puppy niet kan luisteren als je het commando nog niet hebt aangeleerd, dit is dus niet van belang.

Puppies leren snel en zijn goed in onthouden

Puppies leren snel door te kijken welke gevolgen hun gedrag heeft. Ze associëren hun gedrag met hoe jij erop reageert. Is jouw puppy de bank aan het slopen terwijl jij hem vrolijk aanmoedigt? Dan kun je verwachten dat je regelmatig een nieuwe bank moet kopen. Krijgt hij op zijn kop dan weet hij dat het niet de bedoeling is.

Het is dus puur afhankelijk hoe je reageert op de pup zijn gedrag. Alles wat beloond wordt moedigt het gedrag aan en alles wat bestraft wordt stopt het gedrag.

Maar mijn pup luistert echt niet

Er bestaat geen maar. Als jouw puppy niet luistert, komt dat omdat hij niet beloond wordt voor het luisteren. De pup is dus niet eigenwijs maar slim, jij werkt toch ook om je brood te verdienen? Als je van je werkgever niet betaald krijgt, ga je direct op zoek naar een andere baan.

Als je iets wilt van je pup, zal je met een goede reden moeten komen en hem zien te overtuigen. Een beloning stimuleert elke hond. Dit hoeft niet altijd een beloningskoekje te zijn, je kunt jouw puppy ook een speeltje geven als hij dit liever heeft. Bekijk wat je pup het leukst vindt en maak hier gebruik van.

De conclusie is dus dat puppies slim zijn en niet eigenwijs. Reden genoeg voor ons om nog slimmer te zijn en hen te belonen wanneer het nodig is om gewenst gedrag als resultaat te krijgen.