Hond leren kruipen

Het leren van trucs biedt je hond mentale oefening en een kans voor om de band met je hond te versterken. Nadat je hond de basis gehoorzaamheid vaardigheden beheerst, is kruipen een van de makkelijkste trucs om aan te leren.

1. Leer je hond te gaan zitten

Houdt een beloningskoekje boven je hond zodat zijn neus naar boven wijst. Houdt het beloningskoekje niet zo hoog dat de hond ervoor moet springen. Laat het beloningskoekje langzaam zakken zodat de hond uit nature gaat zitten. Als de hond naar de zitpositie gaat, zeg het commando “zit” en geef hem dan het beloningskoekje. Herhaal deze oefening totdat de hond het commando “zit” begrijpt.

2. Leer je hond te gaan liggen

Geef je hond de “zit” commando. Wanneer je hond zit, pak een beloningskoekje en breng het koekje laag naar de grond. Als je hond het beloningskoekje volgt, zal hij van nature gaan liggen. Zodra de hond zijn buik de grond raakt zeg het commando “af” en geef hem het beloningskoekje. Herhaal deze oefening totdat de hond het commando “af” begrijpt.

3. Laat je hond zitten en vervolgens liggen.

Wanneer je hond ligt, hou dan een beloningskoekje voor zijn neus. Haal het beloningskoekje een klein stukje weg van de neus. Wanneer je hond vooruit beweegt met zijn buik nog altijd op de grond, zeg je het commando “kruip” en geef je hem het beloningskoekje.

4. Herhaal deze oefening

Vergroot de afstand die je hond moet kruipen voordat hij zijn beloning krijgt. Herhaal deze oefening totdat je hond het commando “kruip” begrijpt.