Hondenspeelgoed

hondenspeelgoedHet kiezen van het juiste speelgoed voor je hond is niet altijd gemakkelijk. Het kan een beetje tijd kosten voordat je het perfecte speeltje gevonden hebt waar je hond geen genoeg van kan krijgen.
Hieronder staat een overzicht met verschillende soorten van speelgoed om je te helpen.

buffelhuid botten

Als de hond op buffelhuid botten kauwt verwijdert het tandplak van de tanden van je hond en houdt ze schoner, terwijl de hond een geweldige tijd heeft met kauwen; Deze botten zijn in verschillende maten en vormen te krijgen.

Hondenpuzzels

Intelligentie-hondenspeelgoed voor de geestelijke training van de hond; je kunt er wat lekkers in doen; dit speelgoed kan je hond tijden zoet houden, maar is geen speelgoed voor iedere dag.

Knuffels

Gemaakt van fleece, pluche stof; behoudt de geur van de hond zodat de hond langer speelt; sommige hebben een piepgeluid; er kan prima mee geapporteerd worden, sommige honden nemen ze in de bek overal mee naartoe.

Nylon botten

Goed voor honden die van kauwen houden; goed voor de tanden, omdat ze tandplak verwijderen; Zijn er in schillende maten en vormen.

Rubber speelgoed

Goede kaak en mond oefening voor honden die graag kauwen; houdt hen uren bezig voor plezier of niet-interactieve spel: goed voor de echte kauwers omdat het lang meegaat.
Sommige rubberen speeltjes zijn hol van binnen zodat je er wat lekkers in kan doen voor nog meer plezier. Denk hierbij aan een Kong.

Touw/flostouw speelgoed

Goed voor apporteren; trekspel en kauwen; goed voor tanden en tandvlees; gaan lang mee.

Vinyl speelgoed

Makkelijk in de mond te pakken voor zo ongeveer elke middelgrote hond; hebben meestal piepgeluiden waar bijna alle honden van genieten; kan prima mee geapporteerd worden, maar is ook populair om alleen mee te spelen vanwege de “piep”.